Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τέλος στο κάψιμο των σχολικών βιβλίων!



Εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας. Την ενεργή συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ζητεί η κυρία Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τα σχολεία.
Τη Δευτέρα 6/6/2011 θα λάβει μέρος το συγκεκριμένο γεγονός, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συλλεχθούν τα παλαιά βιβλία. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα μοιράζονται στους νέους μαθητές, ενώ τα υπόλοιπα θα δίνονται για ανακύκλωση. Η ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, καθώς και η περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου, αποτελούν τα μηνύματα της πανελλήνιας δράσης.
Τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευτούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Επιπροσθέτως, βράβευση θα υπάρξει για το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Πρωταθλήτρια» στις δαπάνες για φροντιστήρια - ιδιαίτερα η Ελλάδα


Ποσό που ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ δαπανούν κάθε χρόνο οι γονείς στην Ελλάδα για τη συμπληρωματική - εκτός σχολείου - ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, τα 950 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 20% των δημοσίων δαπανών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα με τη χώρα μας να κατέχει τα πρωτεία σε δαπάνες για ιδιωτική διδασκαλία. Η συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κοινοτικό Νότο καθώς την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (450 εκ. ευρώ), η Ιταλία (420 εκατ. ευρώ) και η Κύπρος (111 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους «27» πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.
Πηγή: ΑΠΕ

H ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ παει Νικο Βερτη την Παρασκευη 3 Ιουνιου


Ο Νίκος Βέρτης ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην Αθήνα μετά από 1 χρόνο απουσίας. Το μαγαζί που θα εμφανίζεται είναι το πρώην Grande που παίρνει το ιστορικό όνομα στην νυχτερινή Αθήνα “Fantasia”.

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό


Τιμη φιαλης:138e/6ατομα
(23 € το ατομο)

Social Media: Η αρχή ή το τέλος μιας χρυσής εποχής;


Του Vivek Wadhwa
 
Στα τέλη του 18ου αιώνα, η πρόοδος στα τυπογραφικά πιεστήρια ατμού, το μηχανικά παρασκευαζόμενο χαρτί και το μελάνι έκανε τα βιβλία προσιτά στον πολύ κόσμο. Πριν από την επανάσταση της τυπογραφίας μια οικογένεια μπορεί να είχε ένα αντίτυπο της Βίβλου, αλλά μόνο ο κλήρος και οι αριστοκράτες είχαν στην κατοχή τους βιβλία.
 
Σύμφωνα με την ιστορικό της τεχνολογίας Cathy Davidson, ξαφνικά ο κόσμος γέμισε με φτηνά, δημοφιλή βιβλία, με αποτέλεσμα οι κληρικοί, οι δάσκαλοι, οι γονείς αλλά και οι Ιδρυτές Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους να μπουν σε κατάσταση συναγερμού. Όλοι αυτοί φοβόντουσαν ότι οι έκλυτες ιστορίες αναρχίας και ρομαντισμού των βιβλίων θα διέφθειραν τόσο τα νεαρά κορίτσια όσο και τους εργάτες. Ότι τα μυθιστορήματα θα κατέλυαν τη δημοκρατία, θα κατέστρεφαν την ικανότητα των νέων να συγκεντρώνονται σε σοβαρά ζητήματα και θα διέφθειραν ανεπιστρεπτί τα αμερικανικά ήθη. Ο Τόμας Τζέφερσον αλλά και ο Τζον Άνταμς έγραψαν δριμύτατες δημόσιες κριτικές κατά της ανάγνωσης μυθιστορημάτων.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Υλη για το μάθημα "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"(ΕΠΙΛΟΓΗΣ)


Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να βρείτε την ύλη για το μάθημα επιλογής "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σημειώσεις "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν σημειώσεις στο μάθημα "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ".
Για να κατεβάσετε τις σημειώσεις πατήστε εδώ

Σημειώσεις μαθημάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΟΣ-ΥΛΕΣ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.




Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΟΣ-ΥΛΕΣ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ για όλα τα μαθήματα σε όλα τα εξάμηνα.

Για να λάβετε τα αρχεία στείλτε e-mail στο προσωπικό mail του blog (blog.ode.papei.live@gmail.com ) ή ένα inbox στο προφίλ του blog στο facebook(http://www.facebook.com/profile.php?id=100001811614213)



Εργασία στο μάθημα "Ανάλυση συστημάτων τεχνολογίας"

ΕΡΓΑΣΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να βρείτε την εργασίας στο μάθημα β εξαμήνου "Ανάλυση συστημάτων τεχνολογίας"
Επίσης καταληκτική ημερομηνίας για την παράδοση της εργασίας είναι 5/6/2011.

