Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Meet Greece v2.0, ένα συνέδριο από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, διοργανώνεται το συνέδριο Ελλάδα 2.0 (Meet Greece 2.0), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης για την νεολαία “Νέα Γενιά σε Δράση”, με στόχο τη χαρτογράφηση και τη συζήτηση γύρω από τις τάσεις, τις ιδέες και τα ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στους χώρους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των κοινωνικών πρωτοβουλιών και του διαδικτύου.

Απώτερος σκοπός είναι να αναδειχθεί μια νέα προσέγγιση στο θέμα της επαγγελματικής προόδου των νέων μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσης και εμπειριών από ενδιαφερόμενους και επαγγελματίες που έχουν καταξιωθεί στο χώρο τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια διαδραστικού χαρακτήρα εμπειρία, που ευελπιστεί να οδηγήσει τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια αντιστροφής, των δεδομένων της αρνητικής επικρατούσας κατάστασης προς όφελος τους.



Η προσπάθεια έχει τη στήριξη του TEDxAthens, ενώ μέλη της ομάδας θα συντονίσουν διάφορα πάνελ συζητήσεων και θα μιλήσουν για ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν ή αναδείχθηκαν μέσα από την πλατφόρμα του αλλά και για τη δημιουργία και διάχυση ιδεών μέσα από το ίδιο το TEDxAthens.

Φετινοί και παλαιότεροι ομιλητές του TEDxAthens θα βρίσκονται εκεί (Γιάννης Θεοχάρης, Λευτέρης Αμπατζής – Ειρήνη Ιωαννίδου, Eric Parks, Δημήτρης Πρωτοψάλτου και Θοδωρής Γεωργακόπουλος) για να συμμετάσχουν στη συζήτηση ο καθένας με βάση τη δική του εμπειρία, ενώ το διήμερο θα κλείσει με μια ομιλία του Joe Trippi, ο οποίος ένα χρόνο πριν, στο TEDxAthens 2011, μας μιλούσε για την ανάγκη ριζικής αλλαγής του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου στη χώρα μας.

Το «Meet Greece v2.0» θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό χώρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Λεωφ. Συγγρού 103-105, 14-15 Δεκεμβρίου 2012, 10.00 π.μ.- 20.00 μ.μ.


Είσοδος ελεύθερη.

Από : skai.gr