Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες παραγωγικής ηλικίας ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με έρευνα από την Adecco που διεξήχθη στην Ελλάδα το 49% των Ελλήνων αναζητά εργασία στο εξωτερικό ενώ το 30% των συμμετεχόντων γνωρίζει τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που κάνει το ίδιο.
Οι λόγοι που τους ώθησαν σε μία τέτοια αναζήτηση είναι η ανεργία σύμφωνα με το 36% και λόγω έλλειψης προοπτικών σύμφωνα με το 20% των ερωτηθέντων. Ένα 12% απάντησε πως αναζητεί επαγγελματική διέξοδο στο εξωτερικό εξαιτίας των χαμηλών μισθών στη χώρα μας.
Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους κωλύονται να πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, το 32% απάντησε πως αποθαρρύνονται λόγω των συναισθηματικών τους δεσμών με την Ελλάδα, 14%  εξαιτίας της φροντίδας εξαρτημένων μελών (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένοι) και 10% επειδή για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική/οικονομική τους κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι πρόθυμο να φύγει στο εξωτερικό ακόμη κι αν η θέση εργασίας που εντοπίσει είναι άσχετη με το αντικείμενο τους. Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων απάντησαν πως κύρια πηγή πληροφοριών και αναζήτησης είναι το διαδίκτυο. Τέλος το 70% φαίνεται να προτιμά αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. ενώ το 40% χώρες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/12/20/sxedon-oi-misoi-ellines-paragogikis-ilikias-psaxnoun-douleia-sto-exwteriko/#ixzz2FfIAOPQs