Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

49 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στο εξωτερικό.

49 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στο εξωτερικό
Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΔΠΘ, δημοσίευσε 49 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό και μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να ενημερωθείτε:




Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/30/49-theseis-ergasias-ston-idiotiko-tomea-sto-eksoteriko/#ixzz27yTaLGHW

76 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα.

76 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΔΠΘ, δημοσίευσε 76 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να ενημερωθείτε:




Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/30/76-theseis-ergasias-ston-idiotiko-tomea-stin-ellada/#ixzz27yTA9Olz

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

EURES | Θέσεις εργασίας στη Γερμανία για αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών

EURES | Θέσεις εργασίας στη Γερμανία για αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών


Πιο συγκεκριμένα, ζητούνται άτομα για την κάλυψη θέσεων εργασίας στη Γερμανία που αφορούν ειδικότητες πολυτεχνικών σχολών, όπως:
  • Engineers BMW Group (m/w)
  • Mechanical Engineer (m/w)
  • Electrical Engineer (m/w)
  • IT-Specialists (m/w)
  • Business Intelligence Developer (m/f)
  • JEE/EAI/Oracle Team Leader/Software Architect (m/f)
  • JEE/EAI/Oracle/SOA/Mobile Developer (m/f)
  • Technical Architecture Manager in the SAP and SAP-BI Environment (m/f)
  • CRM Senior Specialist (m/f)
  • Video Senior Specialist (m/f)
  • Unified Communications Expert (m/f)
  • Unified Messaging Senior Specialist (m/f)
  • Direct- entry program for constructional engineering/ civil engineering (m / f)
  • Electrical Engineer (m/w)
  • Project Engineers (m / f)
  • Berechnungsingenieure / CAE – Analysten (m/w) Crash, CFD, Safety, Statik & Dynamik
  • Application programmer / application engineer (m/w)
  • Development Engineer / Hardware (m / f)
  • Embedded Software Development Engineers (m / f)
  • System Engineer (m / f)
  • Technical Project Manager (m / f)


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/28/eures-theseis-ergasias-germiania-apofoitoi-politexnikon-sxolon/#ixzz27qjhH6EW

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Η Π.Α.Σ.Π. Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν στην γραμματεία τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα μαθήματα:
- Ευρωπαϊκό Δίκαιο 1ου εξαμήνου 
-Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων 5ου εξαμήνου

Παράταση για το φοιτητικό πάσο για τους Πρωτοετείς

Παράταση για το φοιτητικό πάσο


Παράταση της ισχύος του ήδη υπάρχοντος φοιτητικού πάσου 2011-2012 ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Η παράταση αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι θα μπορούν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012 με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής και της Αστυνομικής τους ταυτότητας να χρησιμοποιήσουν μειωμένο εισητήριο στα μέσα μεταφοράς

Για τον μήνα Νοέμβριο η έκδοση μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής,, θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου έτους 2012-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Α. (185).

Στο 6,8% το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας




Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας διαμορφώθηκε στο 6,8% του ΑΕΠ της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Η χώρα, που ήδη βρίσκεται υπό δανειακό καθεστώς βάσει της συμφωνίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ, έχει δεσμευθεί ότι θα μειώσει στο 5% έως τα τέλη του τρέχοντος έτος, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό ινστιτούτο στατιστικών ερευνών (INE).

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι δανειστές της Πορτογαλίας έχουν συμφωνήσει να δώσουν παράταση ενός συμπληρωματικού έτους στη χώρα στην προσπάθειά της να ανατάξει τα δημοσιονομικά της, αξιώνοντας συνάμα από αυτήν να ελαττώσει στο 5% του ΑΕΠ το έλλειμμά της, έναντι 4,5% της προηγούμενης προϋπόθεσης. Επίσης της παραχώρησαν τη δυνατότητα μείωσης του ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2013, έναντι 3% που προέβλεπε το αρχικό μνημόνιο δανεισμού το 2011.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο «οι ανάγκες χρηματοδότησης (της δημόσιας διοίκησης) διαμορφώθηκαν στο 6,8%του ΑΕΠ, έναντι 8,2% της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι», δηλ. καταγράφηκε άνοιγμα 5,597 δισεκ. ευρώ αντί 6,934 δισεκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΝΕ.

Παρά την «σαφή μείωση των τρεχουσών δαπανών», οι προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση έχουν πληγεί από μία «αρνητική εξέλιξη στα τρέχοντα έσοδα», εξηγεί το Ινστιτούτο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, το έλλειμμα της Πορτογαλίας είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, φθάνοντας το 7,9% του ΑΕΠ.

Το 2011 η Πορτογαλία είχε κατορθώσει να καταγράψει δημόσιο έλλειμμα ίσο με 4,2%, χάρη στην εφαρμογή σκληρών μέτρων, χωρίς τα οποία το έλλειμμα θα έφθανε κοντά στο 8%.

Ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ πρόσφατα δήλωσε πως σκοπεύει να προωθήσει επιπλέον μέτρα ελέγχου των δαπανών και αύξησης της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας και των εσόδων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για έλλειμμα 5% στα τέλη του έτους


πηγή :http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=165329&catid=7

3ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας.



Η Εθνική Τράπεζα, με στόχο να στηρίξει ουσιαστικά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας στη χώρα μας, διεξάγει τον 3ο Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».
Σκοπός του Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων.  Η υποστήριξη περιλαμβάνει ποικίλες ενέργειες, όπως η χρηματοδότηση πιλοτικών εφαρμογών, η παροχή συνδρομής στην προσπάθεια εύρεσης επενδυτών, η δυνατότητα εκπαίδευσης των συντακτών (σε περιπτώσεις φοιτητών) κ.λπ.
Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 3ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:
  1. 
Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/ibank/innovation.
Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2012 στις 15.00.
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.
Δελτίο Τύπου


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/28/3os-diagonismos-i-bank-kainotomia-texnologia-nbg/#ixzz27leAB0yA

Νόμος πλαίσιο | Νέο όχι από τους πανεπιστημιακούς των ΑΕΙ.



Την επιμονή τους στην αντίθεση της εφαρμογής του νόμου για τα Πανεπιστήμια επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για την έναρξη αγώνα ώστε να μην γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.
Οι πανεπιστημιακοί είπαν μεταξύ άλλων ότι «η Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό και δημοκρατική κατάκτηση, βρίσκεται εν κινδύνω, δεχόμενη μια πολυεπίπεδη επίθεση», Μάλιστα, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές, τις δαπάνες για σίτιση και στέγαση, στα πανεπιστημιακά τμήματα που υπολειτουργούν, λόγω της έλλειψης συμβασιούχων και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.
Ιδιαίτερες αναφορές έκαναν στο «Σχέδιο Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να συγχωνευθούν ή ακόμη και να καταργηθούν τμήματα και ιδρύματα ακόμη.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει, έχει να επιδείξει σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι έχουμε 7,3 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο δαπάνης για την έρευνα, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,7 δημοσιεύσεις, ενώ έχουμε 820 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, περισσότερες από όσες η Ιταλία ή η Ισπανία.
Δεκαοκτώ σύλλογοι ΔΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα είπαν οι πανεπιστημιακοί ότι είναι στο πλευρό τους και στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Παντείου και Ε.Μ. Πολυτεχνείου.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/27/nomos-plaisio-panepistimiakoi-aei/#ixzz27ldvllSD

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς: Τις διοικητικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιά
Τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά
Το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πειραιά

Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για σίτιση

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη,πιστή στον αγώνα της για την προάσπιση του δικαιώματος των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση και μαχόμενη ενάντια στο νέο καθεστώς ιδιωτικοποιήσης και κατάλυσης των φοιτητικών κεκτημένων,που επιχειρείται να επιβληθεί στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα με τον πρόσφατο Νόμο Διαμαντοπούλου καθώς και με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής από τον κ.Αρβανιτόπουλο, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας για τις αλλαγές στις προϋποθέσεις δωρεάν σίτισης και των δικαιολογητικών που απαιτούνται αλλά και στην έγκαιρη κινητοποίησή τους για την έκδοση νέων καρτών σίτισης.
Ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών, ενδιαφερόμαστε για την ομαλή εξέλιξη της εν λόγω διαδικασίας αλλά και για τη βέλτιστη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των φοιτητών, με παράλληλη την ελπίδα μας για έκδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού καρτών σίτισης από τους δικαιούχους.
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαία την χορήγηση παράτασης της προθεσμίας υποβολής αίτησεων για σίτιση αναφορικά με τους παλαιούς φοιτητές που καλούνται να επανεκδώσουν τις κάρτες τους, τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2012.
Οφείλουμε ως ακαδημαϊκή κοινότητα να προστατεύσουμε και να συνδράμουμε όλους εκείνους τους φοιτητές που στις αντίξοες και δύσκολες συνθήκες της υπάρχουσας πραγματικότητας είτε δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά,είτε δεν μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτηση τους, ώστε να μην στερήσουμε το κεκτημένο δικαίωμα της δωρεάν σίτισης σε κανέναν δικαιούχο φοιτητή.

Ανακοίνωση Έναρξης Διδασκαλίας Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2012-2013



Γίνεται γνωστό ότι η διδασκαλία των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, θα αρχίσει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας που έχει ανακοινωθεί.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για σίτιση (NEO)



Γίνεται γνωστό στους φοιτητές/τριες παλαιών ετών, ότι η προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για σίτιση παρατείνεται μέχρι 15 Οκτωβρίου 2012.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών, καθώς και η παραλαβή της ειδικής ταυτότητας σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 θα γίνεται καθημερινά 11.00 έως 14.00 στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σημειώσεις μαθήματος "ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ", 6ου εξαμήνου.


Σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ μπορείτε να βρείτε σημειώσεις για το μάθημα "ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ", 6ου εξαμήνου.

Για να μπείτε στη βιβλιοθήκη πατήστε εδώ

Πολυσυνέδριο «Capital + Vision» @ Hilton Hotel, Αθήνα 28-30/9.

Πολυσυνέδριο "Capital + Vision" @ Hilton Hotel, Αθήνα 28-30/9

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, η Εφημερίδα «Κεφάλαιο», η πύλη Capital.gr και η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την οργάνωση του Capital + Vision στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, στις 28-30 Σεπτεμβρίου, 2012.
Το πολυσυνέδριο Capital + Vision επιχειρεί το πάντρεμα της επιχειρηματικότητας με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας και το πετυχαίνει με την κινητοποίηση που δημιουργεί η συμμετοχή δεκάδων φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), επιχειρήσεων και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Στην περυσινή εκδήλωση του Capital + Vision παρευρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες, ενώ 50 και πλέον μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) πραγματοποίησαν δικές τους παράλληλες εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 30 ομιλητές συμμετείχαν στον Συνεδριακό Κορμό, 200 προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στο Επίσημο Δείπνο με ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και τέλος, 25 εταιρείες συμμετείχαν στην Έκθεση που λειτούργησε στα πλαίσια της εκδήλωσης.
Το Capital + Vision αποτελεί μια μεγάλη συγκέντρωση του Επιχειρηματικού κόσμου όπου φορείς και επιχειρήσεις καλούν τους συνεργάτες και πελάτες τους σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, πάντα γύρω από τα θέματα της οικονομίας, των επενδύσεων, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της αειφορίας, της καινοτόμας τεχνολογίας, της εταιρικής ευθύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ό,τι άλλο μπορεί να ταιριάξει στο όραμα ενός καλύτερου αύριο.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα οργανώσει ο κάθε φορέας/εταιρεία που θα συμμετέχει, οι οργανωτές του Capital + Vision προγραμματίζουν επίσης συνεδριακές εκδηλώσεις (Συνεδριακός Κορμός) καθώς και επιχειρηματικά δείπνα με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/26/polysynedrio-capital-vision-hilton-hotel-athens/#ixzz27bMkS7iw

CEO & CSR Money Conference, από Money Conferences – Χρήμα.



Κράτη και επιχειρήσεις αναζητούν την ευτυχία!
Ένα συνέδριο πέρα από το ΑΕΠ και τους οικονομικούς δείκτες
«Ευτυχία- Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων» είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου CEO & CSR Money Conference, που διοργανώνουν τα Money Conferences και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν καινοτόμα μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των κρατών τα οποία προσανατολίζονται στην υιοθέτηση ποιοτικών δεικτών μέτρησης της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας όπως: προστασία & διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια, ισότητα, υγεία, εκπαίδευση, ασφάλεια, εθνική κυριαρχία, ψυχική ισορροπία κ.λπ.
Το συνέδριο προσανατολίζεται, επίσης, και στην «ευτυχία» στον εργασιακό χώρο. Διακεκριμένοι ομιλητές αλλά και ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι θα αναλύσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών εργασίας και θα αναφερθούν στα μέσο και μακροπρόθεσμα οφέλη των επιχειρήσεων από την εφαρμογή ανθρωποκεντρικών πολιτικών.
Άξιες λόγου και παρουσίας είναι και οι επιχειρήσεις οι οποίες παρά τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση, συνεχίζουν εμπράκτως να μεριμνούν για τον συνάνθρωπο, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας κοινωνικές ενέργειες. Οι εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κοινωνικές τους δράσεις (case studies) αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη επιχειρηματική κοινότητα.
Επιβεβαιωμένοι ομιλητές:
- κ. Μανούσος Γ. Βολουδάκης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- κα Mette Knudsen, Πρέσβης της Δανίας
- Dr. Christian Kroll, Research Fellow Jacobs University & University of Bremen
- κ. Onic V. Palandjian, Γενικός Διευθυντής, Βιομηχανία Αλουμινίου EUROPA
- Δρ. Σταύρος Δρακόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Δρ Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Δρ Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στην Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του MSc in Strategic HRM, ALBA Graduate Business School
- Δρ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Δρ. Θάνος Σκούρας, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Δρ Μπέτυ Τσακαρέστου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Απευθύνεται σε Ανώτατα Στελέχη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Στελέχη τμημάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Στελέχη Marketing, Στελέχη Διαφημιστικών Εταιριών, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη, Επιχειρηματίες, Ακαδημαϊκούς, Δημοσιογράφους.
Το συνέδριο θα κορυφωθεί με την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων THALES – CEO & CSR 2012 που αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό αναγνώρισης των εταιριών και των στελεχών που ξεχώρισαν κατά το 2011 για την έμπρακτη προσφορά και δραστηριότητά τους σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το συνέδριο οργανώνεται από τα Money Conferences (www.moneyconferences.com) και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ (www.hrima.gr) της εταιρίας Ethos Media S.A. που δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση υψηλού κύρους κλαδικών επιχειρηματικών συνεδρίων. Τα Money Conferences ξεκίνησαν το 2007 και ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεδρίων στην Ελλάδα.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/26/ceo-csr-money-conference-%ce%b1%cf%80%cf%8c-money-conferences-%cf%87%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1/#ixzz27bM8SJo9

