Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τέλος στους «αιώνιους»…


Οι διαγραφές «αιωνίων» φοιτητών ξεκινάνε και επισήμως και σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τους φοιτητές των πανεπιστημίων, οι αιώνιοι φοιτητές είναι 160.000!
Οι πρώτοι που θα χάσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα, θα είναι όσοι εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 ή και προγενέστερα, όσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει το 18ο εξάμηνο (ή και μεγαλύτερο) των σπουδών τους με τη λήξη του ακ. έτ. 2011-2012.
Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον κοσμήτορα της οικείας σχολής, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.
Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγραφής των αιωνίων αν και όπως παραδέχεται ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου, δεν είναι πολλοί στο εν λόγω ΑΕΙ.
«Το ξεκαθάρισμα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχει αρχίσει, καθώς δια νόμου πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν φοιτητές, οι οποίοι δεν παρακολουθούν ένα μέρος των σπουδών τους. Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος και αφορά όλους τους φοιτητές. Σημειώνεται μάλιστα ότι φοιτητής για ένα ΑΕΙ νοείται εκείνος που τουλάχιστον δηλώνει μαθήματα στα εξάμηνα. Δεν νοείται φοιτητής, ο οποίος δεν δηλώνει μαθήματα που συνεπάγεται ότι αν για δυο εξάμηνα ένας φοιτητής δεν δηλώσει μαθήματα διαγράφεται αυτοδικαίως, ασχέτως ποιό είναι το έτος εισαγωγής του» εξηγεί ο κ. Γ. Μητροφάνης από το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.


Read more: http://www.neolaia.gr/2013/01/18/telos-stous-aiwnious/#ixzz2IMBm0wMV