Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ ΠΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ



Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, περί τις 9 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου,στα Εξάρχεια, ο νεαρός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, καθώς κατά την ιατροδικαστική εξέταση η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.
Εκείνο το βράδυ το κράτος και οι μηχανισμοί του απέδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο! Οι κρατικές δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν στιγνά και δίχως ένδοια την καρδιά της ελληνικής κοινωνίας ξεγυμνώνοντας για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία και την αναλγησία της εξουσίας για την νεολαία και το αύριο της πατρίδας. Η απρόκλητη δολοφονική επίθεση του ειδικού φρουρού κατά του 15χρονου μαθητή αποτέλεσε εφαλτήριο λαϊκής εξέγερσης αφού οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ για την ανεύθυνη και κομματικοδίαιτη διακυβέρνηση του τόπου,βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας είχε ωθήσει την ελληνική κοινωνία στα όρια της έκρηξης οργής. Η νεολαία αντέδρασε τον Δεκέμβρη του 2008 ακαριαία. Οι λόγοι πολλοί,σε αντίθεση με τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του αστυνομικού εκείνο το βράδυ. Μια πολιτική που αμαυρώνει το αύριο,στερεί την ελπίδα, στοχοποιεί τη νεολαία και τις αφαιρεί δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων και αγώνων δεν μπορεί παρα να μη πυροδοτήσει την αγανάκτηση και την απαίτηση για ανατροπές και ρήξεις με κάθε κατεστημένο.
Τα μηνύματα της δολοφονίας του Αλέξη καθώς και της σφοδρής κοινωνικής αναταραχής που ακολούθησε είναι διαχρονικά και άκρως επίκαιρα. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου οι ακροδεξιές αντιλήψεις έχουν αναβαθμιστεί σε μονόδρομο κυβερνητικής πολιτικής, μια εποχή άκρατης φορολόγησης και διάλυσης του οικογενειακού εισοδήματος,η μαύρη αυτή επέτειος δεν μπορεί παρά να αποτελεί κινητήριο δύναμη για το άυριο που μας ανήκει και θυσιάζεται στο βωμό της μονεταριστικής ευρωπολιτικής Μέρκελ. Ως Π.Α.Σ.Π. είμαστε παρόντες στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για κεκτημένα και δικαιώματα που καθημερινώς αφαιρούνται, αλλά και για την προάσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα εργασιακά δικαιώματα των νέων.ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ το καθεστώς που θέλει να περιθωριοποιεί  και να στοχοποιεί τη νεολαία. ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ μια κοινωνία αλληλεγγύης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το νόμισμα, ένα κράτος δικαίου χωρίς διαστρέβλωση των θεσμών και προπαγανδιστική διάθεση υπέρ ακραίων αντιλήψεων και ιδεών.