Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στις κάλπες κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων στα λεωφορεία




Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη γενική συνέλευση των απεργών Οδηγών λεωφορείων, κρίνεται η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα μπλε λεωφορεία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εργαζομένων.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά στους δρόμους την Τετάρτη.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία, έπειτα από μια συνεδρίαση περίπου τεσσάρων ωρών, αποφάσισε να στήσει κάλπες.

Οι πάνω από 4.000 οδηγοί καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε προτάσεις, χωρίς να έχει διαφανεί εάν κάποια από αυτές είναι ισχυρότερη.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

  • Συνέχιση της απεργίας και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή.
  • Κανονική λειτουργία των λεωφορείων την Τετάρτη και απεργία την Πέμπτη. Η περαιτέρω στάση να οριστεί σε νέα γενική συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου έπειτα από διάλογο με τη διοίκησης της ΟΣΥ.
  • Να βγουν την Τετάρτη στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή, με νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή.
  • 24ωρη απεργία την Πέμπτη και την ίδια ημέρα Γενική Συνέλευση
  • Αναστολή των κινητοποιήσεων και διάλογος με την ΟΣΥ.
Από την άλλη πλευρά, τα τρόλεϊ βγήκαν κανονικά στους δρόμους της Αθήνας. Εντούτοις, την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι συρμοί του Προαστιακού και του ΟΣΕ. 
Επίσης, Πέμπτη και Παρασκευή θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