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο Αθηνά | Στην τελική ευθεία οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.



Το σχέδιο «Αθηνά» για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ μπαίνει στην τελική ευθεία ύστερα μάλιστα από την επιλογή του κ. Ευάγγελου Κουφουδάκη στη θέση του προέδρου της ΑΔΙΠ (Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης).
Υπό της οδηγίες του Ευάγγελου Κουφουδάκη και με μία ομάδα καθηγητών θα γίνει η μελέτη της κατάστασης των ΑΕΙ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν βγει η αποφάσεις, πάντα σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/24/shedio-athina-stin-teliki-eftheia-oi-sighonefseis-me-aei-tei/#ixzz27P6uzsRU

ΕΜΠ | Εξειδικευμένα σεμινάρια eLearning



Η Ομάδα Διδακτικού Προσωπικού, οι Μεταπτυχιακοί Σπουδαστές και οι Διδάκτορες Ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου επιμελούνται, εποπτεύουν και υποστηρίζουν την διεξαγωγή των ακόλουθων εξειδικευμένων σεμιναρίων τηλε κατάρτισης: Σεμινάρια: C & Applications Java ASP.net 4.0 C# & net 4.0 Linux, Android, Joomla, CMS, Flash, CS4, PHP & MySQL Dreamweaver CS4 Networks Intro, CCNA, CCNP, SPSS, Autocad 2D, MATLAB, GIS επισκεφθείτε μας στο elearn.medialab.ntua.gr.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε απόφοιτους ΙΕΚ, ΤΕΙ & ΑΕΙ με βασικές γνώσεις χρήσης Υπολογιστή, καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Στο πλαίσια των μαθημάτων διατίθενται εκπαιδευτικά βοηθήματα, σημειώσεις και λογισμικό που καλύπτουν όλες τις διδακτικές ανάγκες των καταρτιζομένων.
Η γνωστική ολοκλήρωση του κάθε μαθήματος πιστοποιείται με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που χορηγείται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Πολυμέσων του ΕΜΠ.
Η Ομάδα Διδακτικού Προσωπικού εποπτεύει τη λειτουργία των σεμιναρίων ανευ αμοιβής. Η όλη δραστηριότητα αποσκοπεί στην οικονομική υποστήριξη των εισηγητών που είναι, κατά προτεραιότητα. Μεταπτυχιακοί Σπουδαστές και Διδάκτορες Ερευνητές του Εργαστηρίου. Την Διοικητική και οικονομική διαχείριση των σεμιναρίων προσφέρει η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Cybertips.
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και την 14.10.12.
Αναλυτικά τα προγράμματα διατίθενται στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου http: elearn.medialab.ntua.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την κα Ε. Μπαφίτη καθημερινά από 09.00 έως 17.00. τηλ. 210 72 41 721 email: secretariat medialab.ntua.gr.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/24/ntua-ekseidikeymena-seminaria-tilekatartistis/#ixzz27P6keJTk

ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΗΘΕΙ


Η Π.Α.Σ.Π. Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, σας ενημερώνει ότι εξετάσεις των προπτυχιακών μαθημάτων της Τετάρτης 19/09, Πέμπτης 20/09 και Παρασκευής 21/09,που αναβλήθηκαν,θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ,Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και Τρίτη 2 Οκτωβρίου αντίστοιχα, κατα τις ίδιες ώρες και αίθουσες σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα της εξεταστικής.
Επίσης,να σας ενημερώσουμε ότι αύριο Τρίτη 25/09 (όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας) οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση απο το site του πανεπιστημίου για τις επόμενες μέρες.

Ενημέρωση για την εξεταστική.


Σας ενημερώνουμε ότι η εξεταστική θα συνεχιστεί κανονικά τις επόμενες ημέρες μετά την προγραμματισμένη για σήμερα συνέλευση των καθηγητών.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα της Τετάρτης 26/9 και ώρας 9-11 δε θα πραγματοποιηθούν λόγω της στάσης εργασίας των ΜΜΜ.

Τέλος εντός ολίγων λεπτών αναμένεται ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο για τις ημέρες αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων των ημερών Τετάρτης 19/9, Πέμπτης 20/9 και Παρασκευής 21/9.

