Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή των πρυτάνεων στον Παπαδήμο


Για να συζητήσουν για το θέμα του νέου νόμου πλαισίου, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο οι πρυτάνεις των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας, ο Θ.Πελεγρίνης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σ. Σιμόπουλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, οι δυο πρυτάνεις είχαν ζητήσει τις παραμονές των Χριστουγέννων την παρέμβαση του κ. Παπαδήμου για να εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Στην απαντητική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, οι πρυτάνεις σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί το αξίωμα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ουδέποτε, οφείλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, αμφισβητήσαμε την υποχρέωση εφαρμογής των νόμων, όπως η παραπληροφόρηση ορισμένων κύκλων διέρρευσε στην ανυποψίαστη κοινωνία μας. Άλλωστε, τούτο προκύπτει, πέραν από τις δημόσιες διαψεύσεις μας, και από την απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία επισυνάπτουμε.
» Ωστόσο, στις δημοκρατικές πολιτείες, όπως η δική μας, οι νόμοι του κράτους ελέγχονται για τη συμμόρφωσή τους στο Σύνταγμα από τα αρμόδια Δικαστήρια. Είναι γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, τα Πανεπιστήμια στο σύνολό τους προσέφυγαν ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας θέτοντας θέματα αντισυνταγματικότητας του νόμου αυτού.
» Προκειμένου να αντιληφθείτε και εσείς, ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, τα δραματικά αδιέξοδα, στα οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια εξαιτίας των ρυθμίσεων του νέου νόμου, σας επισυνάπτουμε γνωμοδότηση του καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου, γνωστού εκλογολόγου, όπου επισημαίνεται η αδυναμία εφαρμογής του εκλογικού συστήματος που εισάγει ο νόμος αυτός.
Υποθέτουμε ότι έχει γίνει αντιληπτό πως οι πανεπιστημιακές αρχές, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία τους, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια ανοιχτά, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ο διάλογος που απαιτείται για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία τους.
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η αγωνία η δική μας και των άλλων πρυτάνεων σχετικά με τη διαμορφούμενη εξέλιξη των πραγμάτων στην Ανώτατη Παιδεία δεν πηγάζει από άλλα κίνητρα, δικά μας, αλλά αμιγώς από τη μέριμνά μας για το μέλλον της Ανώτατης Παιδείας, που μας διακατέχει ως πανεπιστημιακούς δασκάλους.
» Σεις, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, θα κρίνετε, αν μια προσωπική συνάντησή μας, στην οποία είμαστε διατεθειμένοι να προσέλθουμε, θα συνέτεινε αποτελεσματικά στην επίτευξη του στόχου τον οποίον, τόσον και εσείς όσο και εμείς θέσαμε, περί καταλλαγής στη δημόσια εκπαίδευση».

Ενημέρωση σχετικά με την πληρωμή από τα πρακτικά μαθήματα.



Σας ενημερώνουμε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία πληρωμής σας από το Κέντρο Ερευνών για την πρακτική άσκηση που πραγματοποιήσατε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το ποσό καθορίζεται από το χρονικό διάστημα που εργαστήκατε γιʼ αυτό και μπορεί να διαπιστώσετε διαφορά στα χρήματα που θα πάρει ο καθένας από εσάς.

Εάν κάποιος δεν έχει ακόμα δει χρήματα στο λογαριασμό του δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξει καμία χρέωση στο λογαριασμό του έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 τότε και μόνο τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου.

Νάνσυ Μπουραντά

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Καλά Χριστούγεννα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!!!


Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπερή, φωτεινή γιορτή του χρόνου! Είναι μια ευκαιρία οι μεγάλοι να γίνουμε παιδιά και τα παιδιά να το διασκεδάσουν με τη ψυχή τους! Όλες οι μεγάλες πόλεις στον κόσμο στολίζουν τεράστια δέντρα και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό! Ας κάνουμε μία βόλτα στις στολισμένες πόλεις!

