Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πλεόνασμα παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2013 το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο τον Ιανουάριο του 2013 παρουσίασε πλεόνασμα 25 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 29 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
altΗ εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 60 εκατ. ευρώ ή 36,4% (Ιανουάριος 2013: 105 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 165 εκατ. ευρώ) και της μικρότερης μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 6 εκατ. ευρώ ή 4,2% (Ιανουάριος 2013: 130 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 136 εκατ. ευρώ). Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι που μειώθηκε κατά 7,7%, ενώ αντίθετα οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 3,8%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν κατά 1,5% στην κάλυψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και αποτέλεσαν το 4,6% του συνόλου των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.
Ταξιδιωτικές Εισπράξεις
Τον Ιανουάριο του 2013, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση κατά 27,5% ή 21 εκατ. ευρώ που παρουσίασαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 (Ιανουάριος 2013: 54 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 75 εκατ. ευρώ), ενώ αντίθετα σημειώθηκε αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 27 κατά 24,5%. Η μείωση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 ήταν αποτέλεσμα τόσο της μείωσης των εισπράξεων από κατοίκους της ζώνης του ευρώ κατά 31,7% (Ιανουάριος 2013: 34 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 50 εκατ. ευρώ) όσο και της μείωσης των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 19% (Ιανουάριος 2013: 20 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 25 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, όσον αφορά στις εισπράξεις από τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, μείωση τον Ιανουάριο 2013 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012 παρουσίασαν τόσο αυτές από τη Γερμανία που μειώθηκαν κατά 34,2% (Ιανουάριος 2013: 12 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 18 εκατ. ευρώ), όσο και αυτές από τη Γαλλία κατά 34,7% (Ιανουάριος 2013: 3 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 4 εκατ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 37,8% (Ιανουάριος 2013: 8 εκατ. ευρώ, Ιανουάριος 2012: 13 εκατ. ευρώ). Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27, αύξηση κατά 74,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ και αύξηση κατά 57,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 11 εκατ. ευρώ.
Εισερχόμενη Ταξιδιωτική Κίνηση
Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο 2013 διαμορφώθηκε στις 366 χιλ. ταξιδιώτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των αφίξεων από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27 κατά 19,6% και της μείωσης των αφίξεων από τις χώρες της ΕΕ των 27 κατά 9,8%. Ειδικότερα, μείωση κατά 9,9% παρουσίασαν οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ που διαμορφώθηκαν στις 82 χιλ., όπως και οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ των 27 εκτός της ζώνης του ευρώ που παρουσίασαν επίσης μείωση κατά 9,7% (Ιανουάριος 2013: 89 χιλ., Ιανουάριος 2012: 99 χιλ.). Ειδικότερα, οι αφίξεις από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνισαν μείωση κατά 13,9% και 37,9% αντίστοιχα, ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία παρουσίασαν αύξηση κατά 11,7%. Αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ κατά 38% και 30,3% αντίστοιχα.


Από : epixeiro.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΟΠΑ | 10ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.


ΟΠΑ | 10ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας
Για δέκατη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 16 Μαΐου 2013.
Παρόλο που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση υπάρχουν επιχειρήσεις που καταφέρνουν να διατηρήσουν τη θέση στον κλάδο τους επάξια και να αναπτυχθούν. Παράλληλα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν στραφεί στην «πράσινη» ανάπτυξη προκειμένου να βρουν νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Στόχος

Στόχος του 10ου ΦΣΔΕΤ, με θέμα «Ευεπιχειρείν και αειφορία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον», είναι να αποτελέσει μια πανελλήνια επιστημονική συνάντηση νέων μελών ΔΕΠ, υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών αλλά και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών. Η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις θα είναι το επίκεντρο αυτού του συνεδρίου.
Η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις θα είναι το επίκεντρο αυτού του συνεδρίου.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υποτροφίες από το Κρατικό Ίδρυμα της Τουρκίας

ypotrofies
Το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως παρέχει υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έρευνα και μαθήματα γλώσσας, έτους 2013.
Η υποτροφία περιλαμβάνει το κόστος φοίτησης, ιατρική περίθαλψη, μηνιαίο επίδομα διαμονής, διαμονή σε εστίες, έξοδα μετακίνησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν την Τουρκική γλώσσα ωστόσο για εκείνους που δε ξέρουν τουρκικά υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας έχει οριστεί η 31η Μαρτίου ενώ η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει το Μάιο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

44 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (27/03/2013)

ypotrofies
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δημοσιεύει 44 υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό για τις 27 Μαρτίου 2013.
Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε τις υποτροφίες παρακάτω:

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για το σχέδιο «Αθηνά»


 
Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος
Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι» δήλωσαν 125 βουλευτές, ενώ, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης.

«Κατά» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «όχι» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης.

«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.

Με την τροπολογία, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων, αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από : in.gr

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Βραβεύτηκε μία Ελληνίδα

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα «2013 FDM Everywoman In Technology Awards».

Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής - που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές - ενώ είναι συνιδρυτής της εταιρείας «Transplants Without Donors LLC» που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες ενώ αυτοί ταξιδεύουν στο διάστημα.