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας


Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Aπό τις 24/09/2012 οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές  όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Η νέα ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο). Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείo παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι νέες ταυτότητες αναγράφουν την ακριβή περίοδο ισχύος του δικαιώματος του Φοιτητικού Εισιτηρίου. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν δικαιούται Φοιτητικό Εισιτήριο, η κάρτα επέχει θέση απλής ταυτότητας.

Eπιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρέχεται άλλη μία κοινωνική υπηρεσία. Κάθε φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει τυχόν αλλεργίες τις οποίες έχει, καθώς και αν είναι ή επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων. Η δήλωση των πληροφοριών αυτών, καθώς και η αναγραφή τους στην Ακαδημαϊκή Ταυτότητα είναι καθαρά προαιρετική. Μετά την εκτύπωση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας τα σχετικά με τις αλλεργίες και τη δωρεά οργάνων στοιχεία θα διαγράφονται από το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Κάθε Ίδρυμα μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις νέες ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Aκαδημαϊκής Ταυτότητας παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣτΕ | Νόμιμα τα δίδακτρα για τις μεταπτυχιακές σπουδές.



Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, νόμιμα είναι τα δίδακτρα για τις μεταπτυχιακές σπουδές των φοιτητών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Πιο συγκεκριμένα η Ολομέλια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε πως δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος η επιβολή των διδάκτρων σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, το ύψος των οποίων, όπως διευκρινίζει, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Ωστόσο η απόφαση αυτή του ΣτΕ, έρχεται σε μία στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πτωτικός πλέον ο ρυθμός των αιτήσεων που υποβάλλουν οι φοιτητές για τα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ.
Σύμφωνα με τους σύμβουλους Επικρατείας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια για τον καθορισμό του ύψους των διδάκτρων που καλούνται να πληρώσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, υιοθετώντας το σκεπτικά απόφασης του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ, έκρινε ότι ο σχετικός νόμος 3685/2008 που προβλέπει την καταβολή διδάκτρων από τους φοιτητές για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν αντίκειται στις συνταγματικές διατάξεις περί δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδας της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, στην υπ’ αρ. 2411/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναφέρεται ότι:
«Ως προς τις μεταπτυχιακές σπουδές και την εκπόνηση διδακτορικής εργασίας εναπόκειται στην εκτίμηση του κοινού νομοθέτη, να επιβάλει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές εκτός από την κρατική επιχορήγηση και δίδακτρα, για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.
Στην περίπτωση όμως αυτή για τον καθορισμό των διδάκτρων δύναται να λάβει υπόψη του ο νομοθέτης ή κατ’ εξουσιοδότηση η κανονιστικώς δρώσα διοίκηση και εισοδηματικά κριτήρια. Δεν δύναται όμως να καθορίσει δίδακτρα σε τέτοιο ύψος ώστε να καθίσταται αδύνατη ή δυσχερής η συμμετοχή σε ΠΜΣ φοιτητών περιορισμένης εισοδηματικής ικανότητας διότι ένα τέτοιο μέτρο θα παρεβίαζε την γενική ελευθερία προσβάσεως στην παιδεία»
Το θέμα αυτό, λόγω σπουδαιότητας, παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ από το Γ’ Τμήμα, μετά τα προσφυγή που κατέθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γ. Κατρούγκαλος ζητώντας να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Παιδείας με την οποία ορίστηκε ότι καλύπτεται από τα δίδακτρα το κόστος λειτουργίας του εγκεκριμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Κοινωνική πολιτική και κοινωνική εργασία» για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010.
Πληροφορίες από Zougla.gr


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/21/ste-nomima-ta-didaktra-gia-metaptyxiakes-spoudes/#ixzz27CxCRacD

Πανεπιστημίου | Πεζόδρομος για μικρούς, μεγάλους και ποδήλατα!


Στα πλαίσια της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο έχει στηθεί ένα τρελό πάρτι στο κέντρο της Αθήνας. Η οδός Πανεπιστημίου έχει κλείσει από το πρωί και θα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση μέχρι τις 7 το απόγευμα. Έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πεζόδρομο, όπου ποδηλάτες μπορούν να κινηθούν άνετα καθώς αρκετοί είναι και οι γονείς που κάνουν βόλτα και παίζουν με τα παιδιά τους.

Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/22/panepistimiou-pezodromos-podilata/#ixzz27Cx1ccTu

ΟΑΣΑ | Στάση εργασίας στις 26 Σεπτεμβρίου



Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας για την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου και αφορά στα μπλε λεωφορεία.
Η στάση θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/22/oasa-stasi-ergasias-26-septemvriou/#ixzz27CwqDHj3

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος info session

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος info session

Ενημερωτική συνάντηση στην τελική φάση των αιτήσεων για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει την τελευταία ενημερωτική συνάντηση (info session) πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο από τον προσεχή Οκτώβριο, μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως τις 27 Σεπτεμβρίου ή μέχρι την συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.