Rodrigo de Freitas Lake in Rio de Janeiro, Brazil.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι 10 πιο όμορφες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων στον κόσμο



Είσαι λάτρης της βιβλιοθήκης; Πιστεύεις ότι μόνο στις Πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες μπορείς να συγκεντρωθείς; Γιατί; Σου αρέσει ο χώρος, έχει ωραίο κόσμο, αλλά και ησυχία, ίσως και το πιο σημαντικό. Βρήκα τη λίστα με τις 10 καλύτερες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων στον κόσμο, για το 2011, έτσι όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες που έκαναν το πέρασμά τους. Πριν προλάβεις να χαρείς ότι μέσα σε αυτές μπορεί να είναι και καμία δικά μας, να σου κόψω τα φτερά και να σου πω να μην τρέφεις ελπίδες, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Ορίστε λοιπόν τα παλάτια-βιβλιοθήκες όπως τις ψήφισε το κοινό.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγίες για εργασίες κ. Παζαρζή



Οδηγίες για τις εργασίες
 Καταληκτική Ημερομηνία Παράδοσης των εργασιών: 30/1/2012
A. Παρουσίαση βιβλίου
  Format
    Μέγεθος: 12
Διάστημα: 1,5
    Ελάχιστος αριθμός σελίδων: 10
    Φωτοτυπία Εξωφύλλου (έγχρωμη) και του πίνακα περιεχομένων.
    Η εργασία θα παραδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (όχι e-
  mail)
B. Ερευνητική Εργασία
    Ελάχιστος αριθμός ερωτηματολογίων: 20
    Κωδικοποίηση (θα δοθούν οδηγίες στο γραφείο 406, 11/1/2012, ώρα
  12:30 μ.μ.)
    Τα ερωτηματολόγια για τις «συνθήκες εργασίας» θα διανεμηθούν στα
    νοσοκομεία που έχουν δηλωθεί.
    Τα ερωτηματολόγια για την «ισότητα των φύλων» και για τις
    «εκπαιδευτικές επιλογές» θα διανεμηθούν σε τμήματα
    φοιτητών/φοιτητριών που θα σας οριστούν στο μάθημα της 9/1/2012.
C. Οδηγίες για την συλλογή βιβλιογραφίας, αναλόγως με το θέμα, έχουν
δοθεί.
   
    Παράδοση της συλλογής βιβλιογραφίας: α)Κατάσταση βιβλίων,
    άρθρων και άλλων πληροφοριών ανα βιβλιοθήκη ή άλλη πηγή.
    β)Φωτοτυπία εξωφύλλου βιβλίων (έγχρωμη) και πίνακας
    περιεχομένων. Επίσης φωτοτυπία εξωφύλλου του περιοδικού του
    άρθρου. γ)Φωτοτυπία 2-3 κύριων άρθρων για το θέμα. δ) Η κατάταξη
    του βιβλιογραφικού πίνακα θα περιλαμβάνεται στις ενότητες
  1)βιβλιοθήκες 1a)βιβλιογραφία ελληνική 1b)βιβλιογραφία
    ξενόγλωσση.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για Πέμπτη 22/12 και Παρασκευή 23/12.


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εορτών, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12:00 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η διδασκαλία των μαθημάτων αναβάλλεται.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αναβολή μαθήματος.


Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα "Προϊόντα Σταθερού Εισοδήματος" της Τετάρτης 21-12-2011 αναβάλλεται.

Αντικατάσταση μαθήματος "ΚΟΣΤΟΣ ΙΙ".

Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα "ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΙΙ" της Πέμπτης 22/12/2011, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 20/01/2012 στην αίθουσα 106 και ώρες 8:00-10:00.

Κατά 480 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στο δεκαμηνο



Καθαρή εκροή ύψους 1,75 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι άμεσες επενδύσεις στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2011, έναντι καθαρής εκροής 0,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η καθαρή εκροή κεφαλαίων κατοίκων για άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό ανήλθε σε 1,27 δισ. ευρώ, ενώ και οι άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα εμφάνισαν καθαρή εκροή (αποεπένδυση) που ανήλθε σε 0,48 δισ. ευρώ. 

Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 15,9 δισ. ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 20,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Ειδικότερα, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων κυρίως λόγω μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου κατά 21,1 δισ. ευρώ και δευτερευόντως λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε παράγωγα εξωτερικού κατά 606 εκατ. ευρώ, αλλά και της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων κατά 187 εκατ. ευρώ. 

Οι εξελίξεις αυτές αντισταθμίστηκαν μόνο εν μέρει από τη μείωση των τοποθετήσεων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού κατά 6,0 δισ. ευρώ και τη μείωση των τοποθετήσεων κατοίκων σε μετοχές αλλοδαπών επιχειρήσεων κατά 76 εκατ. ευρώ. 

Στην κατηγορία των «λοιπών επενδύσεων» η καθαρή εισροή ύψους 34,0 δισεκ. ευρώ  (έναντι καθαρής εισροής 39,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2010) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έναντι μη κατοίκων κατά 29,8 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο καθαρός δανεισμός του τομέα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 31,6 δισ. ευρώ και ο αντίστοιχος ακαθάριστος δανεισμός βάσει του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας διαμορφώθηκε σε 33,4 δισ. ευρώ. Επίσης σημειώθηκε αύξηση των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα κατά 4,4 δισ. ευρώ. 
Newsroom ΔΟΛ

Απολύσεις φοβούνται οι πανεπιστημιακοί από την εφαρμογή «Καλλικράτη» στα ιδρύματα



Τους κινδύνους από την εφαρμογή «Καλλικράτη» στα πανεπιστημιακά ιδρύματα επισημαίνουν οι καθηγητές, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο τους για απολύσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) ζητεί την εξισορρόπηση των ειδικών μισθολογίων και επαναφορά της αντιστοιχίας του ειδικού μισθολογίου των πανεπιστημιακών με τα ειδικά μισθολόγια των άλλων λειτουργών του Δημοσίου, στην οποία την περίοδο 2008-2009 δόθηκαν αυξήσεις, πλην των πανεπιστημιακών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η θεσμική μεταρρύθμιση και «η αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών και της έρευνας δεν μπορεί να προχωρήσει με το κρίσιμο θέμα του μισθολογίου σε εκκρεμότητα. Δηλαδή, όταν η πολιτεία δεν αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά και το έργο των ειδικών μισθολογίων».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι για την ίδια αποτελεί αναγκαία και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την κατάργηση ακαδημαϊκών μονάδων η πλήρης αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού.

Θεωρεί ότι είναι απόλυτα αναγκαίος ο ορθολογικός επανασχεδιασμός της οργάνωσης και χωροθέτησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, «που οφείλει να διαμορφώσει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία ενοποιώντας ουσιαστικά τον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας».

Παράλληλα, η ΠΟΣΔΕΠ ζητά τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις όποιες Επιτροπές θα συστήσει το υπουργείο Παιδείας για το θέμα του χωροταξικού ανασχεδιασμού των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στο 1992 γύρισε το Χρηματιστήριο!

Στο 1992 γύρισε το Χρηματιστήριο!
Συγκεκριμένα ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,82% στις 650,50 μονάδες.

Σχεδόν όλες οι εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν σημαντική πτώση, κυρίως η Εθνική Τράπεζα , που έπεσε 5% στα 1,51 ευρώ. 

Ο τζίρος παρέμεινε καθηλωμένος στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των 23,8 εκατ. ευρώ. 

"Επικρατεί πολύ μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του PSI και τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη", είπε αναλυτής στο Reuters που δεν θέλησε να κατονομαστεί. 

Από το αρνητικό κλίμα δεν ξέφυγε ούτε ο ΟΤΕ, παρά τα νέα ότι θα εισπράξει 380 εκατ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικού ποσοστού του στην σερβική Telekom Srbija. 

H μετοχή του οργανισμού υποχώρησε 6,1% στα 2,61 ευρώ.


http://www.newsbomb.gr/

Νέος κύκλος μαθημάτων από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Φωτογραφία αρχείου
Ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου ο νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.

