Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κρούσμα μαζικής αντιγραφής στο πανεπιστήμιο Harvard



Εκτενής έρευνα διεξάγεται στο  Harvard  αναφορικά με το σκάνδαλο εξαπάτησης και λογοκλοπής που έχει ξεσπάσει: το μεγαλύτερο στην πολύχρονη ιστορία του ιδρύματος.
Όπως ανακοινώθηκε, 125 φοιτητές του Πανεπιστημίου ερευνώνται για λογοκλοπή και αντιγραφή κατά τη διάρκεια των φετινών τελικών εξετάσεων. Οι ακροάσεις των φοιτητών γίνονται ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου.
Στους αντιγραφείς  ενδέχεται να περιλαμβάνονται και φοιτητές που έχουν είδη  αποφοιτήσει. Από το πανεπιστήμιο  δεν έχει γίνει γνωστό εάν κινδυνεύουν να χάσουν τα  διπλώματά τους
Ωστόσο, οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου είναι απόρρητες, ενώ το πανεπιστήμιο δεν προτίθεται να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαθητών ή το όνομα του μαθήματος, κατά το οποίο διαπιστώθηκε το συμβάν.

Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.



Η οικονομική κρίση βαθαίνει και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την μείωση των θέσεων εργασίας. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στους νέους, οι οποίοι καλό είναι να γνωρίζουν τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να κάνουν σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Τα επαγγέλματα που θα  έχουν υψηλότερη ζήτηση, θα προκύψουν λόγω της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και της μεταβολής του τρόπου που λειτουργούν οι επιχειρήσεις.
Μια σημαντική αλλαγή που θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για κάποια επαγγέλματα είναι ηαυξανόμενη ποσότητα των δεδομένων που διαθέτει η κάθε επιχείρηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας ερευνών IDC,  τα δεδομένα αναμένεται να αυξηθούν κατά 50 φορές την επόμενη δεκαετία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να μελετήσουν και να οργανώσουν τα δεδομένα τους με ουσιαστικό τρόπο. Οπότε οι αναλυτές δεδομένων  θα είναι σε πρώτη ζήτηση.

Δέκα κλάδοι που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα



Ανασυγκρότηση της οικονομίας του αύριο, ακόμη και με υλικά από τα «χαλάσματα» του σήμερα, είναι η συνταγή ανάπτυξης που εισηγούνται ο ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτό που χρειάζεται είναι να αξιοποιηθεί το υπάρχον επιχειρηματικό δυναμικό, με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, μεγέθυνση των επιχειρήσεων μέσω συμπράξεων, εκσυγχρονισμό δραστηριοτήτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών και στοχευμένη ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που θα βασίζονται στις ανάγκες της αγοράς.
Οι τρεις φορείς και οι πάνω από 150 εμπειρογνώμονες που δούλεψαν για την εκπόνηση των μελετών, ρίχνουν στο τραπέζι προτάσεις για τον μετασχηματισμό τόσο παραδοσιακών όσο και ανερχόμενων κλάδων ή τομέων αιχμής, όπως η ενέργεια, ο αγροτικός τομέας, οι κατασκευές, η υγεία ακόμη και η κλωστοϋφαντουργία, ώστε να «παράγουν» εξαγώγιμα, ποιοτικά και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες.  Μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες από το Κράτος στο σκέλος της υποστήριξης και του σχεδιασμού και, επενδυτικές πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, εκτιμούν πως υπάρχουν περιθώρια η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προσελκυστούν νέα επενδυτικά κεφάλαια.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος



Το 1945, όταν απήργησαν στο Μανχάταν περισσότεροι από 15000 χειριστές και συντηρητές ανελκυστήρων, οι ουρανοξύστες έπαψαν να λειτουργούν.
Η οικονομική ζωή σχεδόν σταμάτησε για μια ολόκληρη εβδομάδα, αναγκάζοντας τον τότε δήμαρχο της πόλης, Fiorello LaGuardia, να απευθύνει απεγνωσμένη έκκληση στους απεργούς να επιστρέψουν στα … ασανσέρ τους.
Φυσικά σήμερα ο χειριστής ανελκυστήρα είναι ένα ακόμα θύμα της αυτοματοποίησης, όπως είναι  οι δακτυλογράφοι, οι χειριστές τηλεφωνικού κέντρου κλπ.
Παρόλο που κυριαρχεί ο φόβος ότι μια στρατιά από ρομπότ θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους στον εργασιακό τομέα, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη. Βέβαια, το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή ενώ υπάρχει και μεγάλη ανεργία.
Μπορεί ακόμα να μην έχουμε φτάσει στο σημείο που ο Ray Kurzweil είχε αποκαλέσει ως singularity, δηλαδή εκεί όπου οι άνθρωποι θα είναι πολύ πιο ενσωματωμένοι με τις αυτοματοποιημένες και ψηφιακές τεχνολογίες, όμως προετοιμαστείτε: Πολλές εργασίες που σήμερα θεωρούνται δεδομένες, θα εξαφανιστούν, ενώ άλλες, που δεν μπορούμε καν να τις φανταστούμε, θα εμφανιστούν στο προσκήνιο.

Ποιες ειδικότητες επαγγελματιών είναι δυσεύρετες μέσα στην κρίση.


Αν και πληθώρα στελεχών είναι στην ανεργία οι εργοδότες δεν βρίσκουν τους κατάλληλους σε μια σειρά ειδικοτήτων (πωλητές, τεχνίτες, υψηλόβαθμα στελέχη κ.ά.) σύμφωνα με τη ManpowerGroup, που διαπιστώνει έλλειμμα ευελιξίας και υποστήριξης στην πλευρά εργαζομένων και εργοδοτών αντίστοιχα.
Πωλητές, εξειδικευμένοι τεχνίτες και τεχνικοί αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη είναι τα επαγγέλματα της …κρίσης, καθώς παρά την αύξηση της ανεργίας οι συγκεκριμένες ειδικότητες διατηρούνται στην κορυφή της κατάταξης των πιο δυσεύρετων ειδικοτήτων στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ManpowerGroup.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κλειδώνουν τα δίδακτρα για τους αιώνιους φοιτητές.


Κλειδώνουν τα μέτρα για την Παιδεία και με ενδιαφέρον περιμένουμε την αυριανή συνέντευξη τύπου του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου (είναι προγραμματισμένη για το οικονομικό σκάνδαλο στο ΑΠΘ)
Πρόκειται για τα εξής μέτρα, για τα οποία θα περιμένουμε διευκρινήσεις:
  • Συγχωνεύσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ
  • Προμήθειες συγγραμμάτων
  • Επιβολή διδάκτρων (σε αιώνιους φοιτητές)
  • Μείωση προσωπικού σε ΑΕΙ/ΤΕΙ
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας
  • Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/08/30/didaktra-aiwnioi-foitites/#ixzz253MAG99q

Παράταση για την προθεσμία σίτισης.


Η  Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίου Πειραιά, σας ενημερώνει ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την  κάρτα σίτισης , πήρε παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σύνοδος Πρυτάνεων ΑΕΙ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου



Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», την πρώτη τους Σύνοδο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο θα συζητηθούν πολλά θέματα, καθώς αρκετά ΑΕΙ έχουν παραπέμψει το θέμα των εκλογών για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης τους, στις Συγκλήτους τους και αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στην οργάνωση της διαδικασίας.
Ακόμη οι Διοικήσεις των Πανεπιστημίων έχουν περιθώριο μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκλέξουν νέες διοικήσεις, αλλιώς θα οριστούν ως εσωτερικά μέλη οι αρχαιότεροι καθηγητές τους.
Σε αυτή την Σύνοδο, η οποία είναι η πρώτη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συζητηθούν τα οικονομικά προβλήματα, που θα αντιμετωπίσουν από την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, καθώς και τα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας.
Τελειώνοντας στη συγκεκριμένη Σύνοδο οι Πρυτάνεις θα εκλέξουν το προεδρείο που θα εκπροσωπήσει τα Πανεπιστήμια της χώρας την επόμενη χρονιά.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/08/27/synodos-prytaneon-aei-tetarti-5-septemvriou/#ixzz24qdPwou7

Επείγουσα ανακοίνωση για τη σίτιση των φοιτητών.