Δείτε πώς είναι το νέο φοιτητικό πάσο!



Ταυτότητα νέου τύπου για τους φοιτητές



Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σ' αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα. Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και μετά, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.
Η νέου τύπου ταυτότητα θα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας.
Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο). Συνεπώς, κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.
Για τους πρωτοετείς φοιτητές, θα ισχύσει η παρακάτω διαδικασία:

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: ΜΒΑ, Finance, Mrkt, Management, HR.



Η Admitted! σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση
«Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: ΜΒΑ, Finance, Marketing, Management, HR»
Που: Αθήνα – Royal Olympic Hotel, Αθανασίου Διάκου 28-34 (Μ: Ακρόπολη)
Πότε: Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στις 17.00 και μέχρι τις 22.00
1) Τάσεις και συνδυασμοί κατευθύνσεων στην business εκπαίδευση – Να εξειδικευθώ ή όχι;
2) Σύνδεση με την αγορά εργασίας – Τι περιμένουν από το βιογραφικό μου;
3) Αιτήσεις: τι απαιτείται και πως οργανώνω το φάκελό μου;
4) Συμβουλές για μία πετυχημένη αίτηση – Πως θα ξεχωρίσει η αίτησή μου;
5) GMAT / TOEFL / IELTS: Πως θα πετύχω τη βαθμολογία που χρειάζομαι; Sponsored by eduadvisor.gr
6) Πώς να διαχειριστείτε το ζήτημα των υποτροφιών
Πρόγραμμα:
17.00-17.45 Workshop by Hult International Business School «Hult Prize and Action Projects: Your gateway to the job market»
18.00-18.30 Προσέλευση και εγγραφή
18.30-19.30 Παρουσίαση «Μεταπτυχιακά προγράμματα για business, marketing, management, finance, HR και όχι μόνο»
19.30-20.30 Q&A
20.45-22.00 Networking cocktail – Sponsored by European University
Θα παρουσιαστούν τα προγράμματα των business schools που αντιπροσωπεύει το γραφείο Συμβούλων Εκπαίδευσης Admitted!
1) Hult International Business School
2) European University
3) London School of Business and Finance
4) Munich Business School
5) Duisenberg school of finance
6) Trinity Saint David – University of Wales
7) European School of Economics
8 ) Magna Carta College Oxford
Οι 20 πρώτοι που θα εγγραφούν και θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα έχουν 20′ συμβουλευτική βιογραφικού και εξειδίκευσης στα πλαίσια του CV Assessment Meetings – sponsored by European University
Εγγραφές δωρεάν στο http://www.education-consulting.gr/registration.
Email επικοινωνίας: info[at]education-consulting.gr


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/19/metaptyxiaka-exwteriko-mba-finance/#ixzz26x0Cv06T

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Warwick University | 100 υποτροφίες για Έρευνα και Διδακτορικό.



Το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ (Warwick University) στην Αγγλία πρόκειται να χορηγήσει 100 υποτροφίες σε ερευνητές που είναι εγγεγραμμένοι ή προτίθενται να εγγραφούν σε κάποιο από τα διδακτορικά του προγράμματα. Αναλυτικά, οι συνολικά 100 υποτροφίες κατανέμονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο της διατριβής και της διάρκειας της χορηγίας.
Chancellor’s Scholarships
Κριτήρια: Εγγραφή σε διδακτορικό πρόγραμμα πλήρους διάρκειας σε οποιονδήποτε από τους επιστημονικούς κλάδους του Πανεπιστημίου του Γουόρικ. Τις συγκεκριμένες υποτροφίες μπορούν να διεκδικήσουν και άτομα που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκπονούν διατριβή στο Γουόρικ. Ωστόσο το ποσό της υποτροφίας θα τους χορηγηθεί μόνο για τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο της διατριβής τους.
Ποσό υποτροφίας: 3.900 λίρες Αγγλίας για δίδακτρα, 13.590 λίρες Αγγλίας ετησίως για λοιπά έξοδα.
Διάρκεια υποτροφίας: 3,5 χρόνια

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα.



Μετά την πολύ επιτυχημένη ολοκλήρωση του 1ου Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα – με αιτήσεις που ξεπέρασαν τις 450! – και του 2ου Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, η projectyou οργανώνει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με στόχο να προσφέρει πρακτικές γνώσεις και βήμα προς βήμα καθοδήγηση σε όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.
Οι οργανωτές αναγνωρίζοντας ότι:
ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα σήμερα είναι η ανεργία των νέων αποφοίτων, των απολυμένων στελεχών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και των ελεύθερων επαγγελματιών που αναγκάζονται να κλείσουν την επιχείρησή τους και ψάχνουν νέες ευκαιρίες τις τελευταίες δεκαετίες οι εργαζόμενοι διαπαιδαγωγούνταν και κατευθύνονταν προς τη μισθωτή εργασία με αποτέλεσμα σήμερα να μη διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να δραστηριοποιηθούν στην επιχειρηματικότητα, το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας προσφέρει σε όσους θέλουν να καλύψουν τις παραπάνω ανάγκες, με ελεύθερη είσοδο.