Είναι η Σλοβενία η “επόμενη Κύπρος”;




Εκκλήσεις να αναλάβει δράση, ώστε η χώρα της να μην γίνει η “επόμενη Κύπρος”, δέχεται η κυβέρνηση της Σλοβενίας, έστω και εάν μετρά μόλις έξι ημέρες στην εξουσία.
Η πρωθυπουργός Alenka Bratusek και το υπουργικό της συμβούλιο καλείται να εφαρμόσει γρήγορα ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του προβληματικού τραπεζικού τομέα της χώρας. Η Σλοβενία χρειάζεται περίπου 3 δισ. ευρώ σε χρηματοδότηση φέτος, ενώ οι τράπεζές της χρειάζονται 1 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τράπεζες όπως η Nova Ljubljanska Banka πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια, που ήδη φτάνουν στο 20% του ΑΕΠ της χώρας.
Για πολλούς, η Σλοβενία θα είναι η επόμενη χώρα που θα χρειαστεί πακέτο διάσωσης.
“Εάν η κυβέρνηση αρχίσει να εφαρμόσει το σχέδιο, ίσως μπορέσει στο τέλος να αποφύγει μια ευρωπαϊκή διάσωση”, δηλώνει στο Bloomberg ο Lutz Roehmeyer, διαχειριστής κεφαλαίων της Landesbank Berlin Investment, που επενδύει μεταξύ άλλων σε σλοβενικά ομόλογα. “Εάν δεν κινηθούν και δεν αναλάβουν δράση, πιστεύω ότι στη Σλοβενία θα έχουμε την επόμενη κρίση, σε λίγους μήνες”.
Στο πλαίσιο των ανησυχιών αυτών, το κόστος δανεισμού της χώρας αυξάνεται, με το δολαριακό ομόλογο της Σλοβενίας, λήξης 2020, να εμφανίζει απόδοση 5,6%, που είναι η υψηλότερη της χρονιάς.
Πολλοί φοβούνται, έπειτα από τις τελευταίες αντιφατικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι η επόμενη χώρα που θα δει τις καταθέσεις της (άνω των 100.000 ευρώ) να “κουρεύονται”, στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης, θα είναι η Σλοβενία.
Η Σλοβενία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, γιατί εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες της Σλοβενίας και της Λετονίας είναι οι πλέον ευάλωτες στην περιοχή, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν το 20% του ΑΕΠ και αυξάνονται.



Πηγή: Είναι η Σλοβενία η “επόμενη Κύπρος”; | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/6824/einai-i-slovenia-i-epomeni-kypros#ixzz2OlPfXJBG

Αργία για τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ Ι. Παντή

pantis2
Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Ι. Παντής παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του δώρου κινητού iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, οπότε χάνει αυτοδικαίως τη θέση του τιθέμενος σε διαθεσιμότητα. Ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει την παραπομπή του και την όλη υπόθεση ως σκευωρία.
Η ανακοίνωση Παντή:
«Θεωρώ υποχρέωσή μου, απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, να ενημερώσω για την εξέλιξη της γνωστής πλέον υπόθεσης του iphone.
Η επιλογή μου να συγκρουστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου, με έφερε αντιμέτωπο με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους.
Οι ένοχοι χρησιμοποίησαν έναν στερεοτυπικό μηχανισμό, όπου ανώνυμοι παράγοντες, εντός του ΑΠΘ, άρχισαν να διοχετεύουν πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις. Τις ειδήσεις αυτές αναπαρήγαγε αρχικά ένα μικρό μέρος του κίτρινου τύπου που στη συνέχεια διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της Εισαγγελίας.
Ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών. Έγινε εμπρησμός του αυτοκινήτου μου, διάρρηξη του σπιτιού μου και καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα.
Μεταξύ άλλων ελέγχθηκε από εμένα, ο πρώην διαχειριστής του καταστήματος «Λογότυπος» για πρόσφατες οικονομικές αυθαιρεσίες με αποτέλεσμα τη δίωξη και την απόλυσή του. Σε αντίποινα, δέχθηκα απειλές, συκοφαντίες και ψεύδη φθηνά, αλλά ηχηρά, τα οποία οδήγησαν τελικά στην παραπομπή μου σε δίκη.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αποδειχθεί η συκοφαντία, καθώς ουδέποτε συναίνεσα στη χορήγηση ούτε στη χρέωση του εν λόγω iphone σε λογαριασμό του ΑΠΘ.
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Πέραν όμως της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε εσάς διότι, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον 4111/2013, η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη ακόμα και για πλημμέλημα, όπως στη δική μου περίπτωση, οδηγεί σε αυτοδίκαια αργία. Έτσι, από μια τελείως αβάσιμη κατηγορία για ένα αδίκημα που αφορά σε δαπάνη 600 ευρώ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας μου στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του Αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ.
Η ακραία αυτή εξέλιξη καταδεικνύει πως, όταν η αρχή της αναλογικότητας, το τεκμήριο της αθωότητας και το κράτος δικαίου παραγκωνίζονται, τότε οποιοσδήποτε πολίτης ορθώσει το
ανάστημα του για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, αντιμετωπίζει κινδύνους δια βίου συντριβής με βάση τους αντιπερισπασμούς των ενόχων.
Ανέλαβα εξ αρχής συνειδητά τους κινδύνους που συνεπάγονται από τη θέση του Αντιπρύτανη και θα παραμείνω πιστός, μέχρι τέλους, στις ηθικές και ακαδημαϊκές μου αρχές.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής, Ιωάννης Δ. Παντής».

ΜΜΜ | Μείωση τιμής για τις κάρτες τον Απρίλιο

kartes
Μειωμένη θα είναι η τιμή των καρτών απεριόριστων διαδρομών για το μήνα Απρίλιο σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΚΟ προκειμένου να αποζημιωθούν για τις απεργίες του Ιανουαρίου οι κάτοχοι καρτών.
Η ανανέωση των μειωμένων καρτών θα ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ και οι τιμές θα ισχύσουν μόνο για τον Απρίλιο. Οι μειωμένες τιμές δεν ισχύουν για έκδοση νέων μηνιαίων καρτών (μόνο στα εκδοτήρια σε Ομόνοια και Σύνταγμα). Δείτε αναλυτικά τις εκπτώσεις πιο κάτω:
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 34 ευρώ από 45 ευρώ.
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μειωμένη: 17 ευρώ από 23 ευρώ
  • Μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ: 16 ευρώ από 20 ευρώ
  • Μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ μειωμένη: 8 ευρώ από 10 ευρώ.

Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ | Που βρίσκεται η Ελλάδα !

euromiso
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζουν αποκλίσεις μεταξύ των χωρών και πιο έκδηλες οι διαφορές γίνονται αν ανατρέξει κανείς στο χαμηλότερο κατώτατο μισθό, αυτόν της Λετονίας με τον υψηλότερο του Λουξεμβούργου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση με τον κατώτατο μισθό να ανέρχεται στα 586 ευρώ. Δείτε τη λίστα με τους κατώτατους μισθούς όπως δημοσιεύτηκε στα «Νέα».
  • Λετονία 132
  • Βουλγαρία 138
  • Ρουμανία 162
  • Λιθουανία 286
  • Εσθονία 290
  • Ουγγαρία 296
  • Τσεχία 310
  • Σλοβακία 327
  • Πολωνία 336
  • Πορτογαλία 556
  • Ελλάδα 586
  • Μάλτα 680
  • Ισπανία 748
  • Φινλανδία 763
  • Βρετανία 1.202
  • Γαλλία 1.398
  • Βέλγιο 1.444
  • Ολλανδία 1.447
  • Ιρλανδία 1.462
  • Λουξεμβούργο 1.801

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νέο Πρόγραμμα-Επιδοτούμενη Πρακτική Άσκηση Ανέργων Νέων Σε Επιχειρήσεις


Άνεργοι : Το Πρόγραμμα συνοπτικά

Τα οφέλη για τους άνεργους
Στόχος του προγράμματος είναι παροχή της δυνατότητας σε άνεργους νέους και νέες μέχρι 29 ετών, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω της πραγματοποίησης πεντάμηνης πρακτικής άσκησης 500 ωρών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και να απασχοληθούν, πιθανόν, σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει :
  • Θεωρητική Κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ώρες στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ A.E.
  • Πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρία 5 μηνών, σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.
Τα οφέλη για τους άνεργους νέους και νέες.
  • Εκπαιδευτικό επίδομα θεωρητικής κατάρτισης 400,00 € (5,00 € ανά ώρα κατάρτισης ).
  • Πρακτική άσκηση σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 5 μηνών.
  • Αμοιβή πρακτικής άσκησης 2.300,00 €, για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
  • Αμοιβή πρακτικής άσκησης 2.000,00€,για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης, σε σύμβαση εργασίας.
Η καταβολή των επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση ειδικών επιταγών κατάρτισης –voucher .
Απευθυνθείτε σήμερα στο ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. και δηλώστε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.
Την αίτηση σας μπορείτε να την υποβάλλετε on line αλλά και με τη βοήθεια έμπειρων στελεχών μας:
  • Στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Κ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Λ. Συγγρού 284, Καλλιθέα
  • Μέσω τηλεφώνου, καλώντας στο 210 – 9570072.
  • Μέσω e-mail στέλνοντας μας τα απαραίτητα στοιχεία στο voucher@kek-anaptixi.gr
To ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. είναι το ΚΕΚ με τη μεγαλύτερη σύνδεση με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Mediterranean College | Δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στο CRM

Mediterranean College | Έκπτωση 50% σε δίδακτρα για μεταπτυχιακά!
Το Business School του Mediterranean College διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στο Customer Relationship Management (CRM) με θέμα «Πρακτική Άσκηση στο Microsoft Dynamics CRM».
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Ανδρέας Γαλανής, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα CRM.
Mediterranean College | Δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στο CRM
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: βασικές έννοιες CRM και στρατηγικό μάρκετινγκ, προσανατολισμός στον πελάτη και σχεσιακό μάρκετινγκ, διοίκηση μάρκετινγκ, πωλήσεων και υπηρεσιών after sales μέσω CRM, καθώς και η χρήση του συστήματος Microsoft Dynamics CRM για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί, Τρίτη 02 Απριλίου 2013, ώρα 18.00-20.00, στο Lecture Hall του Mediterranean College.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.
Πληροφορίες – Συμμετοχές: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, 210 8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr.

64 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (23/03/2013)

ypotrofies
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δημοσιεύει 64 υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό για τις 23 Μαρτίου 2013.
Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε τις υποτροφίες παρακάτω:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

5 με 8 Απριλίου η 4η Έκθεση "ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ. Μεταποίηση-Συσκευασία-Logistics 2013"