Η ΠΑΣΠ ΠΑΠΕΙ σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με υπουργική απόφαση έχουν ανακληθεί όλες οι κάρτες σίτισης και υποχρεούνται οι φοιτητές να επαναλάβουν την διαδικασία έκδοσης με προθεσμία την 31η Αυγούστου. Μετά τη λήξη της προθεσμίας μόνο όσοι έχο
υν επαναλάβει τη διαδικασία, θα δικαιούνται δωρεάν σίτιση.
Καλούμε όλους τους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια, να επανεκδώσουν την κάρτα τους ή να εκδώσουν τώρα στην περίπτωση που δεν είχαν καθώς και να συμβάλλουν μαζί μας στην ενημέρωση όλης της φοιτητικής κοινότητας για τη διαδικασία.




Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οδηγός Πρωτοετών | Ζωή | 10 καταστάσεις που θα βιώσεις



Καλωσόρισες στη φοιτητική σου ζωή. Στο παρόν άρθρο, θα μιλήσουμε για καταστάσεις και αλλαγές που θα βιώσεις και δεν περίμενες ποτέ ότι θα ‘ρθουν.
10 καταστάσεις που έχουν βιώσει όσοι θέλουν να αποκαλούνται Έλληνες Φοιτητές:
1) Telemarketing – Παιχνίδια αναγραμματισμού
Είχες φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου να βλέπει με τις ώρες telemarketing ή αυτά τα σάπια παιχνίδια αναγραμματισμού; Δεν θα αργήσει η ώρα, που θα βρεις μία ιδιαίτερη μαγεία στα συγκεκριμένα προγράμματα, μία αύρα σαπίλας που θα κυριεύσει το κουρασμένο σου σώμα και θα νεκρώσει τα εναπομείναντα εγκεφαλικά σου κύτταρα.
Πότε; 
Βραδιές που αράζεις σπίτι χωρίς να έχεις να κάνεις τίποτα…

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν την γερμανική ναυτιλία




Οι Έλληνες εφοπλιστές σώζουν την γερμανική ναυτιλία και χιλιάδες Γερμανούς μικροεπενδυτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", μπορεί η ελληνική οικονομία να εξαρτάται από τη γερμανική βοήθεια, αλλά στον τομέα της ναυτιλίας, η εικόνα είναι αντίστροφη.
Ήδη πάνω από 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων δαπάνησαν οι Έλληνες εφοπλιστές κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2012, αγοράζοντας από τη δευτερογενή αγορά 111 ποντοπόρα πλοία, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ στην αγορά αυτού του είδους.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 γερμανικά funds που επενδύουν στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν πτωχεύσει, ενώ άλλα 800 γερμανικά αντίστοιχα απειλούνται με λουκέτο λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει ειδικά την κατηγορία των πλοίων κοντέινερ, όπου οι Γερμανοί εφοπλιστές κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως ελέγχοντας το 40% της αγοράς.
Οι Έλληνες δίνουν δάνεια σε Γερμανούς εφοπλιστές
Επειδή και η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει κλείσει, απειλούνται να χάσουν την πρωτιά και να τους την πάρουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι όχι μόνο διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα, αλλά και άριστη πιστοληπτική ικανότητα, σε τέτοιο σημείο που να μπορούν να πάρουν δάνεια από τράπεζες μέχρι και το 100% της αξίας του πλοίου.
Οι ίδιοι κλήθηκαν από γερμανικές τράπεζες και γερμανικά ναυτιλιακά funds να σώσουν ό, τι σώζεται από τον τεράστιο στόλο των κοντέινερ που κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τη μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών, που ξεκινούν από 9,5% και φτάνουν έως και 18% ανάλογα με την περιοχή.

