Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Π.Α.Σ.Π. ΠΑ.ΠΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΗ



Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του Πανεπιστημίου Πειραιά, ως υπεύθυνη φοιτητική παράταξη με άποψη και παρεμβατικό χαρακτήρα σε ενδοπανεπιστημιακό αλλά και εξωπανεπιστημιακό επίπεδο,δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη στη νέα προσπάθεια φτωχοποίησης και οικονομικού εξευτελισμού της κοινωνίας από την τρόικα των δανειστών και την κυβέρνηση Σαμαρά. Τα νεά μέτρα υπερφορολόγησης των αδύναμων και προστασίας του τραπεζικού κεφαλαίου καθώς και η επιχειρούμενη ισοπέδωση όλων των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων,στο πλαίσιο του μνημονιακού πειράματος οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού,μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και αποφασισμένους να μην τα δεχτούμε αμαχητί.
Για εμάς,φράσεις όπως: «είναι τα τελευταία μέτρα» και «διαπραγματευόμαστε σκληρά» πρόκειται για ωμή και χυδαία κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού όπως και η οικονομική πολιτική στη βάση νέων κουρεμάτων του δημόσιου πλούτου,υφεσιακών αβάσταχτων φόρων και περικοπών των δημόσιων δαπανών καθώς και της πολυδιαφημισμένης κυβερνητικά,επιμήκυνσης  αποτελεί κυριολέκτικά «περισσότερο σχοινί για να κρεμαστούμε»!
Καλούμε,λοιπόν, τη νέα γενιά και το φοιτητικό κίνημα, να αντισταθεί και να συμμετέχει ενεργά,με δυναμική παρουσία στους δρόμους και τις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της 18ης Οκτώβρη,ημέρα γενικής απεργίας. Αποτελεί καθήκον όλων μας,να σταματήσει επιτέλους αυτή η βάρβαρη και μισανθρωπική οικονομική και αντι-κοινωνική πολιτική. 

ΠΑΣΠ ΠΑΠΕΙ