Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απεργία και αύριο στο Μετρό

Χωρίς Μετρό θα μείνει για πέμπτη συνεχή ημέρα η πρωτεύουσα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα.

Απεργία και αύριο στο Μετρό
Την ίδια ημέρα, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, μετά από απόφαση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).
Στην ανακοίνωση του, το Σωματείο, αφού «ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού», κάνει λόγο για «προσχηματικό» διάλογο και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος.
Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής έως την Τετάρτη, ημέρα για την οποία έχουν πληροφορίες ότι τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση θα απασχολήσει το θέμα των συγκοινωνιών σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωσαν κατηγορηματικά ότι «ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις. Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι».


Από : ethnos.gr