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της έκθεσης «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ. Μεταποίηση-Συσκευασία-Logistics 2013», με έντονο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σε ένα οικονομικό έτος, που σύμφωνα με τις αναλύσεις αναμένονται τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης.
Ήδη πάνω από 100 μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μεταποίησης, της συσκευασίας, αλλά και των Logistics έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, ενώ οι συμμετοχές για τις πολύ-ημερίδες LOGI.C 2013 προσεγγίζουν τις 1.000. Όπως όλα δείχνουν η 4η Διεθνής Έκθεση ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ. Μεταποίηση-Συσκευασία-Logistics 2013», θα είναι και πάλι το σημείο συνάντησης της επιχειρηματικότητας!
Το μόνιμο, σταθερό, επιτυχημένο ραντεβού της αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας ανά διετία, η διευρυμένη πλέον έκθεση "ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ – μεταποίηση – συσκευασία – logistics 2013" πραγματοποιείται μεταξύ 5 - 8 Απριλίου 2013, για πρώτη φορά στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, που βρίσκεται στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος".
alt
Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα των υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου. Την Έκθεση και τα πολύ-συνέδρια LOGI.C στηρίζουν ως Φορείς-Υποστηρίκτες οι: Ελληνική Εταιρεία Logistics, Κυπριακή Εταιρεία Logistics, Κρητική Εταιρεία Logistics, ILME, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος. Την Έκθεση και τα πολύ-συνέδρια LOGI.C στηρίζουν και τα διμερή Επιμελητήρια: Ελληνογερμανικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοαφρικανικό.
Έρευνες, πανευρωπαϊκά Project και best practices στα LOGI.C 2013
altΠλούσια σε θεματολογία, παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και περιπτώσεων θα είναι και εφέτος τα Logistics Conferences, LOGI.C 2013, που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της 4ης Έκθεσης «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ. Μεταποίηση-Συσκευασία-Logistics 2013» και η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-8 Απριλίου στο Metropolitan Expo.
Tόσο οι ημερίδες και εσπερίδες, όσο και τα στοχευμένα workshops που θα φιλοξενηθούν στα LOGI.C συνδιοργανώνονται από το περιοδικό Supply Chain & Logistics και σημαντικές εταιρείες ή φορείς – ενώσεις του ευρύτερου χώρου της Βιομηχανίας και της Αλυσίδας Εφοδιασμού, αναδεικνύοντας τα πολύ-συνέδρια σε ένα από τα κυριότερα γνωστικά events της χρονιάς.
Τα LOGI.C θα τιμήσουν με την παρουσία τους και την παρουσίασή τους, τόσο επιχειρήσεις που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στον κλάδο, όσο και καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι του υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, και εκπρόσωποι πολυεθνικών, παράγοντας γνώση και βοηθώντας στην ανταλλαγή εμπειριών.
Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση, αλλά και τα συνέδρια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρακάτω ενότητες –όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των LOGI.C:
Σάββατο 6 Απριλίου
  • Ημερίδα: " H συσκευασία ως στοιχείο καινοτομίας & εργαλείο επιχειρηματικότητας ". Συνδιοργάνωση: CLA
  • Εσπερίδα: "Outsourcing your company's needs... increase your profit": Συνδιοργάνωση: beyond the Best
  • Workshop: "Πράσινες συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές στη Ν.Α. Ευρώπη: Υφιστάμενη κατάσταση & προκλήσεις". Συνδιοργάνωση: Υπ. Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κυριακή 7 Απριλίου
  • Ημερίδα: "H Ισχυρή Εφοδιαστική Αλυσίδα, Όχημα για Επιτυχημένη Ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές"
  • Συνδιοργάνωση: Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ν.Α. Ευρώπης
  • Εσπερίδα: "Οδηγός Επιβίωσης & Ανάπτυξης για Οδικούς Μεταφορείς". Συνδιοργάνωση: Project You
  • Workshop: "Intermodal Green Supply Chain: Η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων LPG-CNG στις μεταφορές". Συνδιοργάνωση: Logistics Way
Δευτέρα 8 Απριλίου
  • Workshop: "Supply Chain & Logistics Snapshot – Παρουσίαση της έρευνας για την αγορά το 2013". Συνδιοργάνωση: Boxnet
  • Διαδραστικό Σεμινάριο: "6 Βήματα για μια Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα". Συνδιοργάνωση: Close the Loop
Το epixeiro.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Έκθεσης.

Από : epixeiro.gr

Πανεπιστήμιο Κρήτης | 7 Υποτροφίες κληροδοτήματος «Χ. & Α. Καρύδη»

Υποτροφίες
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 επτά (7) υποτροφίες, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη».
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (συγκεκριμένα από μία (1) υποτροφία στα Τμήματα Βιολογίας, Μαθηματικών, Χημείας, Επιστήμης Υπολογιστών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικής και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, που αποφοίτησαν από Λύκειο του Νομού Ηρακλείου ή Λασιθίου και πέτυχαν με τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την υψηλότερη σειρά εισαγωγής στο Τμήμα τους.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του κάθε Τμήματος της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη δημοσίευση περίληψης της προκήρυξης αυτής στον ημερήσιο τοπικό τύπο (μέχρι και την 8η Απριλίου 2013) την αίτηση τους συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες στον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΑ.ΠΕΙ | Ημερίδα «Δημιουργήστε την δική σας Καριέρα», 29 Μαρτίου

ΠΑ.ΠΕΙ - Ημερίδα Δημιουργήστε την δική σας Καριέρα 29 Μαρτίου
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Δημιουργήστε την δική σας Καριέρα».

Που και πότε;

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου από τις 11:00 έως και τη 13:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80 – Πειραιάς).

Θεματολογία

  • Ο νέος ρόλος του Ασφαλιστικού – Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σε περίοδο κρίσης.
  • Ο νέος χάρτης της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην αγορά.
  • Η Σύγχρονη καριέρα του Ασφαλιστικού – Χρηματοοικονομικού Συμβούλου. Οι Διαφορές με το παρελθόν.
  • Εφαρμογή Πρότυπου Μοντέλου Ανάπτυξης νέων Ασφαλιστικών-Χρηματοοικονομικών Συμβούλων για μια επιτυχημένη καριέρα.

Ομιλητής

Ομιλητής της ημερίδας είναι ο κ. Δημήτρης Μηλιόρδος – Διευθυντής Γραφείου Πωλήσεων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Συμμετοχή

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε email στο gdiasyn[papaki]unipi.gr και στο 210 414 2562.

