Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ και το Νέο Λύκειο

Δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ και το Νέο Λύκειο

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας (9/1/2012)
Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ & σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ
Είχαμε μια καλή και αποτελεσματική συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τους ενημέρωσα για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της απαιτούν και διακομματική συναίνεση. Όπως και για την πρόταση του Νέου Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου που συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή και έγινε η προετοιμασία για να κατατεθεί στη Βουλή….

Επίσης, συζητήσαμε για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, το θέμα της εφεδρείας –επανέλαβα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει εφεδρεία στην εκπαίδευση- και ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν σε μια μεταβατική κυβέρνηση μπορούν να συζητούνται μεγάλα θέματα όπως αλλαγές στο Λύκειο η Υπουργός απάντησε:
Ο χρόνος δεν παγώνει, η χώρα προχωρά, τα ζητήματα είναι τεράστια. Μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ:
Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός, όσο και εγώ, έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι το σημαντικό είναι να προχωρήσει η υλοποίηση του νόμου σε όλα τα επίπεδα. Ο νόμος έχει, ήδη, υλοποιηθεί από συγκεκριμένα Ιδρύματα, άρα, μπορεί να υλοποιηθεί και από τα υπόλοιπα.