Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κλείνουν 4 πανεπιστήμια και 150 τμήματα το 2013



Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής  ζήτησης στο μηχανογραφικό των υποψηφίων βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους.
Πρώτα στη λίστα τοποθετούνται τα ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μα­κεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία "Αθηνά" και έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2013.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Διαγωνισμός για φθηνό και ευρυζωνικό Ίντερνετ μέσω κινητού για φοιτητές!


Διαγωνισμός για φθηνό και ευρυζωνικό Ίντερνετ μέσω κινητού για φοιτητές!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η πολιτεία πρόκειται να προσφέρει φθηνό ευρυζωνικό Ίντερνετ μέσω κινητού αποκλειστικά στους φοιτητές.
Με βάση τις πληροφορίες της Καθημερινής, ετοιμάζεται μειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να γίνουν δέκτες φθηνών ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Ωστόσο ο διαγωνισμός αυτός πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), με στόχο να προσφέρει έναντι μονοψήφιου αριθμού ευρώ το μήνα (κάτω από 10 ευρώ) πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Σημειώνεται πως η πρόσβαση αυτή θα περιλάβει ανώτατο πλαφόν μετάδοσης δεδομένων (π.χ. της τάξης των 5 Gb ανά μήνα).
Μάλιστα το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι μεγάλο καθώς θα αναζητήσουν νέους πελάτες από αυτή την υπηρεσία. Κάθε χρόνο εγγράφονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, πάνω από 300.000 φοιτητές. Η προσφορά αυτή θα είναι προαιρετική για τους φοιτητές ενώ επιπλέον για όσους διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, θα μπορούν να ενσωματώνουν τη νέα προσφορά στο υφιστάμενο πρόγραμμά τους.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/24/diagonismos-fthino-evrozoniko-internet-foitites/#ixzz21q3B6Cdr

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο | Νέες προοπτικές σχεδιασμού.



Νέοι ορίζοντες φαίνεται να ανοίγουν για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και να τίθενται ιδέες και προοπτικές για επανασχεδιασμό του όσον αφορά στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών καθώς και στα δίδακτρα. 
Η αισθητή μείωση των εισαχθέντων φοιτητών έκρουσε τον κώδωνα και κάνει επιτακτική την ανάγκη για αλλαγές. Η μείωση ανέρχεται περίπου στα 30.000 άτομα σε διάστημα δύο ακαδημαϊκών ετών. Επίσης, αρκετοί είναι οι φοιτητές, οι οποίοι διεγράφησαν καθώς εγκατέλειψαν τις σπουδές τους για διάστημα περισσότερο των τριών ετών ωστόσο είναι αναμενόμενο αφού στο ΕΑΠ φοιτούν κυρίως άτομα άνω των 25, οι οποίοι λόγω εργασίας δε μπορούν να αντεπεξέλθουν. 
Οι υποψήφιοι για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα προκύψουν από κλήρωση, ως είθισται, στις αρχές Δεκεμβρίου. 


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/27/ellhniko-anoikto-panepisthmio-nees-prooptikes-sxediasmou/#ixzz21q16X9RT

Κατάργηση πολλών ΑΕΙ-ΤΕΙ ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς.

Το οικονομικό ψαλίδι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έρχεται υπό την πίεση της τρόικας να κάνει τεράστιες περικοπές στον χώρο του Δημοσίου. Μεγάλο αναμένεται να είναι το πλήγμα στην Παιδεία καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάργηση περίπου του 1/5 του συνόλου των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη χώρα.
Προς το παρόν όλα είναι σε στάδιο προτάσεων όμως απ’ ότι φαίνεται ο νέος υπουργός Παιδείας έχει ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
Το μέτρο αυτό φέρεται πως θα συνοδευτεί από αντίστοιχου βεληνεκούς περικοπές σε νοσοκομεία, ειρηνοδικεία καθώς και τον δικαστικό τομέα.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/24/katargisi-pollon-aei-tei-etoimazei-o-a-samaras/#ixzz21q25UcMy

Η πιο απίθανη φοιτητική εστία στον κόσμο (gallery).