Στον 16ο Κύκλο Μαθημάτων (Ιανουάριος-Μάρτιος 2012) θα διδάξουν επίλεκτα μέλη τής πανεπιστημιακής κοινότητας για θέματα τής ειδικότητάς τους:

  • Ελληνική Γλώσσα
  • Μουσεία
  • Ψυχολογία
  • Επικοινωνία και Πολιτισμός
  • Φιλοσοφία
  • Λογοτεχνία
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου και ταυτόχρονα μέσω βιντεοπροβολέα στην Αίθουσα Τέχνης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στα γραφεία της Στοάς του Βιβλίου ή μέσω φαξ στο 210 3310090 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.stoabibliou.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Newsroom ΔΟΛ

Κοινή προσφυγή στο ΣτΕ 23 πανεπιστήμιων κατά του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αντίθετη στο νέο νόμο-πλαίσιο είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν από κοινού-για πρώτη φορά στα χρονικά-τα 23 πανεπιστήμια της χώρας κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Η αίτηση ακύρωσης του νόμου κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας από το σύνολο των ελληνικών πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν Διοικούσες Επιτροπές), που τον προσβάλλουν ως αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δυο αιτήσεις ακυρότητας. Η πρώτη αφορά στην υπουργική απόφαση που θεσπίζει το εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ.

Αλλαγή ώρας για το μάθημα Χρημ. Λογιστική 2


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη (20/12) το μάθημα χρηματοοικονομική Λογιστική 2 θα γίνει ως εξής
  • 9.15 - 10.00 (αίθουσα 202)
  • 10.00 - 10.40 (αίθουσα 106)
αντί 10.15 - 12.00 (αίθουσα 106)

Πρόγραμμα Εξετάσεων Χειμερινού Εξαμήνου Ακαδ. Έτους 2011-2012


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε το πρόγραμμα της εξεταστικής του Φεβρουαρίου στο site του πανεπιστημίου.
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ

Ανακοίνωση για το μάθημα "Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική"



Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης &  Διοίκησης Επιχειρήσεων ότι το
μάθημα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ &  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της Τρίτης 20  Δεκεμβρίου 2011 θα αρχίσει στις 12.00..

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΤΤ τα περιουσιακά στοιχεία της TBank


Το σύνολο των καταθέσεων, οι συμβάσεις εργασίας και τα στοιχεία ενεργητικού (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της TBank μεταφέρονται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, «έκρινε αναγκαία την υπαγωγή της ΤBank στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον πρόσφατο νόμο 4021/2011, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών της ΤBank, δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας της τελευταίας.

FBBank: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ ύψους 40 εκατ. ευρώ


Ολοκληρώθηκε σήμερα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας FBBank, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Ο κύριος δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας (Core Tier I), μετά την ΑΜΚ, διαμορφώνεται στα επίπεδα του 11,3%, κατατάσσοντάς την στην κατηγορία των ελληνικών τραπεζών με δείκτη άνω του 10%.
Σημειώνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προγραμματισθείσα από τις 29 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών, που προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας, του τουρισμού και του εμπορίου.
Η διοίκηση της FBBank ανέφερε ότι ο όμιλος Ρέστη αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα και τις προοπτικές της, έχοντας επενδύσει αθροιστικά 70 εκατ. ευρώ περίπου, τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Ελληνικό Πολιτισμό τίμησε το Χάρβαρντ



