Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Job Fair Athens 2013 | Η γέφυρα με την αγορά εργασίας για φοιτητές – απόφοιτους.


Τι είναι το Job Fair Athens

To Job Fair Athens είναι μία εκδήλωση με μη κερδοσκοπικό / εθελοντικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών και που σκοπό έχει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ φοιτητών και αγοράς εργασίας.

Job Fair Athens 2013

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για δύο ημέρες την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίωv, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», (Κτίριο «Δ12») και αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» (Κτίριο «Δ10»), Πειραιώς 100, Γκάζι από τις 10 π.μ μέχρι τις 5 μ.μ.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκδήλωση απευθύνεται γενικότερα στους νέους, αλλά κυρίως σε φοιτητές και απόφοιτους από πολυτεχνικές, οικονομικές σχολές και σχολές θετικών επιστημών. Βασική μέριμνα του “Job Fair Athens” είναι να έρθουν οι νέοι σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας με απώτερο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση.
Με προσωπική επαφή και γόνιμο διάλογο μεταξύ εταιρειών και νέων είναι βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, γνώσεις και εμπειρία.
Ειδικά για τους νέους, που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον το “Job Fair Athens” εγγυάται την ομαλή μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό τομέα.
Σημαντική θεωρείται η ενημέρωση των νέων σχετικά με καινοτόμες δράσεις, προοπτικές αλλά και προσωπικά βιώματα από έμπειρους ή νεαρούς επαγγελματίες. Επιπλέον, στα πλαίσια του “Job Fair Athens” θα πραγματοποιηθούν, στα τέλη Μαρτίου, παρουσιάσεις και σεμινάρια με σκοπό να ενημερώσουν και να κατατοπίσουν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το αντικείμενο της εκδήλωσης.
Τέλος στην εκδήλωση Job Fair Athens 2013 οι παρευρισκόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας, το αντικείμενό της και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν.
Επίσης, ενημερώνονται σχετικά με τα εφόδια που απαιτούνται για την ένταξή τους στον εκάστοτε επαγγελματικό χώρο, αλλά και για τα προτερήματα που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.
Ταυτόχρονα, η κάθε εταιρία από την πλευρά της, θα διαφημιστεί και θα γίνει γνωστή σε νέους φοιτητές και μηχανικούς, ενώ παράλληλα θα δείξει ότι στηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην μείωση της ανεργίας, ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα.
Σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι οι επισκέπτες της έκθεσης, στην πλειονότητα τους, θα είναι φοιτητές και απόφοιτοι απαιτητικών σχολών με σύγχρονο προσανατολισμό, άτομα δηλαδή που θα επηρεάσουν την αγορά εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Job Fair Athens.


Read more: http://www.neolaia.gr/2013/01/30/job-fair-athens-2013-%ce%b7-%ce%b3%ce%ad%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/#ixzz2JTwW9IvZ