Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έρευνα | Ένα μπουκάλι νερό βελτιώνει τις επιδόσεις των φοιτητών.



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ, μαθητές και φοιτητές που έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό και το καταναλώνουν κατά τη διάρκεια των γραπτών εξετάσεων, γράφουν πολύ καλύτερα από όσους έχουν πάει «στεγνοί».

Η μελέτη του Πανεπιστημίου εξέτασε 447 φοιτητές κατά τη διάρκεια γραπτών εξετάσεων, εκ τον οποίον οι 71 ήταν τριτοετείς, οι 151 δευτεροετείς και οι 225 πρωτοετείς. Οι τριτοετείς φαίνεται να το γνώριζαν από παλιά (31%) έναντι των πρωτοετών (20%).

Ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στους βαθμούς που έπιναν νερό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, έναντι αυτών που δεν έπιναν κυμαινόταν από 5 μέχρι και 10% υπέρ των πρώτων.

Το αποτέλεσμα της έρευνας λοιπόν έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης έρευνας η οποία έδειχνε πάλι μεγαλύτερη βαθμολογία σε μαθητές που κατανάλωναν νερό όταν έγραφαν.

Τέλος οι ερευνητές θεωρούν πως όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα ευρήματα, αφού η κατανάλωση νερού είναι ένας εύκολος τρόπος για την καλύτερη απόδοση σε φοιτητές και μαθητές.

Οπότε από εδώ και πέρα ξέρετε! Στην εξεταστική, μαζί με τον καφέ σας να έχετε δίπλα και ένα μπουκαλάκι!



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/18/erevna-ena-mpoykali-nero-veltionei-tis-epidoseis-ton-foititon/#ixzz1sPE6OPcg