Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ | 21η Απριλίου :Η μαύρη επέτειος της Δημοκρατίας.Εμείς Δε Ξεχνάμε!


Το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη
Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, και συμμετοχή του ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα.                                                                                                                                            Έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο Προμηθεύς, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζονταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού. Ο έμπιστος του βασιλιά, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Γ. Σπαντιδάκης, αντικαταστάθηκε από τον Οδυσσέα Αγγελή. Ο Αγγελής κάνοντας χρήση του νέου του αξιώματος έδωσε εντολή στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη να εφαρμόσει το Σχέδιο Προμηθεύς σε όλη τη χώρα.
Φέτος, η 21η Απριλίου, για πρώτη φορά βρίσκει τους τωρινούς εκφραστές της εντός του κοινοβουλίου, και σε μέρες όπου έννοιες όπως αλλαγή, ανάπτυξη, πρόοδος, δημοκρατία και λαοκρατία δοκιμάζονται σκληρά η μαύρη «επέτειος» του ’67 φαντάζει ιδιαίτερα σημαντική για να μας θυμίζει πως ιδανικά σαν και τα παραπάνω δεν πεθαίνουν ποτέ, ούτε καταπατώνται!              
Η 21η Απριλίου αποτελεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Μια μέρα που κανείς δεν θα ήθελε να θυμάται, αλλά και που κανένας νέος άνθρωπος δεν πρέπει να ξεχνάει.
46 χρόνια μετά, η Ελλάδα προσπαθεί ακόμα να ορθοποδίσει… Σε άλλη μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή της, όπου όλοι οι πυλώνες της κοινωνίας αντιμετωπίζουν τη σήψη και τη φθορά του χρόνου,των λαθών και των πολιτικών εγκλημάτων που την πλήγωναν επι χρόνια, η Ελλάδα αγωνίζεται να αποκτήσει την εθνική της αξιοπιστία,την περηφάνια αλλά και τη συνείδηση περί το που οδεύει!
Η οικονομία, η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας ταλλαντεύονται γύρω από το εφικτό και το αρεστό,δοκιμάζονται πλέον στη βωμό του διεθνούς οικονομικού κανιβαλλισμού και του στιγνού,κοντόφθαλμου συντηρητισμού που βασιλεύει στην πολιτική νοοτροπία της ευρωπαϊκής αλλα και της διεθνούς οικογένειας.
Σε τέτοιες στιγμές,λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες και το ιστορικό παρελθόν του ελληνικού λαού! Δεν απογοητευόμαστε,δεν δειλιάζουμε και δεν οπισθοχωρούμε! Όπως οι νέες και οι νέοι τότε, αγωνιζόμαστε,ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και δράττουμε! Με συνοχή και ενότητα,με συνενόηση και αλληλεγγύη,με ρεαλισμό και ταυτόχρονα με όραμα, εμείς η νέα γενιά,σε μια εποχή όπου αυτά τα ακραία ναζιστικά στοιχεία όχι μόνο έχουν κάνει την εμφάνιση τους αλλά έχυν αρχίσει να εδραιώνονται στην κοινωνία μας, πρέπει να αντιδράσουμε! Τώρα είναι η ώρα της δικής μας γενιάς, τώρα είναι η ώρα να απαγκιστρωθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να τραβήξουμε το βάρος της μεγάλης αλλαγής και της προόδου που άλλοι ευαγγελίζονται στις πλάτες μας! Το φοιτητικό κίνημα αλλά και το σύνολο του σκεπτόμενου και του συνειδησιακά ενεργού δυναμικού του τόπου μας, θα δώσει και πάλι την απάντηση στο μέλλον που θέλουν να μας ορίσουν και θα οδηγήσει την κοινωνία μας στην έξοδο από το τέλμα και το συντηρητισμό που μας επιβάλλουν καθημερινά!
Π.Α.Σ.Π. ΠΑ.ΠΕΙ   - ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ | ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                           Από την κοινωνία των αγώνων μας… στο πανεπιστήμιο των ονείρων μας!!