Mediterranean College | Δωρεάν Ημερίδα «Γνώρισε τη Λογιστική σε 120 λεπτά»

gnorise ti logistiki_mc ath.
Mediterranean College
Δωρεάν Ημερίδα «Γνώρισε τη Λογιστική σε 120 λεπτά»
Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival
Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College διοργανώνει στα πλαίσια του Xinis Education Festival δωρεάν ημερίδα με θέμα «Γνώρισε τη Λογιστική σε 120 λεπτά» την Τετάρτη 03 Απριλίου στις 20:00.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους λογαριασμούς του Ελληνικού Λογιστικού Σχεδίου και να εξοικειωθούν με την εφαρμογή τους μέσω παραδειγμάτων βασισμένων σε επιχειρήσεις. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με τις οικονομικές καταστάσεις μιας επιχείρησης και τις μεθόδους αποτίμησης αποθεμάτων και αποσβέσεων.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγητής θα είναι ο κ. Σπύρος Κοττώρης, καθηγητής του Business School του Κολεγίου και διακεκριμένο τραπεζικό στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον τομέα της λογιστικής. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί προηγουμένως το VIP PASS, με το οποίο αποκτούν δωρεάν είσοδο για όλα τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις του «XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013». Για την απόκτηση του VIP PASS, πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του φεστιβάλ www.xinisfestival.edu.gr, και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους. Η παραλαβή του VIP PASS, γίνεται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε απευθείας με το Mediterranean College (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα) ,τηλεφωνικά στο 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 -21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), ή επισκεφθείτε το www.medcollege.edu.gr.

Πανεπιστήμια | Κινδυνεύει η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές επιστημονικές πηγές

ypourgeio paideias 2
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, με διακοπή κινδυνεύει η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές επιστημονικές πηγές!
Η πρόσβαση αυτή κινδυνεύει να διακοπεί από την 1 Απριλίου 2013 καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) που για λογαριασμό και των 55 ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας (40 πανεπιστημίων και ΤΕΙ, 13 ερευνητικών ιδρυμάτων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Ακαδημίας Αθηνών),  εξασφαλίζει την πρόσβαση στο σύνολο των πηγών (περισσότεροι από 14000 τίτλοι και βιβλιογραφικές βάσεις, 22 διεθνών εκδοτών).
Παρότι ο Σ.Ε.Α.Β. έχει κάνει πολύ έγκαιρα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του προϋπολογισμού και την ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ΠΟΣΔΕΠ (και όμως μας ενημερώνει το esos.gr):
Α.Έτσι, κινδυνεύει να παραμείνει ο ακαδημαϊκός και ερευνητικός κόσμος της χώρας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσβαση στην διεθνή βιβλιογραφία, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων από την δημοσιονομική κρίση αλλά λόγω αβελτηρίας τους διοικητικού και πολιτικού συστήματος της χώρας. Οι ολέθριες συνέπειες στην εκπαίδευση και την έρευνα είναι παραπάνω από εμφανείς.
Β.Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές επιστημονικές πηγές (επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων, ηλεκτρονικά βιβλία), γνωστή στην ακαδημαϊκή κοινότητα ως «HEAL-Link», αποτελεί πολύτιμο και αναντικατάστατο εργαλείο για όλους τους Πανεπιστημιακούς και τους Ερευνητές.
Η Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ καλεί  το Υπουργείο Παιδείας «να αναλογισθεί τις τεράστιες συνέπειες που θα επιφέρει στην εκπαίδευση και την έρευνα η διακοπή της πρόσβασης στις βιβλιογραφικές πηγές, και να επισπεύσει τις απαραίτητες ενέργειες, από το ίδιο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα».

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Trade School Athens | Μάθηση χωρίς χρήματα!

trade
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ξεκίνησε στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.
Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.
Η δήλωση των προτεινόμενων μαθημάτων και συμμετοχής σε αυτά γίνεται διαδικτυακά. Οι μαθητές συμφωνούν να φέρουν στο μάθημα ένα από τα αντικείμενα που έχει ζητήσει ο δάσκαλος ως αντάλλαγμα.
Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Δηλώστε συμμετοχή για να διδάξετε ή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα στο  και να επωφεληθείτε από τη δυναμική της προσφοράς, της συμμετοχής και της ανταλλαγής!

Career In Progress | Σεμινάριο Επιλογής Μεταπτυχιακού στο Εξωτερικό

Career In Progress | Σεμινάριο Επιλογής Μεταπτυχιακού στο Εξωτερικό
Η Career In Progress διοργανώνει σεμινάριο σχετικά με τη σωστή επιλογή Μεταπτυχιακού προγράμματος σε πόλεις του εξωτερικού.
Πότε; Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.
Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Η επιλογή του είναι μια απόφαση δύσκολη και σημαντική. Για όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα στο Εξωτερικό είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές, λόγω της μετάβασης του φοιτητή σε μία ξένη χώρα με ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Μετά την πρώτη σκέψη για την παρακολούθηση Μεταπτυχιακού Προγράμματος, προκύπτουν ερωτήματα, όπως: είναι πράγματι απαραίτητο για την σταδιοδρομία του, από πού θα ξεκινήσει και πώς θα ψάξει ο ενδιαφερόμενος.
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί ο τρόπος αναζήτησης του κατάλληλου μεταπτυχιακού εξατομικευμένα για τις ανάγκες του υποψήφιου, τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξει και ο τρόπος που θα κάνει την αίτηση του ελκυστική, ώστε να επιλεγεί τελικά από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο.

Γιατί χρειάζεται

  • Γιατί επεξηγούνται αναλυτικά όλα τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν σχετικά με την επιλογή αντικειμένου, Πανεπιστημίου, χώρας και για την προετοιμασία της αίτησης.
  • Γιατί αναλύονται όλα τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα Μεταπτυχιακό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του υποψηφίου.
  • Γιατί το Μεταπτυχιακό κοστίζει χρόνο και χρήματα και η επιλογή του απαιτεί καλή προετοιμασία.
  • Γιατί το κατάλληλο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποτελεί δυνατό εφόδιο για την επαγγελματική επιτυχία.

Ενότητες

  • Γιατί κάνω Μεταπτυχιακό; Τι μου προσφέρει;
  • Πώς επιλέγω το αντικείμενο του Μεταπτυχιακού;
  • Ποια Μεταπτυχιακά κάνουν τη διαφορά στην αγορά εργασίας;
  • Πόσο μου ταιριάζει το Πρόγραμμα που επέλεξα;
  • Είναι απαραίτητο να κάνω Μεταπτυχιακό για να πετύχω;
  • Κάνω Μεταπτυχιακό πριν εργαστώ ή μετά;
  • Κάνω Μεταπτυχιακό πριν το στρατό ή μετά;
  • Πώς επιλέγω τη χώρα;
  • Θέλω να σπουδάσω στα Αγγλικά, σε ποιες χώρες μπορώ εκτός από τις αγγλόφωνες;
  • TOEFL, IELTS, GMAT και GRE: Άγνωστες λέξεις; Μαθαίνω σε τί χρησιμεύει το καθένα;
  • Πώς συμπληρώνω την Αίτησή μου;
  • Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι, σε ποια γλώσσα;
  • Πώς συντάσσω ένα πετυχημένο Motivation Letter;
  • Από ποιους παίρνω συστατικές επιστολές, τί προσέχω;
  • Ποιο είναι το κόστος; Υπάρχουν δωρεάν μεταπτυχιακά;
  • Ποιες είναι οι υποτροφίες και πηγές χρηματοδότησης που μπορώ να διεκδικήσω;

Η διαδικασία

Η συνολική διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 3 ώρες και διεξάγεται σε μια ημέρα. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ. Η διαδικασία δεν μπορεί να εκτελεστεί ατομικά καθώς η επιτυχία του Σεμιναρίου βασίζεται στη διαδραστικότητα και την συμμετοχή των συμμετεχόντων. Πριν την παρακολούθησή του θα γίνει μια προσωπική δωρεάν συνάντηση.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε και να κλείσετε ένα ραντεβού με τους Συμβούλους της Career In Progress.

9 θέσεις Πρακτικής Άσκησης στο εξωτερικό (19/03/2013)

praktisi-askisi
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δημοσίευσε 9 θέσεις για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό για τις 19 Μαρτίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πέντε (5) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό!

ypotrofies
Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών προκηρύσσουν τη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων της χώρας, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό ακαδ. έτους 2011-2012 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη».
Η επιλογή θα γίνει χωρίς διαγωνισμό, με κριτήριο το βαθμό (τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»), και σε κάθε περίπτωση προτιμώνται οι πτυχιούχοι των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 10/05/2013.
Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο και στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Διαγωνισμός εργασίας με χρηματικά έπαθλα για φοιτητές!

ypourgeio-paideias1-600x385
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προκηρύσσει, Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές και σπουδαστές, με αντικείμενο τη συγγραφή εργασίας με θέμα:
«Προσδοκίες και απαιτήσεις από την επιχειρηματική εξωστρέφεια»
Όροι του Διαγωνισμού
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων με την προϋπόθεση να μην έχουν βραβευθεί από το ΕΒΕΑ την τελευταία τετραετία.
Κάθε εργασία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20 δακτυλογραφημένες σελίδες Α4 (συμπεριλαμβανομένης και της σχετικής βιβλιογραφίας).
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή τεκμηρίωση της μελέτης (βιβλιογραφία).
Οι εργασίες πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικό της φοιτητικής ιδιότητας του ενδιαφερομένου, ενώ θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την 17η Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή στο Ε.Β.Ε.Α. Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 3ο όροφος, υπεύθυνη κα Κ. Παπαδιαμαντοπούλου, τηλ.: 210-36.22.158, fax: 210-36.12.218.
Θα απονεμηθούν τρία χρηματικά Βραβεία:
1ο Βραβείο 2.000 Ευρώ
2ο Βραβείο 1.500 Ευρώ
3ο Βραβείο 1.000 Ευρώ
Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή.

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης με τις αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»


 
 
 
Ανακοινώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Παιδείας ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης με τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο «Αθηνά». Διαφοροποιημένος από τις αρχικές προτάσεις, διαθέτει πλέον 405 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 Τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου. Συνολικά καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν 129 τμήματα, ενώ σε μεταβατικότητα τίθενται 26 τμήματα.

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης, διαφοροποιημένος από τις αρχικές προτάσεις, διαθέτει πλέον 405 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 Τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129, ενώ σε μεταβατικότητα τίθενται 26 τμήματα.

Μένουν 258 τμήματα στα Πανεπιστήμια (από 289) και 147 στα ΤΕΙ (από 245).

Παράλληλα όμως:

  • Τα ξενόγλωσσα τμήματα του Εθνικού-Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν συγχωνεύονται σε ένα τμήμα. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις.
  • Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε αυτόνομο τμήμα και δεν απορροφάται από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.
  • Το ΤΕΙ προσχολικής Αγωγής (πρώην Βρεφονηπιοκομίας) δεν συγχωνεύεται με το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • Τα τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας παραμένουν αυτόνομα και δεν συγχωνεύονται.
Βασικότερη αλλαγή του σχεδίου, η εγκατάλειψη της αρχικής πρότασης της ομοσπονδιοποίησης μεταξύ Ιδρυμάτων και αποδοχή της πρότασης για μεγάλες κοινοπραξίες  μεταξύ Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων.

Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργείται Κοινοπραξία μεταξύ του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων.

«Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης είναι αποτέλεσμα της μέγιστης εφικτής σύνθεσης και συναίνεσης όλων των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν  από τα Ιδρύματα, τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση,  αλλά και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος.

Σημειώνεται ότι καθ΄όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρξαν πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για αλλαγές του αρχικού σχεδίου.

  • Τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας κατανεμημένα ανά επιστημονικό πεδίο 



Από : in.gr

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Θερινό σχολείο στη Ρόδο

aigaio

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να πραγματοποιήσουν στη Ρόδο το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο από τις 29 Μαϊου έως τις 2 Ιουνίου με θέμα «Managing tourism in time of crisis«.

Στο θερινό σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές, νέοι ερευνητές, απόφοιτοι συναφών με τον τουρισμό τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο matour2013@aegean.gr και matour2013@aegean.gr καθώς και στα τηλέφωνα +30 22710 35028, +30 22710 35172.


Read more: http://www.neolaia.gr/2013/03/11/panepistimio-aigaiou-therino-sxoleio-sti-rodo/#ixzz2NyHv31o5

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Athens Fringe

23844_fringe IMG_5702

Δυναμικά επιστρέφει και φέτος το Φεστιβάλ Athens Fringe και μάλιστα, με θέμα «Παλιά πολή-νέα πόλη».


Επίσης, φέτος θα είναι διπλάσια και η διάρκεια του, αφού φιλοδοξεί να μας κλείνει ραντεβού με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιούνη με εμβέλεια δράσεων στην περιοχή της Πλάκας.
Το Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος τους δικτύου είναι  να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστούν, να προωθηθούν και να ενδυναμωθούν η δημιουργική δράση και το έργο των νέων δημιουργών εντός και εκτός Ελλάδας.
Αν, λοιπόν, είσαι νέος καλλιτέχνης και θα ήθελες να συμμετέχεις, την Πέμπτη 21/3 στις 7.30 μ.μ. μπορείς να μάθεις για τη φετινή διοργάνωση στην ανοιχτή ημέρα που οργανώνουν στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα).
Πληροφορίες στα 2103390447 και fringe@sinthesis.gr.


Read more: http://www.neolaia.gr/2013/03/18/ksekinaei-to-festival-athens-fringe/#ixzz2NyHJ59Z0

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι την Τετάρτη στην Κύπρο, μόνο τα ΑΤΜ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα



Παρατείνεται για δύο ημέρες το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο με τραπεζική αργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επιβεβαιώνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Η απόφαση για να παραμείνουν κλειστές Τρίτη και Τετάρτη οι τράπεζες λαμβάνεται λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται μέχρι τη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για επιβολή τέλους σταθερότητας στις καταθέσεις.
Διάταγμα για παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι και την Τετάρτη, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδώσει σύντομα ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, σε συμφωνία και με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διάταγμα προς την Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με την λειτουργία των τραπεζών, δεδομένου ότι δεν ψηφίστηκε σήμερα το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.
Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλεί τους πελάτες των τραπεζών σε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού και αναφέρει ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετρητά να ικανοποιούνται συνεχώς μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.
Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι αναγνωρίζει την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ζώνης του Ευρώ, σε σχέση με την Κύπρο και τις εξελίξεις που ακολούθησαν εντός και εκτός της χώρας.
Περαιτέρω αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα και την Κυβέρνηση και είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη των όποιων μέτρων απαιτηθούν για την προστασία της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας

πηγή : kathimerini.gr

Επένδυση για κόμβο μεταφοράς στον Πειραιά

Γερμανική «απόβαση» στον Πειραιά

Τουλάχιστον επτά τεχνολογικές εταιρείες διερευνούν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν κόμβο μεταφοράς των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

Την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας επεδίωξε να ανακτήσει η χώρα μας με την παρουσίας της στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2013, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Ειδικότερα οι ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου της πληροφορικής και των επικοινωνιών, ακολουθώντας τη στρατηγική της εξωστρέφειας, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά τόσο με τις γερμανικές όσο και με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της κυριακάτικη εφημερίδα τουλάχιστον επτά μεγάλες γερμανικές εταιρείες του τομέα των τεχνολογιών έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσουν έναν κόμβο στο λιμάνι του Πειραιά που θα αποτελέσει «γέφυρα» για τις δραστηριότητές τους στις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολή;.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναδεικνύεται πκλέον ο ρόλος του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού, οι τεχνολογικές δεξιότητες που διαθέτει, καθώς και εκείνες που μπορεί επιπλέον να αποκτήσει ώστε να καταστεί η Ελλάδα υπολογίσιμη αξία στον ευρωπαϊκό οικονομικό χάρτη.
Εξάλλου η πρόσφατη συμφωνία των Cosco - Hewlett Packard - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί ένα σημείο αφετηρίας για την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και των επιχειρήσεών της, με στόχο την παροχή ενός συνδυασμού υπηρεσιών και προϊόντων διεθνώς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/naytilia/story/288845/germaniki-apovasi-ston-peiraia#ixzz2Nv1EJNI2

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις για δηλώσεις μαθημάτων




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γίνεται γνωστό στους φοιτητές – φοιτήτριες όλων των Τμημάτων
του Πανεπιστημίου ότι οι δηλώσεις μαθημάτων παρατείνονται μέχρι και
την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μεταπτυχιακά στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο ΟΠΑ!

asoee
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική απευθύνεται σε νέους απόφοιτους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής.
Οι Μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Στα πλαίσια του προγράμματος λειτουργούν δύο τμήματα:
Τμήμα Πλήρους Φοίτησης (full time) που απευθύνεται σε νέους απόφοιτους, έχει διάρκεια 12 μήνες και τα μαθήματα είναι πρωινά ή απογευματινά.
Τμήμα Μερικής Φοίτησης (part time) που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, έχει διάρκεια 24 μήνες και τα μαθήματα είναι απογευματινά.
Για κάθε ένα από τα ανωτέρω τμήματα προσφέρονται αγγλόφωνα και ελληνόφωνα τμήματα, ενώ για τη φοίτηση απαιτείται η καταβολή διδάκτρων.
Το πρόγραμμα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του καθώς και του Κανονισμού Λειτουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί με την Υ.Α. Β7/5915/ ΦΕΚ 383-25/2/2004 [η οποία τροποποιήθηκε με τις Y.A. Β7/66974 και 99359/Β7(διόρθωση ΦΕΚ 2104/29-9-09)].
Η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων πραγματοποιείται σε δύο κύκλους:
Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων του 1ου κύκλου είναι η Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.
Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων του 2ου κύκλου είναι η Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ή να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην ακόλουθη διεύθυνση:
Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας ΟΠΑ
Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 9ος όροφος, γραφείο 908
(καθημερινά 11:30 – 20.00, υπόψη κας Χολή ή καςΘεολόγου, τηλ. 210-8203633)
Απαραίτητα Δικαιολογητικά
  • Αίτηση σε ειδικό έντυπο, χορηγούμενο από τη γραμματεία ή το διαδίκτυο.
  • Φωτοαντίγραφο του καταθετηρίου του τέλους αξιολόγησης (40€, Aρ. Λογ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 110/48009747).
  • Αντίγραφο διπλώματος / πτυχίου.
  • Πιστοποιητικό Αναλυτικής βαθμολογίας.
  • Βεβαίωση ισοτιμίας ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ (για όσους προέρχονται από Ιδρύματα του εξωτερικού).
  • Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα.
  • Δύο εμπιστευτικές συστατικές επιστολές.
  • Πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.
  • GΜΑΤ/GRE (μόνο για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης).
  • Πιστοποίηση της προϋπηρεσίας (για φοιτητές μερικής φοίτησης).
  • Δύο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
  • Στα δικαιολογητικά αυτά υποβάλλονται τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρακτική ¶σκηση του προγράμματος LLP-ERASMUS για τα Ακαδ. Έτη 2012-13 & 2013-14






Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012‐13
Γίνεται γνωστό στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ότι η προθεσμία υποβολής
των αιτήσεων συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα LLP‐ERASMUS για πρακτική άσκηση της
δεύτερης φάσης αξιολόγησης λήγει στις 15/5/2013.
 


Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013‐14
Γίνεται γνωστό στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ότι η προθεσμία υποβολής
των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα LLP‐ERASMUS για πρακτική άσκηση λήγει στις
30/6/2013.
Τα έντυπα για πρακτική άσκηση θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους από τις
Γραμματείες των Ακαδημαϊκών Τμημάτων.



Αναλυτικά : http://www.unipi.gr/news_files/2013-03-14_erasmus_pa.pdf

Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων

9FB4EC918F6349DD8A2E5ADA9358C021
Νέους λειτουργικούς κανόνες προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Μάλιστα, η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 7ης-8ης Φεβρουαρίου 2013 και διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-20.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. László Andor, επίτροπος αρμόδιος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη, δήλωσε: «Έπειτα από το ισχυρό πολιτικό μήνυμα που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προς υποστήριξη της πρωτοβουλίας «εγγύηση για τη νεολαία» και των άλλων μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, η Επιτροπή υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τους πόρους αμέσως μόλις τεθεί σε ισχύ το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2014-20».
Όπως αναμένεται, η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων θα ενισχύσει ιδιαίτερα τους νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στις περιοχές της Ένωσης στις οποίες το ποσοστό ανεργίας των νέων υπερέβαινε, το 2012, το 25%. Η εν λόγω πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί στην ένταξη αυτών των νέων στην αγορά εργασίας.
Συνεπώς, τα χρήματα που θα διατεθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση και την επιτάχυνση των μέτρων που περιγράφονται στη δέσμη μέτρων για την απασχόληση των νέων η οποία εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.
Ειδικότερα, τα κράτη μέλη θα μπορούν να διαθέσουν τα σχετικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση μέτρων που αποσκοπούν στην εφαρμογή, στις επιλέξιμες περιφέρειες, της σύστασης σχετικά με την εγγύηση για τη νεολαία η οποία συμφωνήθηκε από το Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Φεβρουαρίου (βλέπε MEMO/13/152).
Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «εγγύηση για τη νεολαία», τα κράτη μέλη θα πρέπει να θεσπίσουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών λαμβάνουν μια καλής ποιότητας προσφορά απασχόλησης, συνεχούς εκπαίδευσης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τεσσάρων μηνών από το τέλος της σχολικής τους ζωής ή από τη στιγμή που μένουν άνεργοι.
Η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων θα υλοποιηθεί συμπληρωματικά προς άλλα προγράμματα που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων που υποστηρίζονται από το ΕΚΤ, με σκοπό τη δημιουργία ή την εφαρμογή των νέων συστημάτων εγγυήσεων, όπως τη μεταρρύθμιση των σχετικών φορέων και υπηρεσιών.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από μια ειδική γραμμή του προϋπολογισμού, με τίτλο «απασχόληση των νέων», και το ποσό αυτό θα συμπληρωθεί με τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κράτη μέλη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα κράτη μέλη θα χρειαστεί να συμπληρώσουν με δική τους οικονομική συνεισφορά μόνο τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Δέσμη μέτρων για την απασχόληση των νέων : Δελτίο τύπου: IP/12/1311 -
MEMO: MEMO/12/938 – Ομιλία: SPEECH/12/910
Βίντεο: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1036&langId=en&furtherVideos=yes
Στήλη «Θέματα επικαιρότητας» (News) στον ιστότοπο της ΓΔ Απασχόλησης:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=1829&furtherNews=yes
Ιστοσελίδα για την απασχόληση των νέων: http://ec.europa.eu/social/youthemployment