Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ίδρυμα Αφών Μπάκαλα | Υποτροφίες για Ελλάδα και Εξωτερικό

Ίδρυμα Αφών Μπάκαλα | Υποτροφίες για Ελλάδα και Εξωτερικό
Το Δ.Σ. του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αφών Μπάκαλα αποφάσισε τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών, για σπουδές στην Ελλάδα και πέντε (5) για αντίστοιχες στο εξωτερικό, για οικονομικά αδύνατους σπουδαστές που κατάγονται από το νομό Αρκαδίας.
Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι είναι οι εξής:
  1. Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό.
  2. Οι αριστούχοι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που υπήρξαν αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεότερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους.
  3. α) Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων νομού Αρκαδίας, για πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό και β) αριστούχοι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που υπήρξαν αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων νομού Αρκαδίας, για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεότερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους.
  4. Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού.
  5. Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Αρκαδίας, για σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού.
  6. Οι απόφοιτοι Λυκείων α) Τριπόλεως και β) νομού Αρκαδίας, που αποφοίτησαν με βαθμό τουλάχιστον ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, για σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού, μετά από εξετάσεις και εφ’ όσον απέμειναν κενές θέσεις μετά τη χορήγηση υποτροφιών στους αριστούχους.
  7. Οι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βαθμό τουλάχιστον ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και απόφοιτοι λυκείων Τριπόλεως ή Αρκαδίας για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεώτερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους. Εν ελλείψει δε τούτων οι άποροι πτυχιούχοι που κατάγονται από το νομό Αρκαδίας.
Ο διαγωνισμός για τους υποψήφιους της περιπτώσεως 6 και για όσους θα εξετασθούν στην ξένη γλώσσα, θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 16 Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «διαγωνισμό επιλογής υποτρόφων», πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Ιδρύματος, Πανεπιστημίου 20, 1ος όροφος και κατά τις ώρες 10-13 μ.μ., από 1 Απριλίου 2013 μέχρι και 23 Απριλίου 2013.
Τέλος για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο συγκεκριμένο αρχείο.