Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μεγάλη έρευνα για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς



Η ΠΑΣΠ στα πλαίσια του συνδικαλιστικού της ρόλου, διενεργεί την πρώτη μεγάλη στατιστική έρευνα με θέμα τις απόψεις των φοιτητών για το Πανεπιστήμιό μας. Είναι πράγματι η πρώτη φορά που οργανωμένα και σε όλα τα Τμήματα, με προσωπικά ερωτηματολόγια, αλλά και ηλεκτρονικά, επιχειρείται η καταγραφή των θέσεων, των απόψεων, και των προτάσεων, που οι φοιτητές έχουν. Επιδιώκουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα που οι ίδιοι οι φοιτητές εντοπίζουν, και ταυτόχρονα τις απόψεις τους για την λειτουργία του Ιδρύματος. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν, και μέσω των εκπροσώπων μας θα κατατεθούν σε όλες τις Τμηματικές Συνελεύσεις και στην Σύγκλητο, επιδιώκοντας έτσι για πρώτη φορά να γνωστοποιήσουμε στην Πανεπιστημιακή διοίκηση την αυθεντική γνώμη των φοιτητών. Επιπλέον τα προβλήματα και τα ζητήματα που εσείς θα αναδείξετε θα αποτελέσουν για εμάς τις προτεραιότητες των διεκδικήσεών μας.


ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

για να μεταβείτε στην έρευνα πατήστε εδώ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εναλλακτικές οικονομικές σκέψεις για την κοινωνικοοικονομική ελληνική κρίση.


ΠΑΣΠ Παπενεπιστημίου Πειραιώς
H Π.Α.Σ.Π. του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και Οργάνωσης Και Διοίκησης Επιχειρήσεων διοργανώνει σεμινάριο, την Πέμπτη 3 Μαίου, με θέμα :

Εναλλακτικές οικονομικές σκέψεις για την κοινωνικοοικονομική ελληνική κρίση.

Υπάρχει τελικά διαφορετική λύση για τη φυγή απο το αδιέξοδο ;
1η ενότητα:
Τι μας οδήγησε εδώ ; Εθελοτυφλούσαμε ή δεν γνωρίζαμε τα προβλήματα ;

2η ενότητα:
Ποιο το μέλλον της ελληνικής οικονομιάς μετα μνημονίου και PSI ;

3η ενότητα
Παράγοντας : Κοινωνία
Αντέχεται πλεόν η δημοσιονομική προσαρμογή που εφαρμόζεται ;
Ποια τα διαφαινόμενα αποτελέσματα που θα εκδηλωθούν και τι πρέπει να φοβόμαστε σε κοινωνικό επίπεδο ως απόρροια της κρίσης ;

Ομιλητές :

Μιχαήλ Γκλεζάκος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης .
Χρήστος Αλεξάκης, καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης !  



Ημερομηνία : Πέμπτη 3 Μάη 2012
Ώρα : 13:45 - 15:45


Αίθουσα 204


Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο γραφέιο της Π.Α.Σ.Π. , στα τραπεζάκια μας καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα μας :   http://seminar.pasp-papei.gr/

Facebook event : https://www.facebook.com/events/222354484540390/


Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΠΑΕΙ ROMEO ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4!!!


Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΠΑΕΙ ROMEO ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4!!!
Σας περιμενουμε ολους να διασκεδασουμε σε ενα απο τα πιο νεανικα και επιτυχημενα σχηματα του καλοκαιριου στο Romeo,παρεα με τους Χολιδη,Γιαννια και την Θελξη...!!!!Σας περιμενουμε ολους.....!!!!!


Τιμη φιαλης: 120e/6ατ

22 Απριλίου | Παγκόσμια Ημέρα της Γης



Σήμερα είναι η μέρα που θυμόμαστε όλοι, έστω και λίγο, πόσο σημαντική είναι η γη.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’70, όταν ουσιαστικά άρχισαν να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι πως τίποτα δεν είναι ανεξάντλητο, με τη Γη να αρχίζει να υποφέρει από τον τρόπο που τη μεταχειριζόμασταν.

Η ζημιά που της έχουμε προκαλέσει είναι τεράστια και δυστυχώς συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ίσως όταν έρθει πια η στιγμή να καταλάβουμε το λάθος μας να είναι πολύ αργά. Και μην αρχίζουμε το κλασικό «φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν κάνουν κάτι» γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι δικαιολογία για να βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω. Όλοι μας έχουμε ευθύνη και όλοι μας θα έπρεπε να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Κάνε εσύ την αρχή και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/22/22-apriliou-pagkosmia-imera-tis-gis/#ixzz1slDCpAa9

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή για τον Νόμο Πλαίσιο

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στο υπουργείο Παιδείας

Για την εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο στα πανεπιστήμια θα συζητήσουν τη Δευτέρα στην πρώτη τους συνάντηση τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτη για να εντοπίσει τις δυσλειτουργίες του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και να προτείνει λύσεις για την υιοθέτησή του.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας και κατά την έναρξή της θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής προηγήθηκε έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στην οποία τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, ενώ επισημάνθηκε ότι η λειτουργία τους φτάνει σε αδιέξοδο από το «κούρεμα» των λογαριασμών τους, αλλά και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, λόγω της σύνδεσής τους με την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης που προβλέπει ο Νόμος Πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα εργασίας που θα συνεδριάσει προεδρεύει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ συμμετέχουν οι κκ. Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Ρέμελης , πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ανδρέας Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δημήτρης Πασχαλούδης, πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Νίκος Σταυρακάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), Ιωάννης Τσάκνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), Βασίλης Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, πρώην ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, σύμβουλος σήμερα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.




Newsroom ΔΟΛ

21η Απρίλη: H Μαύρη Eπέτειος της Δημοκρατίας. Δεν Ξεχνάμε!


Το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη
Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, και συμμετοχή του ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα.

Έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο Προμηθεύς, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζονταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού. Ο έμπιστος του βασιλιά, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Γ. Σπαντιδάκης, αντικαταστάθηκε από τον Οδυσσέα Αγγελή. Ο Αγγελής κάνοντας χρήση του νέου του αξιώματος έδωσε εντολή στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη να εφαρμόσει το Σχέδιο Προμηθεύς σε όλη τη χώρα.

Σε μέρες όπου έννοιες όπως αλλαγή,ανάπτυξη,πρόοδος, δημοκρατία και λαοκρατία δοκιμάζονται σκληρά ενώ η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ακροδεξιάς και του ναζισμού φαίνεται εξαιρετικά πιθανή στις ερχόμενες εκλογές,για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, η μαύρη «επέτειος» του ’67 φαντάζει ιδιαίτερα σημαντική για να μας θυμίζει πως ιδανικά σαν και τα παραπάνω δεν πεθαίνουν ποτέ,ούτε καταπατώνται!

45 χρόνια μετά, η Ελλάδα προσπαθεί ακόμα να ορθοποδίσει… Σε άλλη μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή της, όπου όλοι οι πυλώνες της κοινωνίας αντιμετωπίζουν τη σήψη και τη φθορά του χρόνου,των λαθών και των πολιτικών εγκλημάτων που την πλήγωναν επι χρόνια, η Ελλάδα αγωνίζεται να αποκτήσει την εθνική της αξιοπιστία,την περηφάνια αλλά και τη συνείδηση περί το που οδεύει!

Η οικονομία, η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας ταλλαντεύονται γύρω από το εφικτό και το αρεστό,δοκιμάζονται πλέον στη βωμό του διεθνούς οικονομικού κανιβαλλισμού και του στιγνού,κοντόφθαλμου συντηρητισμού που βασιλεύει στην πολιτική νοοτροπία της ευρωπαϊκής αλλα και της διεθνούς οικογένειας.
Σε τέτοιες στιγμές,λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες και το ιστορικό παρελθόν του ελληνικού λαού! Δεν απογοητευόμαστε,δεν δειλιάζουμε και δεν οπισθοχωρούμε! Όπως οι νέες και οι νέοι τότε, αγωνιζόμαστε,ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και δράττουμε! Με συνοχή και ενότητα,με συνενόηση και αλληλεγγύη,με ρεαλισμό και ταυτόχρονα με όραμα, εμείς η νέα γενιά, η γενιά των 511 ευρώ και των άνεργων πτυχιούχων, δίνουμε την απάντηση σε όλους αυτούς που με τα πεπραγμένα και τις σοφιστίες τους μας οδήγησαν σ’αυτά τα προσονύμια! Τώρα είναι η ώρα της δικής μας γενιάς, τώρα είναι η ώρα να απαγκιστρωθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να τραβήξουμε το βάρος της μεγάλης αλλαγής και της προόδου που άλλοι ευαγγελίζονται στις πλάτες μας! Το φοιτητικό κίνημα αλλά και το σύνολο του σκεπτόμενου και του συνειδησιακά ενεργού δυναμικού του τόπου μας, θα δώσει και πάλι την απάντηση στο μέλλον που θέλουν να μας ορίσουν και θα οδηγήσει την κοινωνία μας στην έξοδο από το τέλμα και το συντηρητισμό που μας επιβάλλουν καθημερινά!



ΠΑΣΠ ΠΑΠΕΙ
~ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ~
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γιώργος Μπαμπινιώτης για την χρηματοδότηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.



Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε για την χρηματοδότηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης εχτές Τρίτη 17 Απριλίου 2012 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Τα Πανεπιστήμια έχουν υποστεί μία πολύ μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού τους, αυτήν την οποία υπέστη όλη η Ελλάδα και όλο το δημόσιο. Μία απώλεια είναι αυτή. Μία δεύτερη απώλεια είναι ότι τα αποθεματικά τους, που είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέστησαν το λεγόμενο «κούρεμα» και χάθηκαν πολλά χρήματα και από κει.

Έτσι, τα Πανεπιστήμια βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.

 Γι’ αυτό, έκανα την πρόταση που πήγε να γίνει μία τροπολογία αλλά τελικά διαμορφώθηκε σε μία ρύθμιση που θα ισχύσει μέχρι τον Ιούλιο, έτσι ώστε να πάρουν χρήματα, να μπορούν να δουλέψουν.

Απειλούσαν ότι θα κλείσουν – καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και μάλιστα στις εκλογές. Θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα πάρουν, παίρνουν χρήματα πια, με μία ρύθμιση που έγινε. Δηλαδή, αποδεσμεύτηκε η απαγόρευση που έλεγε ότι πρώτα πρέπει να εκλεγούν τα Συμβούλια και μετά να πάρουν χρήματα.

Τώρα θα πάρουν χρήματα, ήδη πήραν τους τρεις πρώτους μήνες και θα παίρνουν κάθε μήνα μέχρι τον Ιούλιο. Μετά, η νέα Κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα ρυθμίσει αυτό το θέμα, στο οποίο ο Πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος, έχει δείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τις παρεκκλίσεις και τα διαβήματα που έχω κάνει και ΄γω φυσικά, για να ενισχύσουμε τα Πανεπιστήμια να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ξέρετε, δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν πετρέλαιο σε βόρεια Πανεπιστήμια και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, δεν είχαν να δώσουν στις φοιτητικές εστίες, δηλαδή έξοδα καθαρά λειτουργικά. Αυτά λοιπόν καλύπτονται τώρα.  Μέχρι τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα.



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/18/giorgos-mpampiniotis-xrimatodotisi-aei-tei/#ixzz1sPEQ6qKQ

Έρευνα | Ένα μπουκάλι νερό βελτιώνει τις επιδόσεις των φοιτητών.



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ, μαθητές και φοιτητές που έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό και το καταναλώνουν κατά τη διάρκεια των γραπτών εξετάσεων, γράφουν πολύ καλύτερα από όσους έχουν πάει «στεγνοί».

Η μελέτη του Πανεπιστημίου εξέτασε 447 φοιτητές κατά τη διάρκεια γραπτών εξετάσεων, εκ τον οποίον οι 71 ήταν τριτοετείς, οι 151 δευτεροετείς και οι 225 πρωτοετείς. Οι τριτοετείς φαίνεται να το γνώριζαν από παλιά (31%) έναντι των πρωτοετών (20%).

Ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στους βαθμούς που έπιναν νερό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, έναντι αυτών που δεν έπιναν κυμαινόταν από 5 μέχρι και 10% υπέρ των πρώτων.

Το αποτέλεσμα της έρευνας λοιπόν έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης έρευνας η οποία έδειχνε πάλι μεγαλύτερη βαθμολογία σε μαθητές που κατανάλωναν νερό όταν έγραφαν.

Τέλος οι ερευνητές θεωρούν πως όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα ευρήματα, αφού η κατανάλωση νερού είναι ένας εύκολος τρόπος για την καλύτερη απόδοση σε φοιτητές και μαθητές.

Οπότε από εδώ και πέρα ξέρετε! Στην εξεταστική, μαζί με τον καφέ σας να έχετε δίπλα και ένα μπουκαλάκι!



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/18/erevna-ena-mpoykali-nero-veltionei-tis-epidoseis-ton-foititon/#ixzz1sPE6OPcg

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξεταστικής.



Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν στου πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας τα αποτελέσματα της εξεταστικής για τη Διοικητική Λογιστική(ζ εξάμηνο).

ΠΑ.ΠΕΙ. | Ημερίδα παρουσίασης μεταπτυχιακών προγραμμάτων



«Ανοιχτή Ημέρα Παρουσίασης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς»




Πέμπτη, 03/05/2012

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει «Ανοιχτή Ημέρα Παρουσίασης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς», την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, ώρες: 13:00- 19:00, στην αίθουσα Τελετών, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή και Δημητρίου 80).

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των 20 μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό και να θέσουν τα ερωτήματά σε εκπρόσωπους των προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα, στις 14:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη παρουσίαση με θέμα: «Πώς επιλέγω το μεταπτυχιακό που μου ταιριάζει», από τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης Παν. Πειραιώς, Αντιγόνη Κατσάρα, στην αίθουσα 201, στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή και Δημητρίου 80).

Το Γραφείο Διασύνδεσης καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: gdiasyn[at]unipi.gr ή τηλεφωνικά στο             210-4142562      . Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης: career.unipi.gr.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος

Επιστημονικός Υπεύθυνος Γραφείου Διασύνδεσης Παν. Πειραιώς



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/11/papei-imerida-paroysiasis-metaptyxiakwn-programmatwn/#ixzz1rltxVHiq

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου | Ξεκινά νέος εκπαιδευτικός κύκλος.



Ο 17ος κύκλος διαλέξεων ξεκινά στις 14 Μαϊου από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα στον 17ο κύκλο θα διδάξουν επίλεκτα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για θέματα που αφορούν την ειδικότητά τους και αναφέρονται στη μετάφραση, την αρχιτεκτονική των Αθηνών (18ος-19ος αι.), την ελληνική ιστορία και ιστοριογραφία, την ελληνική λογοτεχνία, τη σύγχρονη δραματολογία.

Στόχος αυτών των διαλέξεων που γίνονται στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο -ασχέτου ηλικίας μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης- να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και τα πνευματικά ενδιαφέροντα, με σειρές μορφωτικών μαθημάτων διαφόρων αντικειμένων.

Ωστόσο τα μαθήματα ανάλογα με το αντικείμενο συνοδεύονται από υλικό όπως διαφάνειες, και ακουστικό υλικό. Μάλιστα μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση καθώς επίσης διανέμεται και διδακτικό υλικό ανάλογα τον διδάσκοντα.



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/09/eleythero-panepistimio-stoas-tou-vivliou-neos-kiklos-mathimaton/#ixzz1rYdU8yao

Summer Schools για φοιτητές του τμήματός μας


Σας ενημερώνουμε ότι φέτος το ΙΕΜΑ διοργανώνει δύο Summer Schools στην Ολυμπία. Το Ολυμπιακό Θερινό Σχολείο συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το 3ο Θερινό Σχολείο με το Πανεπιστήμιο DEU της Τουρκίας. Τα θερινά σχολεία θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 27 Ιουλίου με 2 Αυγούστου 2012 και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα δύο προγράμματα στην τιμή του ενός.



Το ένα θερινό σχολείο είναι υπό την αιγίδα του τμήματος ΟΔΕ του ΠαΠει και οι φοιτητές /οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν περισσότερα προνόμια.



Πληροφορίες & Διευκρινίσεις στην επίσημη ιστοσελίδα http://tourismsummerschool.org/ καθώς και στα επισυναπτόμενα αρχεία.
Συνοπτικά πρόκειται για:

• 1 εβδομάδα εντατικών μαθημάτων από διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς καθώς και βιωματικές εμπειρίες όπως επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

• Επαφή με άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το διεθνές τουριστικό και εργασιακό περιβάλλον.

• Ένα πρόγραμμα μαθημάτων σε χαλαρή ατμόσφαιρα με όλες τις ανέσεις που συνδυάζεται με τις διακοπές των φίλων σας καθώς υπάρχουν ειδικές προσφορές και για αυτούς.

• Tο προνομιακό πακέτο είναι μόλις 220 ευρώ, μαθήματα και διαμονή 6 νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ή 280 ευρώ σε ξενοδοχείο 4 αστέρων

• Για την παρακολούθηση των μαθημάτων (χωρίς διαμονή) οι φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιώς επιβαρύνονται μόνο με 75 ευρώ.


Contact info:

Email: info@tourismsummerschool.ओर्ग

Facebook Page: http://facebook.com/iemasummerschools

Website http://tourismsummerschool.org/

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΟΠ – Εργασία Μαθήματος


Σας ενημερώνουμε ότι ότι η:
(προαιρετική, προσθετική & μη‐απαλλακτική στην βαθμολογία του μαθήματος) εργασία του
μαθήματος θα παραδοθεί ως το τέλος Μαΐου, στέλνοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
το παραδοτέο (αρχείο Word) στον Καθηγητή του μαθήματος (στην διεύθυνση bohori@unipi.gr).
συγγραφή των σχετικών διαδικασιών θα γίνει σύμφωνα με προτεινόμενο τρόπο
συγγραφής (http://www.unipi.gr/faculty/bohori/arxeia/MBA_TQM_Procedure_Writing_Model_C.pdf)διαδικασιών (για την αποτύπωση των διεργασιών, της αλυσίδας αξίας, κλπ। μπορείτε να επιλέξετε σχηματική απεικόνιση
της επιλογής σας).

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αλλαγή ημέρας και ώρας διδασκαλίας μαθήματος«Ενοποιημένες Λογιστικές Καταστάσεις»


Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα επιλογής «Ενοποιημένες Λογιστικές Καταστάσεις» με
διδάσκοντα τον Λέκτορα κ. Γ. Παπαναστασόπουλο θα γίνεται κάθε Παρασκευή 9-12
στην αίθουσα 339 αντί στη Διστόμου ΓΛ403.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εκδήλωση: «Getting the right job: tricks of the trade!»



Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στη συνεδριακή αίθουσα της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης» (Λ.Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, Πατήσια) και ώρα 18.00, θέμα: «Getting the right job: tricks of the trade!».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση των υποψηφίων για θέσεις εργασίας με βασικές αρχές κατάστρωσης βιογραφικού σημειώματος και διενέργειας συνέντευξης. Επιπλέον, βασικό μέρος της εσπερίδας αποτελεί και η επιλογή κατάλληλης εργασίας και ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει σε σχέση με το προφίλ των υποψηφίων. Mέρος της εκδήλωσης θα διατεθεί σε συζήτηση επί των παραπάνω.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους ή πρόσφατα εισελθόντες στην αγορά εργασίας. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν κυρίως τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών με στόχο εργασίας τη Βιομηχανία, Έργα αλλά και Υπηρεσίες.

Για εγγραφές και πλήρες πρόγραμμα δείτε: apps.simor.ntua.gr/eede/



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/04/02/ekdilwsi-getting-the-right-job/#ixzz1qunJzG6N