Το Πρόγραμμα Πολιτισμικής Πολιτικής του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων Weatherhead του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ενός από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, απευθύνεται στη διεθνή κοινή γνώμη προτείνοντας, με το θεσμό που φέρει τον τίτλο «Τιμώντας τον Ελληνικό Πολιτισμό» (Honoring Greek Culture), την επανασύνδεση με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και την επίμονη δύναμή τους σε μέρες απαξίωσης της Ελλάδας και αμφιβολίας για το μέλλον της.
Ο θεσμός, με τη συμβολική του σημασία, επιδιώκει να στρέψει την προσοχή στην σημερινή πνευματική Ελλάδα και να αναδείξει τις σταθερές, δημιουργικές της δυνάμεις στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος του είναι η ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής πολιτισμικής δημιουργίας σε σχεδόν όλες της εκφάνσεις της: την επιστήμη, τις εικαστικές τέχνες (και την ιστορία τους), τη μουσική (τη σύνθεση, τη μουσικολογία), τη λογοτεχνία, τις δραματικές τέχνες.
Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός ότι το σπουδαιότερο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ, το Weatherhead του Χάρβαρντ, εντάσσει από φέτος και για κάθε χρόνο, αυτό το θεσμό προβολής του ελληνικού πολιτισμού στις δραστηριότητες του και συγκεκριμένα στο «Πρόγραμμα Πολιτισμικής Πολιτικής».
Ο θεσμός «Τιμώντας τον Ελληνικό Πολιτισμό» - που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας- εγκαινιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, στις 15 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν: Εικαστικές Τέχνες: Δημήτρης Μυταράς, επιστήμη: Francisco Rodriguez Adrados και Εlizabeth Jeffreys, λογοτεχνία: Νάνος Βαλαωρίτης, κινηματογράφος: Παντελής Βούλγαρης, δραματική Τέχνη: Λυδία Κονιόρδου, μουσική: Θεόδωρος Αντωνίου.

Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Πειραιά συγκεντρώνει αγαθά για τα παιδιά...

Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Πειραιά συγκεντρώνει αγαθά για τα παιδιά...
Ενόψει Χριστουγέννων η ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ για δεύτερη χρονιά παίρνει την πρωτοβουλία να συγκρεντρώσει τρόφιμα,παιχνίδια,είδη οικιακής χρήσης και χρήματα για παιδία τα οποία διαμένουν στην ''Κιβωτό του Κόσμου''.Λόγω του γεγονότος οτι το Πανεπιστήμιο μας κλείνει για την περιοδο των Εορτών στις 23/12 καλούμε οσους συμφοιτητές μας επιθυμούν να συνδράμουν η θέλουν περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο κεντρικό γραφείο της ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ στον πρώτο όροφο του κεντρικου κτηρίου εως και την Παρασκευή...

Όλες οι υποτροφίες 2012 από το ίδρυμα Μποδοσάκη



Το Ίδρυμα Μποδοσάκη περιέλαβε στο πρόγραμμα του 2012 τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Α.Ε.Ι. ή Πανεπιστήμια άλλων χωρών για το έτος 2012- 2013. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Πτυχιούχοι ή Τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημιακού τομέα των Α.Ε.Ι. των εξής επιστημονικών κλάδων:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Oι τεχνικές πώλησης υπηρεσιών στην κρίση

Oι τεχνικές πώλησης υπηρεσιών στην κρίση

«Η διαδικασία πώλησης υπηρεσιών και τα μυστικά της σε περίοδο κρίσης»
Μια υπηρεσία δεν μπορείς να την δεις, να την αγγίξεις, να την μυρίσεις και να την ακούσεις πριν ακόμα την αγοράσεις. Oι επαγγελματικές υπηρεσίες, έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία τις διαφοροποιούν από τα προϊόντα. Μια υπηρεσία δεν μπορείς να την δεις, να την αγγίξεις, να την μυρίσεις και να την ακούσεις πριν ακόμα την αγοράσεις. Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά δημιουργούν προβλήματα στο marketing & τις πωλήσεις των υπηρεσιών και για το λόγο αυτό επιβάλλεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών και ενεργειών.
Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο θα εξετάσουμε τι είναι αυτό που θα κάνει τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα τους μέσα από εστιασμένες στις υπηρεσίες τεχνικές marketing και πωλήσεων Πρόκειται για μια χειροπιαστή και ολοκληρωμένη προσπάθεια που ρίχνει φως στον άυλο κόσμο των υπηρεσιών και στην δημιουργική αντιμετώπιση του για καλύτερα αποτελέσματα.

Ενάρξεις Σεμιναρίων στον ΑΚΤΟ

Ενάρξεις Σεμιναρίων στον ΑΚΤΟ

Σας υπενθυμίζουμε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι σεμιναριακοί κύκλοι του ΑΚΤΟ σε θέματα Τέχνης, Σχεδιασμού, Επικοινωνίας και Marketing.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δηλώστε άμεσα την συμμετοχή σας στην υπεύθυνη σεμιναρίων και βραχυχρόνιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Εύη Μαυρογιώργου | Τ: 210 52 30 130.