Ονομάζεται Tietgen Student Hall και είναι ίσως η πιο cool φοιτητική εστία που έχουμε δει ποτέ. Βρίσκεται στο Orestad, περιοχή της Κοπεγχάγης.
Θαυμάστε το από κάθε άποψη και αποφύγετε να κάνετε οποιαδήποτε σύγκριση…


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/27/i-pio-apithani-foititiki-estia-ston-kosmo/#ixzz21q0jyKVV

Αρβανιτόπουλος | Σήμερα καταθέτει το σχέδιο για τα ΑΕΙ.


Συνοπτικές ήταν οι διαδικασίες μέχρις ότου ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος να μπορέσει να πάει στη Βουλή και να καταθέσει το σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και η επεξεργασία των προτάσεων από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με στόχο έως την Τρίτη η Ολομέλεια να έχει ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης.
Το εν λόγω πρόγραμμα ήταν κι ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών στο χτεσινό τους meeting  και όπως όλα δείχνουν έδειξαν να είναι θετικοί στην υλοποίησή του.
Μεταξύ των αλλαγών, περιλαμβάνεται η παράταση της θητείας των νυν διοικήσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι το τέλος του 2012. Η ΔΗΜΑΡ πάντως, ζήτησε να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι στα ιδρύματα που αναδείχθηκαν νέες πρυτανικές αρχές με εκλογές και η θητεία τους λήγει μετά το τέλος του χρόνου, αυτή η θητεία θα εξαντληθεί.
Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές αναλαμβάνουν την ευθύνη να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης μέσα στο φθινόπωρο ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου, με στόχο να αποφεύγονται τυχόν ματαιώσεις σε περιπτώσεις επεισοδίων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εάν δεν πραγματοποιηθούν εκλογές, οι αρμόδιοι θα διώκονται για παράβαση καθήκοντος. Στις αλλαγές περιλαμβάνονται και οι αρμοδιότητες της Συγκλήτου, η οποία πλέον θα είναι υπεύθυνη για όλα τα ακαδημαϊκά θέματα, ενώ τα Συμβούλια Διοίκησης θα διατηρήσουν τα οικονομικά και διοικητικά θέματα.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/27/arvanitopoulos-simera-katathetei-to-shedio-gia-ta-aei/#ixzz21q0QksOZ

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξεταστικής.

eLOGO
Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα τις εξεταστικής για τα παρακάτω μαθήματα στους πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας:

  • Ανάλυση Συστημάτων Τεχνολογίας
  • Οικονομική για Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Ανάλυση Κόστους ΙΙ
  • Ελεγκτική Και Εσωτερικός Έλεγχος

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξεταστικής.






Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα τις εξεταστικής για τα παρακάτω μαθήματα στους πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας:
  • Διαχ. Κινδύνων
  • Διαχ. Χαρτοφυλακίου
  • Ηγεσία
  • Αγγλικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V
  • Οργανωσιακή Συμπεριφορά
  • Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ
  • Μακροοικονομία

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Θέλουν να αυξήσουν τις διδακτικές ώρες



Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξετάζει -πάλι- η κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το σενάριο αυτό ακούγεται καθώς είχε στην ουσία εκπονηθεί έναν χρόνο πριν.
Συγκεκριμένα το ωράριο των 150.000 εκπαιδευτικών θα αναμορφωθεί αυξάνοντας τις ώρες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 22 και της πρωτοβάθμιας σε 25.
Η ιδέα κρίνεται μάλλον αψυχολόγητη από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς δεν φαίνεται να ανοίγει δρόμο για νέες προσλήψεις εργαζομένων στο χώρο ενώ είναι πολύ πιθανό το μέτρο να έχει αρνητικές συνέπειες και για τις αποδόσεις τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/07/21/theloun-na-afksisoun-tis-didaktikes-ores/#ixzz21HN1vaho

Your First EURES Job || Eργασία για νέους 18-30 ετών .



Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Youth on the Move και Youth Opportunities, η Commission σχεδιάζει προπαρασκευαστική δράση με τίτλο «Your First EURES Job». Σκοπός της δράσης είναι η μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ε.Ε.
Για το 2012-2013 έχει προγραμματισθεί να μετακινηθούν 5.000 νέοι με σκοπό την εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Η δράση διαχωρίζεται από τα Προγράμματα ERASMUS, LdV και ΥOUTH, διότι πρόκειται για ατομική αναζήτηση πραγματικής αμοιβόμενης εργασίας. Επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση είναι νέοι 18-30 ετών, πολίτες της Ε.Ε. ή νόμιμοι κάτοικοι αυτής που αναζητούν εργασία εκτός της χώρας τους.
Η δράση χρηματοδοτεί μέρος των εξόδων πρώτης εγκατάστασης/ ταξιδίου με ενιαίο ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 600 έως 1030 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα χρηματόδοτησης μέχρι ποσού 300 ευρώ για τη μετάβαση των ενδιαφερομένων για συνέντευξη. Χρηματοδότηση μπορεί να δοθεί επίσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα προσωπικό), οι οποίες αναλαμβάνουν να προσφέρουν υποστήριξη για την περαιτέρω ένταξη των νέων αυτών στην χώρα προορισμού (πχ μαθήματα γλώσσας, βοήθεια στην εγκατάσταση, υπηρεσίες coaching/mentoring, κ.α.)
Η αίτηση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται σε ενδιάμεσους φορείς. Προς το παρόν, έχουν εγκριθεί τέσσερις ενδιάμεσοι φορείς από τη Γερμανία, Δανία, Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα. Οι ενδιάμεσοι φορείς για την υποβολή αίτησης των φοιτητών και των επιχειρήσεων μπορούν να αναζητηθούν στο σύνδεσμο ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob.
Επιπλέον, η Commission έχει δημοσιεύσει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για φορείς που ενδιαφέρονται να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ επιχειρήσεων και νέων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιάμεσους φορείς είναι 20.09.2012. Επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση είναι Δημόσιες Υπηρεσίες/Φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες εύρεσης εργασίας, Γραφεία Διασύνδεσης Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, Εμπορικά Επιμελητήρια, Δήμοι, κοινωνικοί εταίροι, κ.α. Προσφέρεται χρηματοδότηση 95% των επιλέξιμων δαπανών.
Πηγή: www.diorismos.gr


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξεταστικής


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής για το μάθημα "ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ", 8ου εξαμήνου στους πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξεταστικής.

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής για την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας(8ο εξάμηνο) και Επιχειρηματική Ηθική(επιλογής) στους πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

 Η Π.Α.Σ.Π Ο.Δ.Ε ενημερώνει φοιτητές/τριες παλαιών ετών, ότι οι κάρτες
σίτισης που έχουν εκδοθεί, δεν ισχύουν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος
2012-2013, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-
2012 (ΦΕΚ 1965Β’ 18-06-2012).
Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν
να σιτίζονται και προκειμένου να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα
σίτισης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και να
υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,  στο Τμήμα
Φοιτητικής Μέριμνας, από Δευτέρα 2 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2012,
καθημερινά κατά τις ώρες 9.00 έως 14.00.
Δικαιούχοι δωρεάν σίτισης:

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ξεπεράσαμε τους 100.000 μοναδικούς επισκέπτες!!



Ξεπεράσαμε τους 100.000 μοναδικούς επισκέπτες...Σας ευχαριστούμε όλους για την απήχηση που είχε το blog μας, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.
Ελπίζουμε να είστε όλοι ευχαριστημένοι με την οργάνωση και το έργο μας και θέλουμε με τις δικές σας παροτρύνσεις να μας κάνετε να συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Περιμένουμε τις συμβουλές σας για να μας κάνετε καλύτερους....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ...

Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε το πρόγραμμα της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου στο site του πανεπιστημίου.
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ: http://www.unipi.gr/news_files/eksetastiki_sep_2012/ODE.pdf