Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συζήτηση στη Βουλή για τη βία στα πανεπιστήμια ζητούν οι καθηγητές


Τα επεισόδια βίας και οι καταστροφές χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δηλώνει η ΠΟΣΔΕΠ
Θέμα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΠΕΔ), ώστε να συζητηθούν τα φαινόμενα βίας που έχουν ξεσπάσει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, η ΠΟΣΠΕΔ διατυπώνει την ανησυχία της «για τα επεισόδια βίας κατά των καθηγητών Πανεπιστημίων και τις ανεξέλεγκτες καταστροφές της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα περιστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Τη σχετική απόφαση για τη σύγκληση της Επιτροπής, έλαβε η ΠΟΣΠΕΔ στην τελευταία συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου, όπου τα μέλη της συμφώνησαν ομόφωνα να ενημερωθεί η Βουλή για τα βίαια περιστατικά και να προταθούν μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

Επιπλέον, η ΠΟΣΠΕΔ προτείνει να ληφθούν υπόψη και οι θέσεις επί του θέματος της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, της Συνόδου των Πρυτάνεων, της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, καθώς και των εκπροσώπων των νεολαιών των κομμάτων του Κοινοβουλίου.


Από in.gr