Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αύριο


Δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο, Πέμπτη, το Μετρό, το Τράμ και ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), καθώς οι ηλεκτροδηγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Αναμένονται ανακοινώσεις από τα σωματεία εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.  
Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των μέτρων «που καταργούν στην πράξη ό,τι μέχρι σήμερα εξασφάλιζε και κατοχύρωνε τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους», ενώ κάνουν λόγο για «απαξιωτική τακτική» που καταλήγει στη διάλυση των μέσων σταθερής τροχιάς.

Κλειστά την Παρασκευή τα κτίρια διοίκησης όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ


Σε συμβολική κατάληψη των κτιρίων διοίκησης όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων, την Παρασκευή 2 Μαρτίου (από την έναρξη  μέχρι τη λήξη του ωραρίου) , ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νέου νόμου πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Ν. 4009/2011).
 
Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Διοικητικού προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει το δικό του… «facebook»!



Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στο myunipi.gr. Το νέο κοινωνικό δίκτυο που έχει σκοπό να ενώσει όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς! Γίνετε μέλος είτε με τον κωδικό του facebook σας είτε δημιουργήστε διαφορετικό και ανεβάστε τις δικές σας σημειώσεις, φωτογραφίες, βίντεο και πείτε τα δικά σας προβλήματα σχετικά με το Πανεπιστήμιο αλλά και τη φοιτητική ζωή!Ελάτε να δημιουργήσουμε το δικό μας πανεπιστήμιο!



Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

MSDN Academic Alliance-Πανεπιστήμιο Πειραιώς.



Καλώς ήλθατε στην υπηρεσία προσφοράς λογισμικού της Microsoft για μέλη ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Το λογισμικό προσφέρεται μέσω του προγράμματος MSDN Academic Alliance και διανέμεται μόνο σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς), μέλη ΔΕΠ και προσωπικό της σχολής και αφορά μόνο τμήματα τα οποία έχουν ενεργοποιημένη και σε ισχύ συνδρομή MSDNAA Academic Alliance.
Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία θα πρέπει να μπορείτε να πιστοποιηθείτε ως δικαιούχοι. Η πιστοποίηση γίνεται με τη χρήση του username/password που έχετε αποκτήσει από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα της οποίας είστε μέλος
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή του λογισμικού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του MSDNAA.
Πληροφορίες  για  τις  προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα τμήμα για την απόκτηση συνδρομήςMSDNAA Developer AA μπορείτε να βρείτε εδώ
Οδηγίες για το πώς θα χρησιμοποιήσετε την καινούργια πλατφόρμα θα βρείτε εδώ
Σε περίπτωση που ξεχάσατε  τον  κωδικό  πρόσβασης , επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Τμήματος στο οποίο ανήκετε. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το FAQ.
Για σχόλια και τυχόν προτάσεις βελτίωσης, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο helpdesk@unipi.gr
 
 
Η είσοδος για Υποψήφιους Διδάκτορες και Τεχνικό/Ερευνητικό Προσωπικό θα γίνεται από εδώ

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Επιτεύχθη η συμφωνία για παράρτημα στο Dubai!



Τέλος οι διαπραγματεύσεις όπως είχαμε αναφέρειΕπιτεύχθη η συμφωνία τουΓεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Hail Agriculture, προκειμένου να ιδρυθεί το πρώτο παράρτημα Ελληνικού Πανεπιστημίου στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις πηγές μας, το νέο Πανεπιστήμιο θα εγκατασταθεί στο Dubai Knowledge Village, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα παραρτήματα Πανεπιστημίων. Π.χ του Yale και της Σορβόνης.
Πότε θα λειτουργήσει; Ίσως, οι φοιτητές να μπουν στις αίθουσες τον Σεπτέμβρη του 2012, αφού αυτό επιδιώκουν οι υπεύθυνοι της Hail Agriculture.
Να αφιερώσω ένα τραγουδάκι με τη σειρά μου, στους μελλοντικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου ;)

1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Εργασιών στις Επιχειρηματικές, Οικονομικές & Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές



Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται διαγωνισμός εργασιών στις Επιχειρηματικές, Οικονομικές & Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές. Ο διαγωνισμός αφορά φοιτητές τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο διεξάγει το διαγωνισμό.
Όσοι φοιτητές το επιθυμούν μπορούν να κάνουν εργασία έκτασης 3000 έως 5000 λέξεων και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email isbefa@scienpress.comΗ προθεσμία λήγει στις 20 Απριλίου. 
Οι πέντε καλύτερες εργασίες που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν στο συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα τις δύο πρώτες μέρες του Ιούνη, στην Κεφαλονιά.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο διαγωνισμό μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Χριστίνα Μπενέκη, Πρόεδρο της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής,  Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο email christinabeneki@gmail.com.


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Δέκα αναπάντητα ερωτήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας



Μπορεί η ελληνική Βουλή να υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, η τρύπα των 325 εκατομμυρίων ευρώ να έκλεισε και οι Παπανδρέου και Σαμαράς να έστειλαν έγγραφες δεσμεύσεις στις Βρυξέλλες, ωστόσο η συζήτηση για το αν το ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας έχει αποφευχθεί οριστικά, συνεχίζεται.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό thin tank "Open Europe", υπάρχουν δέκα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το αν η Ελλάδα θα είναι θωρακισμένη ενόψει της 20ης Μαρτίου, οπότε και λήγουν ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, υπάρχουν μια σειρά ανοικτά ζητήματα που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής ερώτημα: Θα θελήσει η Γερμανία και άλλα ισχυρά κράτη να προσφέρουν πολιτική κάλυψη στην Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει ομαλά η νέα δανειακή σύμβαση;
Το Open Europe, υποστηρίζει ότι πολλά προβλήματα σχετικά με το σχέδιο σωτηρίας έχουν υποτιμηθεί.
Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα τεράστια ποσά που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί η συμφωνία για το PSI, το γεγονός ότι τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Φινλανδίας θα πρέπει να εγκρίνουν την όποια συμφωνία, η αμφισβήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρά την βοήθεια, αλλά και οι κοινωνικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να καταφέρει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει υπό την πίεση της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι οι πιο σκληρές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κράτος τις τελευταίες δεκαετίες και μένει μόνο να δούμε πότε η ευρωζώνη θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να προωθεί μη ρεαλιστικές λύσεις, ως εγγύηση για τα χρήματα που δίνει στην Ελλάδα.
Δέκα ερωτήσεις ζητούν απάντηση

Σημειώσεις μαθημάτων.


Σας υπενθυμίζουμε ότι στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ μπορείτε να βρείτε σημειώσεις για όλα τα μαθήματα. Επίσης υπάρχουν ολοκαίνουργιες σημειώσεις για το μάθημα της Δευτέρας "ΔΙΚΑΙΟ ΕΕ" και γι'αυτο της Τρίτης "ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ"


Ακόμα για όποιον ενδιαφέρεται για προηγούμενα θέματα ή σοσ μπορεί να στείλε inbox με το mail του στο προφίλ του blog μας στο facebook.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Υλικό για την εξεταστική στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη


Σας ενημερώνουμε ότι μόλις αναρτήθηκαν σημειώσεις για το μάθημα επιλογής "Επιχειρηματικές προσωμοιώσεις-Παίγνια" στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ (http://library.pasp-papei.gr/)

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι στη βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε σημειώσεις στα αυριανά υπό εξέταση μαθήματα "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" και "ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ" καθώς και σε πολλά άλλα μαθήματα.

Ακόμα για όποιον ενδιαφέρεται για προηγούμενα θέματα ή σοσ μπορεί να στείλε inbox με το mail του στο προφίλ του blog μας στο facebook.

Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΠΑΕΙ ΡΩΜΗ 29/3-3/4

Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΠΑΕΙ ΡΩΜΗ 29/3-3/4
Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ 29/3-3/4...Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ....ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ,ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ,ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ,ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ...!!


ΤΙΜΗ: 255e


για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Στάση εργασίας στα Λεωφορεία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου


Εκτός λειτουργίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00 θα  παραμείνουν τα Λεωφορεία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.
Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται έως και μία ώρα νωρίτερα, ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επέλθει έως τις 18:00.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζομένους της πρώην ΕΘΕΛ να συμμετέχουν σε εκλογο-απολογιστική συνέλευση, εν όψει των αρχαιρεσιών του συνδικάτου.

Παρατράγουδα για ακόμα μια φορά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά



Αναδημοσίευση απο το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Χθες Πέμπτη 16/2 και κατά την εξέταση του μαθήματος Εμπορικό Δίκαιο, στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, στο Παλαιό Αμφιθέατρο και στις αίθουσες 102 και 104 όπου εξεταζόταν το μάθημα, σε επιτηρητές... «μεταμφιέστηκαν» (μιας και πλησιάζει και το καρναβάλι) δύο προπτυχιακοί φοιτητές και εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ, πράγμα το οποίο απαγορεύεται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη αναφορά – καταγγελία φοιτητή για άλλο μάθημα του τμήματος και δημιουργεί ανησυχία και πολλές απορίες.

Γιατί οι συγκεκριμένοι φοιτητές έκαναν παρανόμως τους επιτηρητές; Αυτό συνέβη με επίγνωση της καθηγήτριας; Ποιος έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο και άλλα παρόμοια περιστατικά; Γιατί επιδεικνύεται ανοχή και δεν αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες μόλις γίνονται αντιληπτές;

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιες πράξεις δυσφημίζουν και υποβαθμίζουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, και αποδεικνύουν πως η διαφθορά συνεχίζει να ακμάζει σε όλες τις πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας. Κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τους νέους ανθρώπους, προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Ανακοίνωση για το μάθημα ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2

  1.  Οι εξετάσεις θα γίνουν σε 2 βάρδιες (Α-Λ) και (Μ-Ω). Δεν επιτρέπεται να είσαστε σε άλλη ώρα εξέτασης από αυτή που αντιστοιχεί στο επώνυμο σας (εκτός από ειδικές συνθήκες για τις οποίες θα έχετε επικοινωνήσει, πριν την εξέταση, μαζί μου (με email) και για τις οποίες έχετε λάβει θετική απάντηση).
  2. Καθώς τα κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπονται την ώρα των εξετάσεων, σας υπενθυμίζω να έχετε μαζί σας αριθμομηχανή (calculator - 'κομπουτεράκι').
  3. Όποιος φοιτητής-φοιτήτρια εξετάζεται προφορικά θα προσέλθει στην ώρα των εξετάσεων (ανάλογα με το επώνυμο του) και να με ενημερώσει λίγο πριν αρχίσουν οι εξετάσεις.
 Φιλικά

Β. Ζήσης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αναπλ. Υπουργός Παιδείας | Η εφαρμογή του νέου Νόμου, προχωράει!



Ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Αρβαντιόπουλος,, μετά από ερώτηση που του κατέθεσε ο βουλευτής κ. Καρτάλης σχετικά με την πορεία εφαρμογής του Νέου Νόμου (εκλογή συμβουλίων, συγχωνεύσεις, χρηματοδότηση) απάντησε
«Θα ήθελα  να πω ότι ο νόμος 4009/2011 είναι ένας νόμος που έφερε πολλά θετικά στοιχεία για την αναμόρφωση και την αναβάθμιση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και είναι ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από τρία κόμματα, από τη συντριπτική πλειοψηφία, θα έλεγα, των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα έλεγα ότι σ’ ένα μεγάλο κομμάτι ο νόμος αυτός ήδη εφαρμόζεται και αυτό που απομένει να γίνει είναι να εφαρμοστεί και το κομμάτι του νόμου που αφορά το διοικητικό σκέλος, το σκέλος που έχει να κάνει με τη διοίκηση των ιδρυμάτων.
Αναφερθήκατε στο συμβούλια διοίκησης πιο συγκεκριμένα. Να σας πω ότι σε αρκετά ΤΕΙ –πέντε τον αριθμό μέχρι στιγμής- έχουν γίνει εκλογές και έχουν εκλεγεί τα συμβούλια αυτά. Σιγά-σιγά η διαδικασία προχωράει και στα πανεπιστήμια. Αύριο έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο Αριστοτέλειο, στη Θεσσαλία, στα Γιάννενα και την Πελοπόννησο. Νομίζω ότι σιγά-σιγά προχωράει η διαδικασία όσον αφορά στην εκλογή και τη συγκρότηση των συμβουλίων αυτών.
Όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης, μέσα στο νόμο υπάρχει σαφής διάταξη η οποία λέει ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί από τα συμβούλια διοίκησης και εφόσον δεν έχουν μέχρι στιγμής, εκλεγεί και συγκροτηθεί σε σώμα τα συμβούλια διοίκησης υπάρχει ρύθμιση, ούτως ώστε τα πανεπιστήμια να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους βασιζόμενα στα δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού, τα οποία παίρνουν υπόψη τους τα αντίστοιχα δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011.
Έτσι τα πανεπιστήμια έχουν χρήματα ούτως ώστε να μείνουν ανοιχτά για να επιτελέσουν τη λειτουργία τους και αυτός είναι και ο στόχος. Νομίζω ότι σιγά-σιγά προχωρώντας και στη συγκρότηση των συμβουλίων το πρόβλημα θα βρει την οριστική του λύση. Άλλωστε, οι σύγκλητοι όλων σχεδόν των πανεπιστημίων έχουν συντάξει προϋπολογισμούς. Φαντάζομαι ότι με την εκλογή και συγκρότηση των συμβουλίων, αυτοί οι προϋπολογισμοί θα ληφθούν υπόψη, θα εγκριθούν και από τα συμβούλια και έτσι θα προχωρήσει η διαδικασία.
Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της συγχώνευσης και γενικότερα του εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι σ’ ένα βαθμό και εντός των ιδρυμάτων αλλά και συνολικά, ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε με έναν στρεβλό τρόπο. Παρατηρήσαμε μια άναρχη ανάπτυξη που δεν λογοδοτούσε αυστηρά σε ακαδημαϊκά κριτήρια.
Είδαμε μέσα στα ιδρύματα να δημιουργούνται τμήματα που δεν είχαν να κάνουν με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά για λόγους άλλους που όλοι γνωρίζουμε. Το ίδιο έγινε στο υπόλοιπο της επικράτειας και έτσι δημιουργήθηκαν και τμήματα και πανεπιστήμια τα οποία πολλές φορές δεν λογοδοτούν μόνο σε πανεπιστημιακά κριτήρια.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό όμως, προκειμένου αυτή τη στιγμή να περάσει σε μια φάση εξορθολογισμού είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να γίνει μελετημένα και προσεκτικά.»

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξετάσεις της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής 2 για όσους δεν έχουν περάσει το μάθημα Χρηματοοικονομική Λογιστική 1


Σας στέλνω αυτή την ανακοίνωσηγιατί έλαβα σχετικό email από συμφοιτές σας:
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση (16/2) οι εξετάσεις της Χρημ. Λογιστικής 2 θα διεξαχθούν νωρίτερα από τις εξετάσεις της Χρημ. Λογιστικής 1.
 Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις στο μάθημα Χρημ. Λογιστική 2 ενώ δεν έχουν περάσει σε προηγούμενες εξετάσεις  το μάθημα   Χρημ. Λογιστική 1 μπορούν να το κάνουν αρκεί να περάσουν με επιτυχία στην ίδια εξεταστική (του Φεβρουαρίου δηλαδή) το μάθημα της Χρηματ. Λογιστικής 1. (το οποίο όμως δυστυχώς δεν θα το γνωρίζουν παρά μόνο με την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων) παρά το γεγονός ότι προηγείται χρονικά η εξέταση του μαθήματος χρηματοοικονομική λογιστική 2.
B. ΖΗΣΗΣ

Ωρες Γραφείου ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ-Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2: 10.30 - 12.00
ΤΡΙΤΗ 21/2 : 14.30 15.30

Ανακοίνωση για τις εξετάσεις που αναβλήθηκαν λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς




Γίνεται γνωστό στους φοιτητές/τριες ότι τα μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί να εξεταστούν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 – 11:00,  τα οποία αναβλήθηκαν λόγω απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  θα εξεταστούν ως εξής

Σαββάτο 25 Φεβρουαρίου 2012


  • ΔΕΛΟΓ01-2-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι  2ου εξαμήνου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στις 16:15-18:15 στις αίθουσες 101, 104, 105, 106, 107 και 108.

Τα μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί να εξεταστούν την Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου και αναβλήθηκαν λόγω απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  θα εξεταστούν το Σαββάτο 18  Φεβρουαρίου κατά τις ίδιες ώρες και στις ίδιες αίθουσες σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα εξετάσεων.

Τέλος, τα μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί να εξεταστούν το Σαββάτο 11  Φεβρουαρίου και τα οποία επίσης αναβλήθηκαν λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα εξεταστούν ως εξής:


Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
  •  ΔΕΑΓΓ01-ΑΓΓΛΙΚΑ Ι  1 ου εξαμήνου θα εξεταστεί το Σαββάτο 3  Μαρτίου στις 16:30-17:30 (Τμήμα Α:Α-Λ)  στις αίθουσες 002,  Π.  Αμφιθέατρο, 103  και στις 17:45-18:45 (Τμήμα Β:Μ-Ω) στις αίθουσες 002, Π. Αμφιθέατρο και 103, 
  • ΔΕΓΑΛ01-ΓΑΛΛΙΚΑ Ι  1 ου εξαμήνου θα εξεταστεί το Σαββάτο 3 Μαρτίου στις 13:30-15:30 στην αίθουσα 105, 
  •  ΔΕΓΕΡ01-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ I 1ου εξαμήνου θα εξεταστεί το Σαββάτο 3 Μαρτίου στις 13:30-15:30 στην αίθουσα 107

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Νέο υλικό στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ.


Σας ενημερώνουμε ότι ανέβηκαν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ (http://library.pasp-papei.gr/) ύλες για μαθήματα 7ου εξαμήνου καθώς και για πολλά μαθήματα επιλογής.
Επίσης εκεί θα βρείτε ολοκαίνουργιες σημειώσεις για το μάθημα της "ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ" και σημειώσεις θεωρίας για το μάθημα β εξαμήνου "ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι" καθώς και νέο υλικό του διδάσκοντα στο μάθημα "ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ".

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή εξέτασης προπτυχιακών μαθημάτων την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012


Σας ενημερώνουμε ότι ότι οι εξετάσεις των προπτυχιακών
μαθημάτων της Παρασκευής 10 και του Σαββάτου 11
Φεβρουαρίου 2012, αναβάλλονται λόγω της απεργίας στα
μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η ημερομηνία της εξέτασης των μαθημάτων αυτών θα
γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς λόγω της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ



Θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί εώς τις 5.00 το απόγευμα ΜΟΝΟ τα Τρένα (ΗΣΑΠ) και οι συρμοί του Τραμ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να κατέβουν στο Σύνταγμα όπου θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Χειρόφρενο τραβούν ΟΛΑ τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή ΜΕΤΡΟ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΛΕΙ.

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

Βαρουφάκης: “Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα!“



Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία :
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!
Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).
Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία’ μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.
Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.
Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.
Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.
Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.
Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.
Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:
• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών
• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση
• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)
• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)
• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.
Στάση πληρωμών λοιπόν!
Τώρα!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία!
(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)
*Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτη συμπεριφορά καθηγητή του Παν. Πειραιά στις εξετάσεις



Αναδημοσίευση του αρθρου απο το site :http://www.mycampus.gr/

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο email μας μία καταγγελία φοιτητή για καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραία! Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο email ο συγκεκριμένος καθηγητής μάλλον έχει τον δικό του "αντικειμενικό" τρόπο να δίνει βαθμούς στους φοιτητές του. Δείτε το email του αναγνώστη μας για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε:

Γεια σας,

θα ήθελα να αναφέρω ότι καθηγητης του τμήματος οικονομικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο πειραιά και συγκεκριμένα του μαθήματος Διαχείρησης κινδύνου, σε ημέρα (Δευτέρα 6/2ου και ώρα εξέτασης 9:00 ) επίσημης εξέτασης του μαθήματος όπου διδασκει , ενώπιον όλων των φοιτητών που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο, εθεάθει ( και μάρτυρες είναι όλοι οι παρόντες φοιτητές) να σημαδεύει με την υπογραφή του μονάχα τα γραπτά φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης, τα συμπεράσματα δικά σας. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή είναι γενικός προβληματική καθώς άλλα παράπονα ακούγονται και στο γειτονικό ΟΔΕ.
Θα παρακαλούσα στη δημοσίευση αυτού του μηνύματος, καθώς αυτά τα φαινόμενα αδικίας και υποτίμησης της νοημοσύνης των φοιτητών πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή.

Για ευνόητους λόγους κρατάμε την ανωνυμία του φοιτητή!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πρακτική Ασκηση Φοιτητών μέσω AIESEC


Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης της AIESEC
Πανεπιστημίου Πειραιά.
Έχουν εξασφαλιστεί 7 θέσεις για φοιτητές, πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς
του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πειραιά.
Χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε και γνώσεις που απαιτούν:
Marketing Τουρκία, Κίνα, Ινδία
Λογιστική Ουγγαρία
Business Administration Γερμανία,
Software/ Web Development Γερμανία, Μαρόκο, Κίνα, Βραζιλία
Database Management Βραζιλία
Δημόσιες Σχέσεις Ινδία
Διαφήμιση Ινδία
Η διάρκεια της πρακτικής είναι 6 μήνες, και ξεκινά Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Προυποθέσεις συμμετοχής:
- Πολύ καλή γνώση των Αγγλικών
- Ο ενδιαφερόμενος να μην έχει ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας του
- Να μην έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από το τελευταίο πτυχίο του ενδιαφερόμενου
- Ο ενδιαφερόμενος να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 4 έτη σπουδών
Για να αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος για κάποια θέση πρέπει να στείλει
στο lina.zia@aiesec.net τα εξής έγγραφα:
- Βιογραφικό στα Αγγλικά
- Motivation letter (15 γραμμές στα Αγγλικά όπου ο ενδιαφερόμενος εξηγεί γιατί θέλεις να
συμμετάσχει στο Πρόγραμμα)
- Σκαναρισμένα πτυχία
Προθεσμία αιτήσεων:
28 Φεβρουαρίου 17:00
Για περισσότερες πληροφορίες, θα γίνει ενημέρωση:
Πέμπτη 2/2, 9/2, 16/2, 23/2 στις 18:00 στο γραφείο της AIESEC, Βούλγαρη 97.

Ανακοίνωση για το μάθημα "Επιχειρησιακή Πολιτική & Στρατηγική"


Σας ενημερώνουμε ότι ο καθηγητής Ν. Γεωργόπουλος θα βρίσκεται στο
γραφείο 432 την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, από τις 10.00 έως τις 12.00, για
επίλυση τυχόν αποριών που αναφέρονται στο μάθημα της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή εξετάσεων των προπτυχιακών μαθημάτων της πρώτης βάρδιας της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012


Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις των προπτυχιακών
μαθημάτων της πρώτης βάρδιας 9.00-11.00, της Τρίτης 7
Φεβρουαρίου 2012, αναβάλλονται λόγω της στάσης
εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η εξέταση των μαθημάτων αυτών θα προσδιοριστεί με
νεότερη ανακοίνωση.

Απεργία στα ΜΜΜ στις 7-2-2012, στάση σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ


Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Έτσι αύριο τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τρία αυτά μέσα θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. 

    Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας αυτής οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

    Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Διαβατήριο στην εργασία το ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά


Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα και τα κριτήρια επιλογής.
Εως 21 Μαϊου αιτήσεις και δικαιολογητικά

Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο και σημαντικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παγκοσμίως.
Η υψηλή δημοφιλία του, με πάνω από 20.000 ΜΒΑ να δίδονται ετησίως από κολέγια και πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, και η μεγάλη απορρόφηση των κατόχων του από τις επιχειρήσεις είναι αδιάψευστα στοιχεία της μεγάλης ακαδημαϊκής και επαγγελματικής του αξίας.
Λεωνίδας Χυτήρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Λεωνίδας Χυτήρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Παρά το γεγονός ότι η απόκτηση ΜΒΑ δεν συνεπάγεται και αυτόματη εύρεση εργασίας για τον κάτοχό του, το επίπεδο εξειδικευμένων γνώσεων που προσφέρει πάνω στην οργάνωση, τη δομή και τη διοίκηση μίας εταιρείας φέρνει τους αποφοίτους ΜΒΑ σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων υποψηφίων που επιθυμούν να απασχοληθούν στον χώρο των επιχειρήσεων.