Οδηγός Πρωτοετών | Τα πάντα για το φοιτητικό σπίτι!


Καλησπέρα φοιτητάκια, σήμερα έχουμε για εσάς πολύ σημαντικές συμβουλές για το φοιτητικό σας σπίτι. Ας ξεκινήσουμε με τα κλισέ/διαδικαστικά, συμβουλές δηλαδή προς φοιτητές από το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών:
  • Να υπογράφουν πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιό του και να μην κάνουν ποτέ προφορικές συμφωνίες.
  • Να μην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών, οι οποίες αυτήν την περίοδο εξαπατούν τους ανυποψίαστους φοιτητές και θησαυρίζουν σε βάρος τους.
  • Να απευθύνονται σε κτηματομεσίτες για εξεύρεση κατοικίας, οι οποίοι εξοφλούνται μετά το πέρας του συμβολαίου της μίσθωσης.
  • Να ελέγχουν το διαμέρισμα για τυχόν τεχνικά προβλήματα (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, θέρμανση κ.λπ.).
  • Να ρωτούν για το ποσοστό που θα πληρώσουν στα κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες.
  • Να διαπραγματεύονται το ύψος του μισθώματος.
  • Να βλέπουν αρκετές κατοικίες, πριν καταλήξουν.
  • Να μην βιάζονται να συμφωνήσουν και να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τις Σχολές, αρκεί οι περιοχές αυτές να έχουν καλή συγκοινωνία.

Οδηγός Πρωτοετών | Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές.


Καλησπέρα, λίγες μέρες προτού ανακοινωθούν οι βάσεις και αποφασίσαμε να σας δώσουμε μια ιδέα από το τί χρειάζεται για να κάνετε την εγγραφή σας στη σχολή που περάσατε!
Σε λίγες μέρες θα βγεί το επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργείο για το 2012, ωστόσο ας δούμε τα περσινά δικαιολογητικά για να έχετε μια ιδέα (πέρσι έγιναν κυρίως οι αλλαγές, φέτος δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι). Πέρσυ οι εγγραφές διήρκησαν από 12 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
1. Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Οδηγός Πρωτοετών | 10 συμβουλές για την εξεταστική!


Λοιπόν, τέρμα τα ψέμματα αγαπητέ φίλε πρωτοετή. Θα αποφύγω μία μεγάλη χρονοβόρα εισαγωγή, του τύπου «και εμένα μου τα λέγανε και δεν τους άκουσα», «αυτά που σου λέω εγώ, είναι βγαλμένα από τη ζωή» και πως «όταν έχεις εμπειρίες εξεταστικών στην πλάτη σου, φτάνεις σε ένα απόσταγμα (που λέει και ο Τσιριγούλης), πως κανείς δεν είναι τυχαίος».
Προφανώς δε μιλάω για σένα υπόδειγμα φοιτητή, που πρόκειται να παρακολουθείς ακόμα και αγγλικά 1, πρωινή (8-10 πμ) Παρασκευή πρωί… Εσύ ξέρεις, έχεις διαβάσει, χωρίς άγχος, με όλα σου τα στοιχεία (πάσο, ταυτότητα)μαζί, κατεβαίνεις, δίνεις, πέρασες. Αν δεν περάσεις, δε χάθηκε και ο κόσμος, το Σεπτέμβρη. Διάβασε όμως τις συμβουλές συμπεριφοράς που δίνω (ειδικά εκεί με την τσίχλα):
Για εσένα ρεμπεσκέ, που πας καρφί για 2ν πατημένα, προβληματίσου:

Οδηγός Πρωτοετών | Τα είδη των καθηγητών


Ήταν να μην το πάρουμε απόφαση. Με τις βάσεις να ανακοινώνονται στο επόμενο δεκαήμερο, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τις φοιτητικές μας εμπειρίες, σε έναν οδηγό πρωτοετών για να σας προετοιμάσουμε ψυχολογικά για το τι θα αντιμετωπίσετε με την είσοδό σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ξεκινάμε με τα είδη των καθηγητών που κατά γενική ομολογία θα συναντήσετε κατά τη φοιτητική σας θητεία.
Η αυθεντία
Ο καθηγητής αυθεντία, είναι αυτός που σε κάνει να αναρωτιέσαι «γιατί;». Πέρασε τα χρόνια του στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχει δουλέψει για τις top επιχειρήσεις/οργανισμούς, γνωρίζει το αντικείμενό του καλύτερα από τον καθένα και όμως προτίμησε να γυρίσει πίσω προσπαθώντας να βοηθήσει με τις γνώσεις του. Οι μέθοδοι διδασκαλίας του είναι «διαφορετικού ρυθμού», πιο δύσκολοι από το συνηθισμένο, ωστόσο κανείς δεν έχει πρόβλημα να εκτελεί το πρόγραμμά του. Είναι η αυθεντία, είναι ακριβοδίκαιος στις εξετάσεις και ξέρεις πως ο μοναδικός τρόπος να περάσεις, είναι να γνωρίζεις πραγματικά το αντικείμενο που διδάσκεσαι. Ρούφα σα σφουγγάρι τη γνώση που σου προσφέρει και δεν θα χάσεις. Το πιο πιθανό, είναι να ερωτευτείς το μάθημά του…

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Google | «Αφανίζει» στην αναζήτηση τα πειρατικά sites.

google-search
Συμμαχία με το Hollywood και τις δισκογραφικές εταιρίες αποφάσισε να κάνει η Google, ανακοινώνοντας πως από σήμερα θα «κρύβονται» τα sites με πειρατικό περιεχόμενο.
Μπορεί μέχρι τώρα η σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης της Google να γινόταν με βάση το πόσο δημοφιλής είναι η κάθε σελίδα, αλλά πλέον θα υπάρχει μια ακόμα παράμετρος. Τα sites θα ταξινομούνται και με βάση τις παραβιάσεις πνευματικων δικαιωμάτων, με αυτά που έχουν αρκετές παραβιάσεις να εμφανίζονται πολύ χαμηλότερα στις αναζητήσεις. Έτσι, θα προωθείται το νόμιμο υλικό, σε μια προσπάθεια να τα βρει η Google με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και με τη (μικρή) ελπίδα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πειρατείας.

Read more: http://www.neolaia.gr/2012/08/13/google-afanizei-stin-anazitisi-ta-peiratika-sites/#ixzz23RXD36sl

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

"Φρένο" στα πτυχία κολεγίων



Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την ισοτίμηση τίτλων σπουδών που χορηγούνται στα κολέγια

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους "αδειάζει" τις αναγνωρίσεις του Διεπιστημονικού οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης. Όπως αναφέρει η "Δημοκρατία", νέο πρόβλημα φαίνεται πως δημιουργείται στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης από την γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με την ισοτίμηση τίτλων σπουδών που χορηγούνται από κολέγια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΝΣΚ ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με τα πτυχία που απονέμονται από τα κολέγια λέγοντας χαρακτηριστικά σε σχετικό ερώτημα του ΔΟΑΤΑΠ πως:"Δεν δύναταο ο ΔΟΑΤΑΠ να χορηγήσει ισοτιμία και αντιστοιχία σε τίτλο σπουδών που αποκτήθηκε μετά από μερική ή ολική φοίτηση σε ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα με τη μορφή του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών ή του Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης".
Σημειώνεται πως με εγκύκλιο που είχε εκδώσει το υπουργείο Παιδείας πριν από περίπου ένα χρόνο, όριζε ότι "οι εκδοθέντες από τα κολέγια τίτλοι σπουδών είναι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί αν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος-μέλος καταγωγής του τίτλου".
Την τελική απόφαση για το αν θα ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία η γνωμοδότηση του ΝΣΚ, καλείται τώρα να λάβει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πάντως ακόμα και αν υιοθετηθεί δεν σημαίνει ότι οι απόφοιτοι των κολεγίων θα χάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά θα στερούνται των δικαιωμάτων που έχουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ.