Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μ (Τρίτη και Τετάρτη)


Μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα ταξί θα κυκλοφορούν αύριο, Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα απεργήσουν, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πιο συγκεκριμένα, χειρόφρενο τραβούν αύριο, Τρίτη, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Μετρό.

Δυσκολότερες θα είναι οι μετακινήσεις την Τετάρτη, καθώς δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, Προαστιακός και ΟΣΕ.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι ιδιοκτήτες ταξί.
Πηγή:http://www.in.gr/

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

- Εµείς δεν υπογράφουµε - Τότε λοιπόν εγώ διορίζω...


Με καταιγίδα προσφυγών στα δικαστήρια απειλούν οι πρυτάνεις στο νέο νόμο
- Εµείς δεν υπογράφουµε  - Τότε λοιπόν εγώ διορίζω...

Τώρα αρχίζει ο πραγµατικός «πόλεµος» µεταξύ υπουργείου Παιδείας και διοικήσεων των ΑΕΙ. Η σκηνή έχει ξαναπαιχθεί στα πανεπιστήµια της χώρας, αλλά κανείς δεν φαίνεται να διδάχθηκε από τα αποτελέσµατά της: από τη µία πλευρά, η υπουργός Παιδείας, σταθερά στη γραµµή «δεν κάνω πίσω», αρνείται να συζητήσει µε τις διοικήσεις των ΑΕΙ και, από την άλλη, οργισµένοι πανεπιστηµιακοί δηλώνουν ότι δεν... υπογράφουν την πρώτη διαπιστωτική πράξη για την εφαρµογή του νέου νόµου κρίνοντας ότι είναι αντισυνταγµατικός και παραβιάζει την αυτοδιοίκηση των ιδρυµάτων τους.
Στην αντεπίθεση πέρασε η κυρία Αννα ∆ιαµαντοπούλου το µεσηµέρι της Παρασκευής, δύο ηµέρες µετά τη λήξη της προθεσµίας για την υπογραφή διαπιστωτικής πράξης, διορίζοντας σε τέσσερα πανεπιστήµια τα µέλη των επιτροπών που θα διενεργήσουν τις εκλογές για τα συµβούλια διοίκησης. Συγκεκριµένα στο Αριστοτέλειο, στην Πάτρα, στην Κρήτη και στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Οι πανεπιστηµιακοί, σύµφωνα µε πληροφορίες, ετοιµάζουν την επόµενη κίνησή τους µε προσφυγές στο Συµβούλιο της Επικρατείας. Πιέζοντας περαιτέρω την κατάσταση, ο ειδικός γραµµατέας για θέµατα ΑΕΙ του υπουργείου Παιδείας κ. Β. Παπάζογλου δήλωσε ότι όποιος δεν έχει εκλέξει τα νέα συµβούλια ως τον Ιανουάριο του 2012 δεν παίρνει φράγκο...



Την περασµένη εβδοµάδα µόνο τρία πανεπιστήµια, σε σύνολο 22, υπέγραψαν την πρώτη διαπιστωτική πράξη. Μια νέα αντιπαράθεση ξεκινάει λοιπόν σε... ανοικτά αυτή τη φορά πανεπιστήµια. 

Πρόσκληση στο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο ICABE 2011





Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Γεώργιος Σ.Π.  Οικονόμου σας προσκαλεί στο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο ICABE 2011  που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με άλλους φορείς την Πέμπτη 29  Σεπτεμβρίου στις 10:00  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 


Το Συνέδριο θα συνεχισθεί με παράλληλες συνεδρίες μέχρι την 1 Οκτωβρίου στις 14:00.


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφορά υποτροφίας MBA TQM


Το MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποφάσισε την χορήγηση μίας πλήρους υποτροφίας (αξίας €7.800) σε έναν/μία από τους προπτυχιακούς φοιτητές που θα αποτελεί μέλος ομάδος του τελικού του διαγωνισμού Επιχειρηματικής Στρατηγικής Ελλάδας, Global Management Challenge 2011-12.
 

Δηλώστε συμμετοχή στον 7ο διαγωνισμό Ελλάδας Global Management Challenge


Global Management Challenge
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Διαγωνισμό Ελλάδος Global Management Challenge! Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το διαγωνισμό συμπληρώστε τη φόρμα που φαίνεται εδώ.
Φέτος οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική εμπειρία γνώσης, διάκρισης και βραβεύσεων. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν παίρνουν μια πολύτιμη εμπειρία ως "global managers", έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και να κερδίσουν το ταξίδι τους στο Διεθνή Τελικό, στην Ουκρανία. Εκεί η πρόκληση δυναμώνει. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνή τελικό, ανάμεσα στους πιο δυνατούς "global managers" από 34 χώρες. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει επίσης Laptop Sony Vaio για όλα τα μέλη της!
Οι συμμετέχοντες του φετινού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια υποτροφία για το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υποτροφία είναι αξίας €12.000.
Μια ακόμα υποτροφία στο φετινό διαγωνισμό θα δοθεί σε έναν από τους διαγωνιζόμενους του GMC. Tο MBA TQM- Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Ολική Ποιότητα του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνεργάζεται με το Global Management Challenge προσφέροντας σε έναν από τους διακριθέντες του διαγωνισμού μία υποτροφία αξίας €7.800.
Τέλος, ένα νέο προνόμιο για τους συμμετέχοντες δυναμώνει την κοινότητα του GMC στην Ελλάδα με τις 1.336 ομάδες και 65 επιχειρήσεις που συμμετείχαν από την έναρξη του πριν από 6 χρόνια στην Ελλάδα. Φέτος εγκαινιάζουμε το GMC Alumni, μια κοινότητα από όλους του δυναμικούς νέους, στελέχη επιχειρήσεων και χορηγούς που έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό και έχουν μοιραστεί τη δυνατή εμπειρία του GMC.
Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και γίνετε μέλη αμέσως μετά και στο GMC alumni.

για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νόμος Πλαίσιο | Έχουν υπογράψει μόνο 2 πρυτάνεις!


Αρνούνται να υπογράψουν οι πρυτάνεις την πρώτη διαπιστωτική πράξη για την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο εξαναγκάζοντας το Υπουργείο Παιδείας πλέον να αντιδράσει. Είδαμε την ανακοίνωση του ΑΠΘ εξάλλου, αλλά πρόκειται για κίνημα των πρυτάνεων!
Στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας – Αθήνας, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και ΕΜΠ – οι πρυτάνεις τους δεν υπέγραψαν επικαλούμενοι την αντισυνταγματικότητα του νόμου και αποστέλλοντας σχετικές γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων στο υπουργείο Παιδείας.
Πάντως στους πρυτάνεις που δεν έχουν υπογράψει, ανήκουν και αυτοί που έχουν τις πρυτανείες τους, υπό κατάληψη…
Μέχρι τώρα την πράξη έχουν υπογράψει μόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ να υπενθυμίσουμε την κίνηση μελών ΔΕΠ με το anoixtessxoles.gr!

Νέο πρόγραμμα εξεταστικής


Γίνεται γνωστό στους φοιτητές/τριες ότι,  οι εξετάσεις των μαθημάτων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Μπορείται να βρείτε το νέο πρόγραμμα εδώ.

Πρακτική άσκηση‏



Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί, οπότε τα έντυπα της πρακτικής άσκησης μπορείτε να τα αφήνετε καθημερινά 12.00μμ-16.00μμ στο γραφείο 433 στην κα Λιόση Αναστασία (Γραμματεία ΜΒΑ).

Εναλλακτικά μπορείτε να τα αφήσετε στο γραμματοκιβώτιο

ή στο γραφείο του κου Χυτήρη.



Τα έντυπα μαζί με την εργασία (αφορά όσους έχουν κάνει εργασία) πρέπει να παραδοθούν έως τις 10 Οκτωβρίου 2011.

Εγγραφές Νεοεισαχθέντων Φοιτητών



Σας ενημερώνουμε οτι καλούνται οι επιτυχόντες στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το σύστημα
του απολυτηρίου του Γενικού Λυκείου, καθώς επίσης και από τα ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) για το
ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, να προσέλθουν οι ίδιοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο
από αυτούς με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 26 έως και 30 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες
9.00–14.00 στις αντίστοιχες Γραμματείες των Τμημάτων που έχουν επιτύχει κατά τις
παρακάτω ημερομηνίες :

Διεξαγωγή Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2011



Σας ενημρεώνουμε ότι,οι εξετάσεις των
μαθημάτων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.Οσο αναφορά στα αναβληθέντα μαθήματα θα βγει νέα ανακοίνωση απο το Πανεπιστήμιο γιά την διεξαγωγή τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011



Σας ενημερώνουμε οτι η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς έλαβε τέλος...Αύριο θα συνεδριάσει το πρυτανικό και η εξεταστική κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 26/9.Για οτι νέοτερο θα σας ενημερώσουμε...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ακινητοποιούνται την Πέμπτη Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ


Θερμή εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά στο χώρο των μεταφορών.

Η υπομονή του επιβατικού κοινού θα δοκιμαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την απόφαση για 24ωρη ακινητοποίηση σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας», την οποία χαρακτηρίζουν ως προθάλαμο απολύσεων, ενώ προγραμματίζουν και τον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί, καθώς οι απεργοί θα συνεδριάσουν ξανά την ημέρα της απεργίας προκειμένου να αποφασίσουν για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21/9



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΙ..ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΤΙΜΗΣ κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013/14

ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (ν+2 ΧΡΟΝΙΑ).ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ν+2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ a la carte.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ (ΣΙΤΙΣΗ,ΣΤΕΓΑΣΗ,ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ), ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.....ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΔΩ:http://www.neolaia.gr/2011/09/09/nomos-plaisio-ekt/

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα περικοπή στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ



Το ημερολόγιο θανάτου του δημόσιου Πανεπιστημίου ανακοίνωσε χθες η Α. Διαμαντοπούλου.
Με εγκύκλιο που απέστειλε στους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ τους ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα σφαγής "των υφιστάμενων μονομελών ή συλλογικών οργάνων διοίκησής τους", όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα εκλεγμένα δημοκρατικά όργανα των ιδρυμάτων. Την ίδια ώρα, με άλλη εγκύκλιο, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δέχονται νέο πλήγμα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Η κυβέρνηση που κόπτεται για την εξεταστική των φοιτητών, κλείνει τα ιδρύματα επιβάλλοντας νέα μείωση στη χρηματοδότησή τους η οποία θα περικοπεί μέχρι και 70% σε σχέση με το 2009.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και τις φοιτητικές λέσχες της χώρας, από τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδή, "οι προβλέψεις των εσόδων από κρατικές επιχορηγήσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη των συνοπτικών προϋπολογισμών των ιδρυμάτων για το οικονομικό έτος 2012 θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες" στη νέα περικοπή.

Στα ΤΕΙ δεν πέφτει απλώς μαχαίρι, αλλά χαντζάρα. Αυτό προμηνύει ότι ο πέλεκυς των συγχωνεύσεων θα πέσει με μεγαλύτερη αγριότητα στα τεχνολογικά ιδρύματα, αποκεφαλίζοντας όχι μόνο δεκάδες τμήματα αλλά και ολόκληρα ιδρύματα. Όπως ορίζει η εγκύκλιος Κουλαϊδή, οι εκτιμήσεις για το 2011 για επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών και δαπανών πληρωμής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού πρέπει να κυμανθούν στο 85 % των αντίστοιχων επιχορηγήσεων. Οι εκτιμήσεις για τη σίτιση να ανέλθουν στο 72 % της αντίστοιχης επιχορήγησης. Τέλος, οι εκτιμήσεις για το 2012 να ανέλθουν στο 85 % των αντίστοιχων επιχορηγήσεων του 2011 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ για τη σίτιση να υπολογιστεί ποσό αντίστοιχο με την επιχορήγηση του 2011. Δηλαδή, τα ΤΕΙ θα αντιμετωπίσουν σε σχέση με το 2009 μείωση μέχρι και 80%.
Για τα Πανεπιστήμια: Οι εκτιμήσεις για το 2011 πρέπει να κυμανθούν στο 90 % των αντίστοιχων επιχορηγήσεων. Οι εκτιμήσεις για το 2012 για επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών και δαπανών σίτισης φοιτητών να ανέλθουν στο ύψος των αντίστοιχων επιχορηγήσεων του 2011. Οι δαπάνες μισθοδοσίας του έκτακτου διδακτικού προσωπικού πρέπει να υπολογιστούν με βάση τις κομμένες θέσεις που δόθηκαν στα ιδρύματα. Με βάση τα παραπάνω, η μείωση της χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια θα ξεπεράσει το 60% και σε αρκετά ιδρύματα θα είναι της τάξης του 70%.
Η νέα μείωση της χρηματοδότησης ισοδυναμεί με συμβόλαιο θανάτου για τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θεσμικά το τέλος του δημόσιου πανεπιστημίου έρχεται με την εφαρμογή του νέου νόμου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και οι πρόεδροι των ΤΕΙ πρέπει να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις για τη συγκρότηση του οργάνου που θα αναλάβει τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι πρυτάνεις δεν θα δεχτούν να εκδώσουν αυτές τις Πράξεις. Αν τελικώς, αυτό επιβεβαιωθεί τα μέλη της επιτροπής εκλογών, θα οριστούν από την υπουργό. Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχει συγκροτηθεί σε κάθε ίδρυμα το Συμβούλιο Διοίκησης. Με την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Η εφαρμογή του νόμου θα "τρέξει" ως εξής: μέχρι τις 31/7 θα έχει ανατραπεί η δομή των ιδρυμάτων: σύσταση νέων σχολών, κατάργηση των υφιστάμενων και μετατροπή των τμημάτων σε προγράμματα σπουδών. Μέχρι τις 31/8 θα έχουν διοριστεί οι κοσμήτορες, τα αφεντικά της κάθε σχολής. Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι ημιδιορισμένοι πρυτάνεις και παύονται οι δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις των ιδρυμάτων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις Συγκλήτους. Από 1/9 συγκροτούνται οι νέες Σύγκλητοι στις οποίες μετέχουν ο ημιδιορισμένος πρύτανης και οι διορισμένοι κοσμήτορες. Μέχρι τότε θα έχουν καθοριστεί, μέσα από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, ρυθμίσεις για την ακριβή σύνθεση της Συγκλήτου και το ποια από τα μέλη της θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
Παρά την αβάντα που κάνουν στην κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ και διάφορες πρωτοβουλίες άλλων "προθύμων", τα ακαδημαϊκά όργανα των πανεπιστημίων μένουν σταθερά στις θέσεις τους για τον καταστροφικό χαρακτήρα αυτού του νόμου. «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θεωρεί ότι ο νέος νόμος, νομοθετώντας τον ελάχιστο παρανομαστή για τη διασφάλιση της επιγραφής «Πανεπιστήμιο», επιτρέπει την εξάπλωση μιας κολεγιακού τύπου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου οι βασικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός ακαδημαϊκού και ερευνητικού πανεπιστημίου είναι οι ακόλουθες:
Ακαδημαϊκή οργάνωση προσανατολισμένη σε παροχή προγραμμάτων σπουδών και όχι βασισμένη στη διάρθρωση της θεμελιώδους επιστημονικής γνώσης
Όργανα διοίκησης που δεν είναι συμμετοχικά και είναι προσανατολισμένα στις αναθέσεις του διδακτικού έργου και στη σχεδίαση προγραμμάτων σπουδών με κριτήρια όχι υποχρεωτικά ακαδημαϊκά.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τονίζεται στην απόφαση, δεν μπορεί να περιχαρακωθεί στο ελάχιστο πλαίσιο που ορίζει o νέος νόμος। Η Σύγκλητος του ιδρύματος , προτρέπει τη διοίκηση και τα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν το δημόσιο, ακαδημαϊκό και ερευνητικό χαρακτήρα που έχει κατακτήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για τον έλεγχο της συνταγματικότητας επί μέρους διατάξεων του νόμου 4009/2011 και των αδιεξόδων στα οποία μπορεί να οδηγήσουν.
avgi.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ


Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα τελεί υπό κατάληψη έως και την Τετάρτη 21/9 όπου θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση. (Π.Αμφιθέατρο, 13:00)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
-ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ (ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΜΑΣ-ΑΓ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ) 552
-ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ (ΔΑΠ ΝΔΦΚ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) 382

ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου


Σας ενημερώνουμε ότι, την επομένη
της λήξης της κατάληψης θα πραγματοποιηθούν οι
εξετάσεις των μαθημάτων σύμφωνα με το ισχύον
πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου που έχει ήδη
ανακοινωθεί.
Για τις εξετάσεις των μαθημάτων που αναβλήθηκαν
λόγω της κατάληψης θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ‏



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κατάληψης του Πανεπιστημίου, η ημερομηνία λήξης υποβολής των εντύπων πρακτικής άσκησης δεν ισχύει.


Όταν θα ανοίξει το Πανεπιστήμιο θα σας δοθεί νέα καταλυτική ημερομηνία.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητικά Πάσο | Ηλεκτρονικά πλέον θα γίνονται οι αιτήσεις!


Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, αλλάζει ο τρόπος διανομής όπως και τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα παραλαμβάνουν το νέο τους φοιτητικό πάσο, μέσω ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα.
ΠΗΓΗ:http://www.neolaia.gr/

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτελέσματα συνέλευσης Τετάρτης 7/9/2011-Κατάληψη


Σήμερα, Τετάρτη 7/9/2011, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Πα.Πει "Ο ΠΛΑΤΩΝ" και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κατάληψη μέχρι την Τετάρτη 14/9/2011 με ανοιχτές τις διοικητικές υπηρεσίες και νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 14/9 σε κατειλλημένη σχολή στη 1μ.μ στο Π.Αμφ. Ως αποτέλεσμα αναβάλλονται τα μαθήματα της εξεταστικής και οι μέρες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Στη συνέλευση υπερψηφίστηκε το ενωτικό πλαίσιο που κατέθεσαν, η Π.Α.Σ.Π, τα Ε.Α.Α.Κ και η ΑΡ.ΕΝ ενώ ξεχωριστό πλαίσιο κατέθεσαν το Μ.Α.Σ και οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ με αίτημα επίσης την κατάληψη για μία βδομάδα.Πλαίσιο κατατέθηκε επίσης από την Δ.Α.Π Ν.Δ.Φ.Κ(ανοιχτή σχόλη-αναβολή εξεταστικής) καθώς και απο ανεξάρτητους φοιτητές που ήταν κατά αυτών των κινητοποιήσεων.


ΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

-ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π-Ε.Α.Α.Κ-ΑΡ.ΕΝ (κατάληψη) 351
-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (κατά της κατάληψης) 224
-ΠΛΑΙΣΙΟ Μ.Α.Σ (κατάληψη) 127
-ΠΛΑΙΣΙΟ Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ (ανοιχτή σχολή - αναβολή εξεταστικής) 30
-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (κατάληψη) 2

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στάση εργασίας σε μετρό και ΗΣΑΠ


Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν μεταξύ τις 12:00 και τις 16:00 την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ΗΣΑΠ.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Ο Παπανδρέου ως «φοιτητοπατέρας»…



Καθώς ο Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για την διάλυση της ΠΑΣΠ καλό είναι να θυμηθούμε τι έχει πει ο ίδιος στην ΣΤΗN ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ.
Όχι ότι αλλάζει κάτι με αυτό το άρθρο. Όλοι ξέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι παπατζής ίσως και μυθομανής.
Το άσυλο, φίλες και φίλοι, αυτό το ιερό δικαίωμα της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ιερό δικαίωμα για το οποίο πάλεψαν οι δικές μας γενιές, που είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της ελευθερίας της έκφρασης, αυτό το ιερό δικαίωμα, είναι αιχμάλωτο δυο αντιλήψεων, που το καταργούν.
Η μία, είναι της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει την Αστυνομία να περιφρουρεί τους φοιτητές, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Η άλλη, είναι αυτή που θέλει διάφορα γκρουπούσκουλα να καταργούν την ελευθερία έκφρασης και σκέψης στην πράξη, εντός του Πανεπιστημίου.
[...]
Για αυτό, εμείς, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στη νέα γενιά, στο φοιτητή και στη φοιτήτρια, για ένα Πανεπιστήμιο με δημόσιο έλεγχο, σε σύνδεση με την παραγωγή και τις ανάγκες της χώρας.

Ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, ανοιχτών οριζόντων, ίσων ευκαιριών.

Δημόσια δωρεάν παιδεία, με το 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος να πηγαίνει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Και θέλω να ξέρετε ότι, θα είμαι κι εγώ πάντα κοντά σας σ? αυτόν τον κοινό μας αγώνα, τον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα. Της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της ανάπτυξης. Μια Ελλάδα σοσιαλιστική και δημοκρατική. Μια Ελλάδα που θα ανοίγει προοπτικές στη νέα γενιά.

Θα είμαι πάντα κοντά σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη μεγαλειώδη πρώτη Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ.
Καλό αγώνα.
papaioannou.wordpress

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η 3η Σεπτέμβρη και οι στόχοι της, 37 χρόνια μετά


του Γιώργου Μαλούχου

«Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας [...] Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού»…

Με αυτά τα λόγια, που προέρχονται από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και περιγράφουν ξεκάθαρα τους στόχους του για τον τόπο, γεννήθηκε σαν σήμερα,στην αρχή της Μεταπολίτευσης πριν από 37 χρόνια, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να κάνετε διαχρονική αξία την επιχείρησή σας


Του Ron Kaufman
Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε. Αν θέλετε μπορείτε να χαλαρώσετε και τη γραβάτα σας, αλλά μην την βγάλετε τελείως. Σύντομα θα τη χρειαστείτε. Η γραβάτα έχει αναδειχθεί σε διαχρονικό σύμβολο επαγγελματισμού και επισημότητας. Έχετε αναρωτηθεί πώς συνέβη αυτό;
Η ιστορία της γραβάτας είναι εν γένει ασαφής. Θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι στην αρχή είχε κάποια χρηστική αξία, παραδείγματος χάρη για να σκουπίζει κανείς τον ιδρώτα του. Εναλλακτικά, στην περίπτωση της ανώτερης τάξης, μπορεί να την φορούσαν στο τραπέζι σαν μια σαλιάρα πολυτελείας. Ωστόσο, καμία από τις εκδοχές αυτές δεν φαίνεται να ισχύει. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια γρήγορη διαδικτυακή έρευνα, η γραβάτα δεν εξυπηρετούσε κανένα χρηστικό σκοπό προτού να εξελιχθεί στο σημερινό απαραίτητο αξεσουάρ της επίσημης ανδρικής ένδυσης. Φαίνεται ότι πρόκειται απλώς για μια στυλιστική επιλογή η οποία αποδίδεται στο Βασιλιά Λουδοβίκο 14ο της Γαλλίας. Η λογική της επικράτησής της είναι μάλλον απλή και κατανοητή: αν το φοράει ο βασιλιάς, γιατί όχι και οι άλλοι;

Προς νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ


Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και αστικά λεωφορεία, καθώς η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Μεταφορών, απέβη άκαρπη
Τη Δευτέρα συνεδριάζουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σήμερα Παρασκευή, ακινητοποιημένοι παρέμειναν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου ΗΣΑΠ λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.
Το σχέδιο του οργανογράμματος της ενοποιημένης πλέον εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) δόθηκε τη Δευτέρα στους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το νέο οργανόγραμμα δεν περιλαμβάνει δεύτερη φάση μετατάξεων.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου με στόχο στις αρχές Οκτωβρίου να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ.

Επίδομα ανεργίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια


Τέλος στα σενάρια επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα ανεργίας έβαλε ο υπουργός Εργασίας. Για χρησιμοποίηση των ανέργων κατηγορεί την κυβέρνηση η Α. Παπαρήγα
Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, διέψευσε τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή επιδομάτων στους ανέργους.
"Για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας, δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα", διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο κ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

Κλείνει τμήμα του ΗΣΑΠ


Ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες του ΗΣΑΠ το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Πώς θα εξυπηρετηθούν
Στο τμήμα Ομόνοια- Κηφισιά τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.
Στο τμήμα που θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ23 "Πειραιάς (Πλ. Καραϊσκάκη) - Σταθ. Ομόνοια", η οποία θα καλύπτει όλους τους σταθμούς της γραμμής 1 του ΜΕΤΡΟ ΗΣΑΠ από τον Πειραιά προς την Ομόνοια και αντίστροφα, πραγματοποιώντας αντίστοιχες στάσεις.
Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται στη πλατεία Καραϊσκάκη και το τέρμα της στην οδό Αθηνάς, μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της οδού Λυκούργου.
Ειδικότερα, η λεωφορειακή γραμμή Χ23 "Πειραιάς (Πλ. Καραϊσκάκη) - Σταθ. Ομόνοια", θα πραγματοποιεί τη διαδρομή ως εξής:

Υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων


Σε αναζήτηση νομικών οδών οι πρυτάνεις, που συνεδριάζουν στο Λαύριο, αντιδρώντας στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας. Στις 200 οι υπό κατάληψη σχολές
Για άλλη μια φορά οι πρυτάνεις κατά την έκτακτη σύνοδο τους στο Λαύριο εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το νέο νόμο πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η πλειοψηφία των πρυτάνεων τάσσεται υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων, ωστόσο, οι καταλήψεις γιγαντώνονται καθώς μέχρι πάνω από 200 σχολές παραμένουν κλειστές με τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική Σεπτεμβρίου να είναι ορατός.

Οι πρυτάνεις ζητούν παράταση της εφαρμογής του Νόμου Πλαίσιο


Νομικές οδούς αναζητούν από το πρωί οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στη Σύνοδό τους που γίνεται στο Λαύριο, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νέου Νόμου Πλαισίου.

Το κεντρικό θέμα στο οποίο θα επικεντρώσουν τις κινήσεις τους είναι τα εξωτερικά μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ.

Στην συνεδρίασή τους συμμετέχουν οι συνταγματολόγοι κ.κ. Κ.Χρυσόγονος και Χαρ. Ανθόπουλος.

Πάντως οι πρυτάνεις τάσσονται υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων και συζητούν πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας για παράταση ενός χρόνου στην εφαρμογή του νόμου, λόγω της κρίσης και της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα.

Οι πρυτάνεις ωστόσο δεν έχουν συντάξει την Διαπιστωτική Πράξη με την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης. Στην περίπτωση που αυτή δεν γίνει, ο νόμος δίνει την αρμοδιότητα στην υπουργό Παιδείας να το κάνει.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει σύντομα το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης καθώς εξετάζονται και προτάσεις μικρής παράτασης της διαδικασίας (κανονικά οι διαδικασίες αυτές ξεκινούσαν 15 Σεπτεμβρίου).

Στο μεταξύ, οι φοιτητικοί σύλλογοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρουν ότι οι καταλήψεις πανελλαδικά έφτασαν τις 150.

Πηγή:http://www.tovima.gr/

Κατάντια: Δεν έχουν τυπώσει ακόμη τα σχολικά βιβλία!



Όσα έχουν εκτυπωθεί μέχρι τώρα είναι από περσινό χαρτί που περίσσεψε.Εγκύκλιος του υπουργείου συμβουλεύει τους δασκάλους να δίνουν φωτοτυπίες.Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού.Στο γυμνάσιο από τα 178 βιβλία έχουν εκτυπωθεί μόνο 5!

Μεγάλο αποδεικνύεται το πρόβλημα με την έλλειψη των βιβλίων όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.

Αλλεπάλληλες ήταν, μέχρι και απόψε, οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το έργο αυτό.

Το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του που έστειλε απόψε στα σχολεία - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο», μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει με τον καλύτερο τρόπο (φωτοτυπίες) για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.

Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5, για το λύκειο από τους 207 τίτλους στις αποθήκες βρίσκονται οι 13, ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.

Τέλος, φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού, ενώ σημειώνεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΣΑΠ – Μετρό | Χωρίς δρομολόγια την Παρασκευή 2/9


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τα Σωματεία των εργαζομένων του ΗΣΑΠ,αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, διαμαρτυρώμενοι για τις διώξεις δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
Update: Μετά την 24ωρη απεργία του ΗΣΑΠ, την ίδια ημέρα (Παρασκευή 2/9) αποφάσισαν 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το παρακάτω πρόγραμμα των μετατάξεων, τη μη καθιέρωση του νέου οργανογράμματος της εταιρίας και την υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ωστόσο σύμφωνα με τους Συνδικαλιστές, μετατάσσονται οι υπάλληλοι που θέλουν μερικούς μήνες για να συνταξιοδοτηθούν και προαναγγέλουν, κλημάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο 3/9 και την Κυριακή 4/9 δεν θα λειτουργεί λόγω έργων,το τμήμα του ΗΣΑΠ Ομόνοια-Πειραιάς.

Πρακτική άσκηση


Σας ενημερώνουμε ότι τα έντυπα της πρακτικής άσκησης μπορείτε να τα αφήνετε καθημερινά 12..00μμ-16.00μμ στο γραφείο 433 στην κα Λιόση Αναστασία (Γραμματεία ΜΒΑ).
Εναλλακτικά μπορείτε να τα αφήσετε στο γραμματοκιβώτιο

ή στο γραφείο του κου Χυτήρη.

Τα έντυπα θα πρέπει να παραδοθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Η εργασία παραδίδεται στο ίδιο γραφείο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.