Μεγάλη η συμμετοχή στο θεσμό του Ευρωδιαβατηρίου

Μεγάλη η συμμετοχή στο θεσμό του Ευρωδιαβατηρίου

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει ο θεσμός του Ευρωδιαβατηρίου (Εuropass) που αποτελεί ένα ενιαίο τρόπο καταγραφής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πληροφοριών του βιογραφικού σημειώματος των νέων.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου στην ημερίδα «Ο ρόλος του φακέλου Europass στη διαφάνεια των προσόντων, την ενίσχυση της κινητικότητας και την προώθηση στην απασχόληση», μόνο στην Ελλάδα έχουν συμπληρώσει 59.350 νέοι και νέες τα βιογραφικά τους.

Στην Αυστρία -που δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα κρίσης και έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό από την Ελλάδα- έχουν συμπληρωθεί 44.067 βιογραφικά, ενώ οι κάτω χώρες -Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο- έχουν συμπληρωθεί 292.000 βιογραφικά. Πρώτη χώρα είναι η Πορτογαλία που φτάνει τα 797.000.

Η εκδήλωση έγινε καθώς σήμερα είναι η επέτειος δημιουργίας της σχετικής πρωτοβουλίας.

Η υπουργός παιδείας στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυξάνονται συνεχώς οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Europass και όλοι έχουν αυξημένα προσόντα. Η κυρία Διαμαντοπούλου, επισήμανε ότι η σημερινή νέα γενιά έχει πολύ περισσότερα προσόντα απ΄οποιαδήποτε άλλη, ενώ επισήμανε ότι όχι μόνον δεν είναι «χαμένη γενιά» όπως λένε ορισμένοι, αλλά δεν υπάρχει καν κίνδυνος «χαμένης γενιάς».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η νέα γενιά έχει απαιτήσεις για ποιότητα και αξιοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις το 5% ευελπιστεί για εργασία στο δημόσιο, όταν τα προηγούμενα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των νέων επιδίωκε μία θέση στο δημόσιο τομέα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι το πολιτικό σύστημα, του οποίου και η ίδια είναι μέρος περνάει μεγάλη κρίση, και πλέον οι εκπρόσωποι του πρέπει να αλλάξουν τακτική. Μέχρι τώρα είπε μιλούσαμε, πράτταμε αλλά δεν ακούγαμε. Τώρα είναι η σειρά μας να ακούσουμε.

Ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι το Europass θεσπίστηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εργαλείο ανάδειξης προσόντων και δεξιοτήτων. Παρά την κρίση, κατέληξε, το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την σημασία και την αξία της Δια Βίου Μάθησης.

Το ενιαίο κοινοτικό πλαίσιο για τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων (Europass) θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2004 με σχετική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. Με την οποία αποφασίστηκε η δημιουργία του προσωπικού συντονισμένου φακέλου εγγράφων "Europass". Ο Φάκελος είναι κοινός για όλη την Ένωση και αποτελείται από πέντε έγγραφα: Βιογραφικό σημείωμα, Διαβατήριο γλωσσών, Κινητικότητα, Συμπλήρωμα πιστοποιητικού και παράρτημα διπλώματος. Στόχος όλων αυτών των εγγράφων είναι να βοηθήσουν τους πολίτες να κοινοποιούν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους με τρόπο περισσότερο ευκρινή. Στα κράτη μέλη λειτουργούν Εθνικά Κέντρα Europass. Για την Ελλάδα τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει και επιτελεί ο Εθνικός οργανισμός πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( ΕΟΠΠΕΠ).

Ο Οργανισμός αυτός πληροφορεί παρέχοντας ενημερωτικά έντυπα, προσανατολίζει και καθοδηγεί το κοινό μέσω των υπηρεσιών του και της ιστοσελίδας του , απ΄την οποία μπορεί κάποιος να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες.


 Πηγή: tovima.gr