Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πρόταση από Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ΠΑ.ΠΕΙ.


Στις 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά (ο Πλάτων). Το συμβούλιο ειχε θέμα τις αλλαγές που επέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνά με το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Πρόταση από Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ΠΑ.ΠΕΙ. <<Ο ΠΛΑΤΩΝ>>
Την Τετάρτη 24/8 η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , με την στηριξη της Ν.Δ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της Ντόρας, ψήφισε έναν αντιλαϊκό νόμο που διαλύει το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, που στοχοποιεί τους φοιτητές και τα δικαιώματά τους, έναν νόμοπου υποθηκεύει το μέλλον μας και μας μετατρέπει στη γεννία του μνημονίου και της τρόικας.
Αυτός ο νόμος συντρίβει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Καταργεί κάθε δημοκρατική κατοχύρωση της ελευθερίας, κάθε κεκτημένο και δικαίωμα που είχε κερδίσει το φοιτητικό κίνημα χρόνια τώρα. Διαλύει το παρόν και το μέλλον της νεολαίας, καταργώντας την αξία των πτυχίων και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, καταργώντας την φοιτητική μέριμνα, επιβάλλοντας τους νόμους της αγοράς και δημιουργώντας μια αυταρχική εκπαιδευτική καθημερινότητα. Επιβάλλει ένα απαράδεκτο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας όπου οι διοικήσεις στην ουσία θα διορίζονται, καταργώντας το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων αλλά και αφαιρώντας το λογο των φοιτητικών συλλόγων.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ανατραπεί. Η ίδια η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της με την στάση τους, που αγνόησαν την απόρριψη του νόμου από το σύνολο της ακαδημαϊκης κοινότητας και ψηφίζοντας τον μέσα στο καλοκαίρι, έχουν την απόλυτη ευθύνη και δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.. Θα αντιμετωπίσουν την οργή της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.
Έμεις
  • Καλούμε σε Γενική συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 31/8, ώρα 13:00 στο Π.Αμφ.
  • Αναβολή της εξεταστικής από Πέμπτη 1/9 μέχρι Παρασκευή 2/9
  • Καλούμε τη Σύγκλητο του ΠΑ.ΠΕΙ. να υιοθετήσει την απόφαση του Συλλόγου μας.