ΜΜΜ | Εισιτηριοδιαφυγή τέλος!



Όπως είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη το υπουργείο προχωρεί στην αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής. Άμεσος στόχος είναι να έχει περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.
Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τις διοικήσεις και τα σωματεία των εργαζομένων ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος κατέληξε σε μια σειρά αμέσων (εντός του μηνός) και βραχυπροθέσμων μέτρων (μέχρι τέλος Οκτώβριου) για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ.
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής  :

Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη | Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη | Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ, προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων:
Οι υποψήφιοι για τη χορήγηση υποτροφιών θα πρέπει να πληρούν απαραιτήτως τις εξής προϋποθέσεις:
α) να κατάγονται από τις νήσους Χάλκη ή Κω της Δωδεκανήσου
β) να στερούνται των αναγκαίων ίδιων πόρων
γ) να μην έχουν λάβει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές
δ) ο βαθμός επίδοσης με τον οποίο έλαβαν το πτυχίο / δίπλωμα πρέπει να είναι άριστα ή λίαν καλώς με αντιστοιχία ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης)
ε) η γλωσσομάθεια
Για πληροφορίες και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορεί ο/η ενδιαφερόμενος/η να απευθύνεται:
Α. ταχυδρομικώς στο Ίδρυμα ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ, Μαρασλή 21-23,
106 76 Αθήνα.
Β. στο email: info@fanourakisfoundation.org, στην ιστοσελίδα:
www.fanourakisfoundation.org, και στα τηλέφωνα: 2107249940 – 2107214604 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00.
Γ. στην Ένωση Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά http://www.halki.blogspot.gr/, στο e-mail: vanil@otenet.gr και στο τηλέφωνο 6974918591.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/18/idryma-loxagou-fanouraki-ypotrofies-gia-metaptyxiakes-spoudes/#ixzz26pjEZw2M

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



Η Π.Α.Σ.Π. Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων σας ενημερώνει ,ότι σύμφωνα με την γραμματεία του προέδρου του τμήματος μας, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων τις ημέρες Τετάρτη έως και Παρασκευή(19-20-21 /09).
Για την αναπλήρωση των μαθημάτων θα ενημερωθείτε με νέα σχετική ανακοίνωση.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας


Ενημερωθείτε για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας πατώντας εδώ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα | Μειώθηκαν κατά 25% οι αιτήσεις.

Μεταπτυχιακές Σπουδές | Μειώθηκαν κατά 25% οι αιτήσεις


















Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μεγάλη είναι η πτώση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, στις αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές, που απαιτούνται δίδακτρα, αναδεικνύοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι ήδη μεταπτυχιακοί φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, άλλοι που έχουν αποτύχει μία φορά να εισαχθούν σε κάποιο πρόγραμμα διστάζουν μπροστά στην προοπτική μιας νέας απόπειρας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί ευκολίες στην πληρωμή των διδάκτρων.
Από την πλευρά τους τα Πανεπιστήμια προσαρμοζόμενα στη νέα κατάσταση, προχωρούν σε μειώσεις των διδάκτρων, οι οποίες, σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν έως και το 30%.
Μάλιστα, σαφώς μικρότερο είναι το ενδιαφέρον των κατόχων πρώτου πτυχίου ΑΕΙ, να διεκδικήσουν μία θέση σε κάποιο μεταπτυχιακό.
Ο πρώτος, προφανής, λόγος είναι το κόστος σπουδών, το οποίο σε άλλες εποχές πολλοί φοιτητές –και οι οικογένειές τους– θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν, τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η ζήτηση στα μεταπτυχιακά χωρίς δίδακτρα παραμένει σταθερή.
Αντίθετα, σε εκείνα τα οποία έχουν δίδακτρα, η μείωση των αιτήσεων είναι δεδομένη, κινούμενη έως και 25% σε σχέση με πέρυσι.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/17/metaptyxiakes-spoudes-meiothikan-kata-25-tis-ekato-oi-aitiseis/#ixzz26kM22TfP

18η Έκθεση Αμερικάνικων Πανεπιστημίων 2012 την Τρίτη 8/10, Αθήνα.

18η Έκθεση Αμερικάνικων Πανεπιστημίων 2012 την Τρίτη 8/10, Αθήνα

Το Ίδρυμα Fulbright διοργανώνει τη 18η Έκθεση Αμερικάνικων Πανεπιστημίων την Τρίτη 8 Οκτωβρίου από τις 16:00 έως και τις 20:00.
Που; Στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα)
Μάλιστα στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρουσιάσεις:
  • Στις 17:00 Προπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ
  • Στις 18:00 Μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ
  • Στις 18:45 Υποτροφίες Fulbright
Σημειώνουμε πως οι είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.fulbright.gr.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/17/18i-ekthesi-amerikanikon-panepistimion-triti-8-10-athens/#ixzz26kLfSttH

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γίνεται γνωστό στους φοιτητές/τριες παλαιών ετών, ότι η προθεσμία
για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για σίτιση
παρατείνεται μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012. 
Η κατάθεση των δικαιολογητικών,  καθώς και η παραλαβή της
ειδικής ταυτότητας σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 θα γίνεται
καθημερινά 11.00 έως 14.00 στο τμήμα φοιτητικής μέριμνας. 
Από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

Αθήνα | Χωρίς ΜΜΜ την Πέμπτη.



Χειρόφρενο αναμένεται να τραβήξουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ) την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου για όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων και πιθανότατα να κατέβουν σε απεργία και οι οδηγοί λεωφορείων.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/09/15/athina-xwris-mmm-pempth/#ixzz26YEi4WIi

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών


Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού και του ευρύτερου επιμορφωτικού έργου του, παρέχει στους φοιτητές του τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να αποκτήσουν τη γνώση μιας ή περισσοτέρων γλωσσών, που είναι αναγκαία όργανα επιστημονικής ολοκλήρωσης.
Το έργο αυτό επιτελείται από το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών  του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο αριθμός των φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από ό,τι παλαιότερα (με βάση τα στοιχεία εγγραφών για το έτος 2009-2010 , οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 3.314). Εκτός από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών , γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ , καθώς και ένα ποσοστό εργαζομένων και άλλων ενδιαφερομένων. Οι γλώσσες οι οποίες διδάσκονται είναι : Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi- Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική, Φινλανδική.
Επιπλέον προσφέρονται τα παρακάτω Ειδικά Προγράμματα :
  • Εργαστήριο Γραπτού Προφορικού Λόγου στην Αγγλική επιπέδου Γ1
  • Ιατρική Ορολογία στην Αγγλική  ( Φοιτητές Ιατρικών Σχολών ) - ( Ιατροί )
  • Ιατρική Ορολογία στην Γαλλική
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Αγγλική επιπέδων  Β2-Γ1
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Γαλλική επιπέδου  Β2-Γ1
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Γερμανική επιπέδων Β2-Γ1
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Ισπανική επιπέδου  Β2
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Ιταλική επιπέδου Β2-Γ1
  • Νομική Ορολογία στη  Γαλλική
  • Νομική Ορολογία στη  Γερμανική
  • Μετάφραση στην Αγγλική
  • Θεσμοί, Ορολογία & Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στη Γαλλική

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών ιδρύθηκε με το νόμο 5147/1931 και αποτελούσε αρχικά Τμήμα της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Σκοπός εξαρχής του Διδασκαλείου  υπήρξε η διδασκαλία των ξένων γλωσσών , η οποία ωστόσο για πολλά χρόνια περιορίστηκε στη διδασκαλία των ευρύτερα ομιλουμένων , ήτοι της Αγγλικής , Γαλλικής , Γερμανικής , στις οποίες προσετέθη αργότερα η Ιταλική, η Ισπανική και η Ρωσική.
Με την από 3/3/1994 απόφαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών καθίσταται πλήρως ανεξάρτητη και αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα , παύοντας πλέον να αποτελεί τμήμα της Πανεπιστημιακής Λέσχης και διοικείται από δικό της Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Δ.Σ. αποτελείται  από τον Πρόεδρο του Δ.Σ (δηλαδή τον εκάστοτε Πρύτανη, με Αναπληρωτή τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων) , έναν εκπρόσωπο για καθένα από τα Ξενόγλωσσα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής ( Αγγλικό, Γαλλικό, Γερμανικό, Ιταλικο-Ισπανικό), με ειδικότητα στην  Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, έναν εκπρόσωπο του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, δύο αιρετούς εκπροσώπους μελών ΕΕΔΙΠ (κλάδος 1) των Ξένων Γλωσσών του Διδασκαλείου  και έναν εκπρόσωπο  των φοιτητών, όλοι με αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη.
Γραμματεία
Η Γραμματεία του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους 7, 2ος όροφος , T.K. 106 79 .
Δέχεται τους φοιτητές κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 11:00 – 13:00.

Επικοινωνία :
Τηλέφωνα: 210–3613261, 210–3688204, 210-3688232, 210-3688265, 210-3688266, 210-3688263
Τηλεομοιότυπο (fax): 210 – 3632316
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου: secr[at]didaskaleio.uoa[dot]gr

Για επιπλέον πληροφορίες πατήστε εδώ
Για να δείτε το πρόγραμμα 2012-2013 πατήστε εδώ