Υλες μαθημάτων.


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι ύλες για τα μαθήματα:

για να "κατεβάσετε" την ύλη κάθε μαθήματος πατήστε πάνω στο μάθημα.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συμβουλές βετεράνων σε απόφοιτους επιχειρηματικών σχολών


 
Λίγοι εταιρικοί ηγέτες έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν σε ένα τόσο ενθουσιώδες και συνεπαρμένο κοινό όσο αυτό της τελετής αποφοίτησης, όπου οι νέοι πτυχιούχοι έχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν αφενός την ακαδημαϊκή ζωή που αφήνουν πίσω τους και αφετέρου τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που τους περιμένουν. Η φετινή «σοδιά» των ομιλητών στις τελετές αποφοίτησης των σχολών διοίκησης δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τις εργασιακές προοπτικές να βελτιώνονται για τους αποφοίτους τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών σπουδών, αυτή τη χρονιά το πνεύμα που επικράτησε ήταν εν γένει αισιόδοξο-περιείχε όμως και μια γερή δόση ρεαλισμού.
 
Το συνδετικό στοιχείο πολλών από τις πρόσφατες ομιλίες ήταν το κάλεσμα των αποφοίτων σε δράση, η παραίνεση να κοιτάξουν προσεκτικά στον καθρέφτη, να αξιολογήσουν την πραγματικότητα μετά την κρίση και να εξελιχθούν στο είδος του ηγέτη που δεν αναζητά οπαδούς αλλά συμβάλλει στη δημιουργία νέων ηγετών. Από τον Bob McDonald, CEO της Procter & Gamble (PG), ο οποίος είπε στους πτυχιούχους τουKenan-Flagler Business School του Πανεπιστημίου της Βόρεια Καρολίνα ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία, έως τον John C.Cushman III, Πρόεδρο της Cushman & Wakefield, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους απόφοιτους του Marshall School of Business του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια για τα λάθη της γενιάς του που οι συμπατριώτες του πληρώνουν ακριβά, φαίνεται ότι φέτος ειπώθηκαν περισσότερες σκληρές αλήθειες απ’ ότι συνηθίζεται σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις.

Σπουδές στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό; Μια ουδέτερη ματιά.


Το ερώτημα που απασχολεί γονείς και μαθητές.
Να μείνουν στην Ελλάδα ή να προτιμήσουν κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού;
Μια ερώτηση που για να απαντηθεί συνήθως λαμβάνει υπόψη της 3 βασικούς παράγοντες:
• Χρόνο
• Κόπο
• Χρήμα
Όσο αφορά τον χρόνο η ολοκλήρωση σπουδών στο εξωτερικό πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Όσο αφορά τον κόπο η ολοκλήρωση σπουδών στο εξωτερικό, είναι μια εντατική διαδικασία, που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την Ελληνική προσέγγιση, η οποία προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στον φοιτητή. Όσο αφορά το χρήμα η συνολική επένδυση μπορεί να είναι αντίστοιχη αν συνεκτιμηθούν ο χρόνος και ο κόπος. Η υποτροφία ή το φοιτητικό δάνειο αποτελούν συνήθεις επιλογές και τελικά αποδεικνύονται χρήσιμα εργαλεία για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στην κυκλοφορία ολόκληρο το δίκτυο του ΗΣΑΠ από τις 7/6


Στην κυκλοφορία παραδίδεται την Τρίτη 7 Ιουνίου, ολόκληρη η γραμμή του ΗΣΑΠ, δηλαδή από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, με μετεπιβίβαση των επιβατών, μέσω της κεντρικής αποβάθρας του σταθμού «Ομόνοια».
Όπως ανακοινώθηκε επίσης από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, κλειστό θα παραμείνει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου το τμήμα Μοναστηράκι – Ανω Πατήσια.
Στο συγκεκριμένο τμήμα οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται ως εξής:
- Μοναστηράκι-Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και
- Αττική-Ανω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.
Για περισσότερες διευκρινίσεις το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνσηhttp://www.oasa.gr .
Πάντως, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης να αποδώσει από τις 7 Ιουνίου σε κυκλοφορία το τμήμα της σήραγγας Μοναστηράκι - Αττική, (με το δρομολόγιο Πειραιάς -Κηφισιά να εκτελείται τμηματικά μεταξύ των σταθμών Πειραιάς - Ομόνοια και Ομόνοια - Κηφισιά με μετεπιβίβαση των επιβατών από το νότιο στο βόρειο τμήμα και αντίθετα, στην κεντρική αποβάθρα της Ομόνοιας). Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι εκτός από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, εξαιτίας του μικρού αριθμού των συρμών, δεδομένου ότι το δρομολόγιο Πειραιάς-Ομόνοια θα εκτελείται κάθε 12 λεπτά, υπάρχουν και βάσιμοι λόγοι ασφάλειας. Για το λόγο αυτό ζητούν από τη διοίκηση να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής της έως ότου λήξει η δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της εταιρίας και πολιτών της Αθήνας, για τα έργα ανακαίνισης της γραμμής.
Αν και έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης της γραμμής στη σήραγγα μεταξύ Μοναστηράκι - Αττική, δεν μπορεί να αποδοθεί στο επιβατικό κοινό εξ αιτίας της δικαστικής εμπλοκής που προέκυψε μετά την εντολή διακοπής εργασιών που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από προσφυγή πολιτών κατά της εκτέλεσης εργασιών προσωρινής κατάχωσης του βωμού τωνδώδεκα θεών στο Θησείο. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 2 Αυγούστου 2011.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανακύκλωση κινητών: Στις 28 Μαΐου η 5η δράση


Tο Σάββατο 28 Μαΐου είναι η 5η δράση του ΣΚΑΪ και της VODAFONE για ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. 

Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», ανακυκλώνουμε στο στο Νέο Ψυχικό και στην Καβάλα. 

Καλούμε όλους τους ακροατές μας, οι οποίοι έχουν παλιά κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα για ανακύκλωση, όπως φορτιστές, ακουστικά κλπ. να τα φέρουν στο Φάρο Νέου Ψυχικού, στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Δημητρίου Βασιλείου και στην Καβάλα, στην πλατεία Ελευθερίας. Από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 02.00 το μεσημέρι ανακυκλώνουμε. 

Εκεί, θα βρίσκονται μεγάλοι κουμπαράδες του ΣΚΑΪ και της VODAFONE, οι οποίοι θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας. 

Όλοι εσείς που θα φέρετε τις συσκευές σας για ανακύκλωση θα εγγραφείτε επιτόπου στον κατάλογο που θα τηρεί ο ΣΚΑΪ μαζί με την VODAFONE. Έτσι αυτόματα, θέτετε υποψηφιότητα για να κερδίσετε πολλά και πλούσια δώρα! Σε καθένα από τα δύο σημεία συνάντησης θα δοθούν τα παρακάτω δώρα: 

-Ένα (1) Samsung Galaxy Tab
-Δύο (2) Smartphone Vodafone Joy 845
-Επτά (7) Ηλιακοί Φορτιστές Vodafone
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 28 Μαΐου από τις 11.00-14.00 στο Νέο Ψυχικό και στην Καβάλα. Από τις 12.00 μέχρι τη 01.00 το μεσημέρι θα καλυφτεί ραδιοφωνικά η δράση της ανακύκλωσης στις δύο περιοχές. Στις 13.50 θα γίνει η κλήρωση των δώρων και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών. 

Το παλιό κινητό σου ρίξ’ το στην ανακύκλωση 
ΣΚΑΪ-VODAFONE.

Tsoonami.gr | Γιορτάζει ένα χρόνο και χαρίζει +100€ σε όλους!




+100€: ΤΟ TSOONAMI ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 100€
Το site έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να εξοικονομήσει €4,5 εκατομμύρια για τους πελάτες του μέσω των προσφορών του!
Το tsoonami (tsoonami.gr), ένα από τα τρία μεγαλύτερα Ελληνικά website προσφορών και ομαδικών αγορών, κλείνει τον πρώτο επιτυχημένο χρόνο λειτουργίας του και γιορτάζει επιστρέφοντας σε όλους μέρος των κερδών του!
Από σήμερα ξεκίνησε μία ενέργεια με την οποία το site χαρίζει 100€ στα υπάρχοντα, αλλά και στα νέα μέλη που θα κάνουν εγγραφή στη σελίδα tsoonami.gr. Το ποσό των 100€ πιστώνεται αυτόματα στο λογαριασμό κάθε μέλους της υπηρεσίας tsoonami.gr και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι εξαντλήσεώς του, χωρίς χρονικό περιορισμό, για την αγορά προσφορών από το site. «Με αυτόν τον τρόπο, ο καταναλωτής κερδίζει ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση, αφού από την ήδη μειωμένη τιμή της προσφοράς, αφαιρούνται ακόμα περισσότερα ευρώ» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του site, κύριος Wilhelm Rabitsch.
Μετρώντας 45.000 πωλήσεις κουπονιών, περισσότερες από 300 προσφορές και εκπτώσεις που έφθασαν έως και το 90%, το tsoonami κατάφερε το πρώτο έτος λειτουργίας του να εξοικονομήσει στους πελάτες του περισσότερα από €4.500.000. Συνεχίζοντας τη δυναμική του παρουσία, το site εξαγόρασε πρόσφατα το ανταγωνιστικό Deals By Skroutz (deals.skroutz.gr), διευρύνοντας σημαντικά τη βάση των μελών του, καθώς και τον αριθμό των συνεργαζόμενων με αυτό επιχειρήσεων. Σήμερα το tsoonami έχει παρουσία σε Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ρουμανία (Βουκουρέστι) και ΗΠΑ (Βοστώνη).

job-fair.gr | Εκδήλωση στις 8 Ιουνίου @ Τεχνόπολις




Είσαι νέος φοιτητής ή απόφοιτος τεχνολογικών και οικονομικών τμημάτων;
Έχεις ιδέες, φιλοδοξίες, όνειρα να δημιουργήσεις; Ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων;
Interviews / CV’s
Presentations
Competitions
Trainings
Έλα στο job-fair (ημερίδα καριέρας) την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι) για να ενημερωθείς για την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας !!
Εκπρόσωποι πολλών επιτυχημένων εταιριών διαθέσιμοι να σε ενημερώσουν για τη δράση τους και τα τεκταινόμενα στην αγορά εργασίας. Παράλληλα θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις, πρωτότυποι διαγωνισμοί και trainings!! Μη το χάσεις!! Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δεις πώς συνδέεται αυτό που σπουδάζεις με την αγορά εργασίας!! Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, βρες μας στο job-fair.gr ή στη σελίδα μας στο facebook!!
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις φοιτητικές οργανώσεις EESTEC και IEEE του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 1 - 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ή 1 - 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


αρχική σελίδα
Τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία A.E.  και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  ενισχύουν μέσω του προγράμματος τους   ΔΙΑΚΟΠΕΣ   ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, την εθελοντική προσφορά νέων ηλικίας 18 – 28 ετών.  Είσαι νέος; Έχεις όρεξη για διακοπές και εθελοντική εργασία στα Ελληνικά νησιά και στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας;
Δήλωσε συμμετοχή τον Ιούλιο  ή  τον Αύγουστο.
Οι αιτήσεις  θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας "On Line Εξυπηρέτησης"  με τη συμπλήρωση της σχετικής Ηλεκτρονικής Φόρμας που θα αναρτηθεί το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 08/6 έως και Τετάρτη 15/6.  Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε εγγραφεί ως μέλος στην υπηρεσία. 

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.


ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΙΔΕΑ ΦΙΛΩΝ ΗΤΑΝ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Πολλά λέγονται και ακούγονται για την συγκέντρωση αυτή τις τελευταίες ώρες. Είναι ανάγκη να τονιστεί πως σήμερα στις 6 η ώρα, στο Σύνταγμα θα λάβει χώρα μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα πα......ρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του. Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημερινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες, για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα.

Σημείωση 1: Μερικοί ίσως προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν σχετικά με την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησής μας. Μην τους ακούτε, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ! Επίσης, να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.

Σημείωση 2: Αυτή η εκδήλωση επαναδημιουργήθηκε από την αρχική που ξαφνικά ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους και δεν είμαι εγώ ο άρχικος δημιουργός. Το μόνο που χρείαζεται αυτή τη στιγμή είναι να
διαδόσουμε την ιδέα της εκδήλωσης και τίποτα παραπάνω

Σημείωση 3 οσοι μπορειτε βοηθηστε ο ενας τον αλλον με οποιοδηποτε μεσο...ενα νερο π.χ

Πρόσκληση σε ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα, με την από 18 Μαϊου 2011 (συνεδρία 18η) απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, καλούνται οι εκλέκτορες του τμήματος Ο.Δ.Ε (α. Δ.Ε.Π, β. προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, γ. βοηθοί, επιστημονικοί συνεργάτες και επιμελητές Ε.Ε.Δ.Ι.Π, Ε.Τ.Ε.Π) να προσέλθουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 201, στο πανεπιστήμιο Πειραιώς, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του τμήματος Ο.Δ.Ε

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 202, κατά τις ώρες 10:00-13:00.

Πρόσκληση στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιώς 21-29 Μαίου 2011


Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει την τιμή να προσκαλέσει όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στις παραστάσεις του έργου της "Πρό(σ)κληση σε πάρτυ. Να σου πω μια ιστορία", που θα δοθούν στο "Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα" (δίπλα στο Σταθμό των ΗΣΑΠ στο Ν. Φάληρο τηλ. 210 4816200) από 21 μέχρι 29 Μαίου 2011.¨

  • Ώρα έναρξης 21.15. 
  • Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Βοήθεια σε φοιτητή του τμήματός μας.

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε από προπτυχιακό φοιτητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στοχεύει αποκλειστικά στη συλλογή δεδομένων για ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα του Μάρκετινγκ και της από στόμα σε στόμα επικοινωνίας πληροφορίας σχετικής με προϊόντα και υπηρεσίες.

Όσοι θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο και να βοηθήσετε το συμφοιτητή μας πατήστε εδώ

Νέο ρεκόρ ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων!



Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα με την έλευση της θύρας Thundebolt, βιώνουμε μία νέα εποχή στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Μπορεί να περιμένουμε μέχρι το 2015 μία νέα θύρα από την Intel, όμως επιστήμονες κατάφεραν αυτή τη στιγμή να πιάσουν την ταχύτητα των 100 Terabits/s, μία εξωπραγματική ταχύτητα για τα τωρινά δεδομένα της τεχνολογίας!
Αυτή η ταχύτητα επιτεύχθηκε μέσα από καλώδιο οπτικής ίνας και με τη βοήθεια 370 διαφορετικών λέιζερ. Στο κάθε λέιζερ χρησιμοποιήθηκε ο Γρήγορος Μετασχηματισμός του Fourier, θεώρημα των Μαθηματικών, ο οποίος διαχώριζε πάνω από 300 χρώματα του φωτός και κατάφερνε στο κάθε χρώμα να εμπεριέχονται ξεχωριστές πληροφορίες με τη μέθοδο της αποκωδικοποίησης. Ακούγεται δύσκολο πάντως και αρκετά ακριβό το όλο επιχείρημα!
Υπάρχει και μία άλλη λύση, πιο φθηνή και πρακτική, η οποία επιτρέπει με τον ίδιο τρόπο που αναλύθηκε προηγουμένως, μία ακτίνα λέιζερ να μεταφέρει 26 Terabits το δευτερόλεπτο. Αυτή φαίνεται πως θα επικρατήσει πρώτα.
Για εμπορική χρήση κυρίως, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να εισαχθεί σε ένα τσιπ πυριτίου και να γίνει διαθέσιμη. Οι ταχύτητες όπως και να έχει επετεύχθησαν και ο καιρός είναι αυτός που θα φέρει εξελίξεις πάνω στο θέμα.

ΕΚΤ:ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδαςπαρουσιάζει κάποια προβλήματα, αλλά η αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται να είναι θετική, δήλωσε την Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβόντι, μιλώντας στην τηλεόραση...
του Reuters Insider. Στο μεταξύ, ο Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα πως αν και η Ελλάδα έχει απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, παρόλα αυτά δεν τον έχει εξαλείψει οριστικά.
O κ. Νοβότνι,ο πρώτος Ευρωπαίους αξιωματούχος που ήδη από τις 13 Απριλίου είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή του Μνημονίου, πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται συζήτηση για πλαίσιο εξασφαλίσεων προκειμένου να δοθεί νέα βοήθεια στην χώρα, όσο αυτή εφαρμόζει το πρόγραμμα.
Στο μεταξύ, ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, επανέλαβε, την Δευτέρα, την αντίθεσή του με την περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τα ομόλογα που δέχεται ως ενέχυρο για τον δανεισμό των τραπεζών. «Το πλαίσιο των ενέχυρων στο Ευρωσύστημα δεν πρέπει να επιδεινωθεί με την αποδοχή κρατικών ομολόγων μετά από τον ανασχεδιασμό τους (reprofiling)», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο, σύμφωνα με το Reuters, υπονοώντας ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα αν η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα έπληττε τον ιδιωτικό τομέα, καθώς ένας μεγάλος όγκος του χρέους διακρατείται από τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Ο κ. Βάιντμαν προειδοποίησε για τους κινδύνους από την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ο οποίος έφθασε το 2,8% τον Απρίλιο. «Μία προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού πάνω από το 2%, λόγω των υψηλότερων τιμών των πρώτων υλών, δεν είναι από μόνη της λόγος για αντίδραση της νομισματικής πολιτικής», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας:
Ρεν: «Έχουμε περιορίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας αλλά δεν τον έχουμε εξαλείψει»
Την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ αμφισβήτησε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, ενώ τόνισε πως οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν είναι αρκετές για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Ρεν δήλωσε: «Εκτιμούμε πως η Ελλάδα ουσιαστικά δεν μπορεί να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της αξίας 50 δισ. ευρώ στη διάρκεια των ερχόμενων ετών, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 20% του ΑΕΠ της χώρας». Μιλώντας σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στη Βιέννη, ο κ. Ρεν σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει επειγόντως τα μέτρα που λαμβάνει για την προσαρμογή του προϋπολογισμού και να επιδιώξει σύντομα αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι αναμένει την ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.
Ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε πως πρέπει να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα «πτωτικό σπιράλ», ενώ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης δεν έχει αποκλειστεί από τους policy makers της ευρωζώνης. «Έχουμε περιορίσει αυτόν τον κίνδυνο αλλά δεν τον έχουμε εξαλείψει ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...


Από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Θα ακολουθήσουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι Οργανισμοί Λιμένος Πειραιά και... 
Θεσσαλονίκης. Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν ζήτησε την επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, εκτιμώντας ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκούν ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.

Ανακοίνωση για το μάθημα “Ποσοτικές Μέθοδοι στη Χρηματοοικονομική”


Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα  “Ποσοτικές Μέθοδοι στη Χρηματοοικονομική”   της Τρίτης 24 Μαΐου 2011 δε θα πραγματοποιηθεί και θα αναπληρωθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 και ώρα 16:00-18:00 στην αίθουσα 104.

Διανομή Συγγραμμάτων.


Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για την παραλαβή συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου παρατείνεται ως τις 27/5/2011.

Ελιγμοί εν μέσω Επιχειρησιακών "Πολιτικών".


Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στο πώς η επιρροή μπορεί να μας βοηθήσει όταν εργαζόμαστε σε μια διατμηματική ομάδα ή ομάδα έργου, σήμερα θα δούμε πώς η  επιρροή μπορεί να μας ωφελήσει στην επιτυχή διαχείριση των επιχειρησιακών «πολιτικών» που μπορεί να υποβόσκουν στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Κατάσταση 6: Ελιγμοί εν μέσω Επιχειρησιακών «Πολιτικών»
Πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν την λέξη «πολιτικές» τουλάχιστον με καχυποψία. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί κάποιος να εμπλακεί με «πολιτικές» στην εργασία χωρίς να είναι ανήθικος, χειριστικός ή ανέντιμος. Κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του άτυπους τρόπους να αποφασίζει ποιος θα κάνει τι, πότε, που και πώς. Υπάρχουν άγραφοι κανόνες, άτυπες συμμαχίες, αντιπαλότητες που σιγοβράζουν, φιλίες, κλίκες και ομαδοποιήσεις απόψεων... Θα συμπεριφερθείτε σαν να είστε υπεράνω όλων αυτών ή θα εμπλακείτε και θα οδηγήσετε τις εξελίξεις;

Στρατηγική Επιρροής:Προκειμένου να εμπλακείτε επιτυχώς στις επιχειρησιακές «πολιτικές» αναπτύξτε την λογική «της πιάτσας» σε επιχειρησιακό πλαίσιο. Μελετήστε τι είναι αυτό «το κάτι» που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν στην εταιρεία σας. Αναλογιστείτε τις ανεπίσημες διαδικασίες και δυνάμεις βάσει των οποίων λειτουργεί. Διερευνήστε: Γιατί κάποιες πρωτοβουλίες ανθούν ενώ άλλες μαραίνονται και πεθαίνουν; Ποιες είναι οι πραγματικές πηγές δύναμης (π.χ. εξειδίκευση, φήμη, πρόσβαση) και πώς τα άτομα τις εξασκούν; Που βρίσκονται τα πολύτιμα ταλέντα και οι πόροι; Ποιες προτεραιότητες καθοδηγούν πραγματικά τις καθημερινές ενέργειες των ανθρώπων;

Έπειτα, διαμορφώστε με τις απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις ένα χάρτη του οργανισμού σας. Σχηματίστε μια καθαρή εικόνα του πώς πράγματι λειτουργεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη για να προσανατολιστείτε ακόμη και στις πιο δύσκολες «γειτονιές» ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας.

* Από τις Sherri Malouf και Cynthia Smith, Situation Management Systems, Inc. (www.smsinc.com), εκπροσωπούμενης στην Ελλάδα από την Synapses (www.synapses.gr)
** Διαβάστε την επόμενη εβδομάδα πως να επιβιώσετε συγχωνεύσεις, εξαγορές και αναδιοργανώσεις


Πηγή:www.capital.gr

Παραλαβή συγγραμμάτων


Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο παρατείνεται ως τις 27 Μαΐου 2011.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Θέλετε νέους πελάτες; Δικτυωθείτε


Πριν από κάποια χρόνια συζητούσα με ένα φίλο για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς νέες γνωριμίες (στη δική του περίπτωση για να βγει ραντεβού). «Δεν είναι ότι απλώς εμφανίζονται στην πόρτα σου. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο», του είχα πει. «Λοιπόν», μου απάντησε, «Εμένα μια φορά μου συνέβη κι αυτό. Αλλά είχαν κάνει λάθος διαμέρισμα».
 
Όπως οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν νέες γνωριμίες, έτσι και οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων περιμένουν εναγωνίως να χτυπήσει το τηλέφωνό τους, να φτάσει ένα e-mail ή να χτυπήσει κάποιος την πόρτα τους. Ακόμη και όταν όλα τα έντυπα και το ηλεκτρονικό τους υλικό κυκλοφορούν κανονικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και οι ίδιοι, έτσι ώστε να δικτυωθούν προσωπικά.
 
Πολλοί επιχειρηματίες έχουν φτιάξει το πελατολόγιό τους κατά κύριο λόγω μέσω της προσωπικής δικτύωσης. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να σας βλέπουν στα κατάλληλα μέρη: σε χώρους, εκδηλώσεις και οργανισμούς όπου οι παρευρισκόμενοι έχουν την προδιάθεση αλλά και τους οικονομικούς πόρους να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις ιδέες που πουλάει η εταιρεία σας.
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι προσχωρούν σε οργανώσεις, συλλόγους κ.ά. που έχουν μέλη από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θέλετε να ενημερωθείτε για το επάγγελμά σας και να συναναστραφείτε με συναδέλφους σας, όμως δεν είναι πάντα ιδανικό αν σκοπός σας είναι να αυξήσετε την πελατεία σας.
 
Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες ιδέες:
 
1. Αποκτήστε ενεργή συμμετοχή σε συλλόγους παρεμφερών αντικειμένων, τα μέλη των οποίων θα μπορούσαν να σας παραπέμψουν πελάτες (παραδείγματος χάρη, αν είστε κτηματομεσίτης θα μπορούσατε να συνδεθείτε με ενώσεις αρχιτεκτόνων).
 
2. Δηλώστε συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα. Έτσι, εκτός από τα οφέλη της κοινωνικής σας προσφοράς, θα γνωρίσετε ανθρώπους που μπορεί να έχουν την ανάγκη και τα μέσα για να σας προσλάβουν (εθελοντικές δράσεις σε μουσεία, φιλοζωικά σωματεία, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κτλ).
 
3. Προσχωρήστε σε οργανισμούς τα μέλη των οποίων συχνά κινούν τα νήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως είναι λόγου χάρη το Εμπορικό Επιμελητήριο.
 
4. Εγγραφείτε σε κοινότητες που έχουν συσταθεί ειδικά για τον σκοπό της επαγγελματικής δικτύωσης, όπως είναι οι ProVisors, BNI, Vistage και το Ινστιτούτο Συμβούλων Διοίκησης.
 
5. Γίνετε δραστήριοι –στην κυριολεξία. Γραφτείτε σε έναν αθλητικό σύλλογο (για μαραθώνιο, τρίαθλο, ποδηλασία, κτλ). Τα μέλη των αθλητικών ομίλων συνήθως βάζουν υψηλούς στόχους και είναι πολύ επιτυχημένα, και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις αθλητικές τους επιδόσεις.
 
6. Δημιουργήστε τη δική σας κοινότητα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, αξιοποιώντας υπηρεσίες όπως το Meetup.com.
 
7. Παρακολουθήστε σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις έξω από τα συνήθη ενδιαφέροντά σας  και αξιοποιήστε το διάλειμμα για να κάνετε γνωριμίες.
 
Μπορείτε να συνδυάσετε όποιες από τις παραπάνω επιλογές σας ταιριάζουν, καθώς και να συμπεριλάβετε λύσεις που αφορούν ειδικά τον επαγγελματικό σας κλάδο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι συμμετέχετε ενεργά στις νέες σας ασχολίες. Να πηγαίνετε στις συναντήσεις και να προσφέρεστε να βοηθήσετε, καθώς όσο περισσότερο επενδύετε στις δραστηριότητές σας, τόσο πιο πολλά οφέλη θα αποκομίσετε.

Martha Spelman
Σύμβουλος δημιουργικού μάρκετινγκ
Playa del Rey, Καλιφόρνια.
 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα εξεταστικής.


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε το πρόγραμμα της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τι πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση


Είμαι 33 χρονών και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Θέλω να αρχίσω από κάτι μικρό και στη συνέχεια να επεκταθώ. Τι με συμβουλεύετε να κάνω στα πρώτα μου βήματα ως επιχειρηματίας; —P.S., Λουσάκα, Ζάμπια.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεξετάσετε την απόφασή σας να ανοίξετε μια επιχείρηση, ζυγίζοντας ρεαλιστικά τις ευκαιρίες και το κόστος. Αν έχετε απτά στοιχεία στα χέρια σας, είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τους κινδύνους και τα οφέλη μιας επιχείρησης, ιδίως στο αρχικό στάδιο της ίδρυσής της, λέει ο Shawn Bercuson, «κατά συρροή» επιχειρηματίας, «επιχειρηματικός άγγελος» και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της Groupon.

Εταιρική κουλτούρα: Εναρμόνιση έναντι ομοιομορφίας


Του Chris Kuenne
Όπως οι περισσότεροι επιχειρηματίες, έτσι κι εγώ ξεκίνησα την επιχείρησή μου επειδή πίστευα ότι η αγορά είχε μια σημαντική ανάγκη την οποία γνώριζα πώς να καλύψω. Στην περίπτωσή μου, η ανάγκη αυτή ήταν η δημιουργία ενός νέου μοντέλου εταιρείας μάρκετινγκ, το οποίο ενσωματώνει τις απαραίτητες λειτουργίες του brand marketing σε έναν εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο.
Πολύ συχνά οι πελάτες αναθέτουν το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση των προϊόντων τους σε διαφορετικούς συνεργάτες, οι οποίοι σπάνια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Απλώς προωθούν ο ένας στον άλλον στοιχεία και πάντα "χάνεται κάτι στη μετάφραση".
Αυτό το κατάλαβα όταν εργαζόμουν ως brand manager στην Johnson & Johnson (JNJ), όπου είχα αναλάβει το μάρκετινγκ του εμπορικού σήματος Band-Aid. Τα στελέχη της έρευνας αγοράς κάθονταν στη μία άκρη της αίθουσας και τα στελέχη της διαχείρισης του brand κάθονταν στην άλλη. Δεν μιλούσαμε καν μεταξύ μας, πόσο μάλλον να συν-δημιουργήσουμε λύσεις που να καλύπτουν συνολικά το σύστημα.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δράση της Π.Α.Σ.Π για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011.



Η Π.Α.Σ.Π του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων πιστή στις αρχές και τις αξίες της ανέπτυξε και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έντονη συνδικαλιστική δράση με γνώμονα πάντα το συμφέρον του φοιτητή. 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση του τμήματος οι παρακάτω προτάσεις:
Ø  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011164/ημερομηνία: 13/5/11)με σκοπό να αναρτώνται οι διαφάνειες όλων των μαθημάτων που διδάσκονται στις παραδόσεις.
Ø  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ TOEFL ΚΑΙ GMAT  (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011161/ ημερομηνία:13/5/11) για τον σχεδιασμό και την οργάνωση κατάλληλου προγράμματος στα πλαίσια, ή και εκτός, του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, το οποίο θα προετοιμάζει κατάλληλα τους φοιτητές, ώστε να είναι σε θέση να εξεταστούν από τους ανάλογους διεθνείς φορείς για να λάβουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά.
Ø  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΟΛΟΓΙΩΝ (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011162/ ημερομηνία: 13/5/11) για την κατοχύρωση διπλώματος πιστοποίησης της γνώσης της αγγλικής γλώσσας στους προαναφερθέντες τομείς, με σκοπό την αναβάθμιση τόσο του μαθήματος όσο και της ποιότητας της παρεχόμενης πανεπιστημιακής γνώσης και εκπαίδευσης
Ø «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (αρ. Πρωτοκόλλου:2011163/ ημερομηνία: 13/5/11) για να έχουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη μέσω του διαδικτύου με χρήση της υπηρεσίας VPN.
Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω σεμινάρια-ημερίδες:
·         « Η Ελληνική Οικονομική Κρίση: Αίτια, Συνέπειες και Τρόποι διεξόδου» σε συνεργασία με τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και ομιλητές τους κ. Ν.Απέργη, πρόεδρο του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και κ. Δ.Γιαννέλη, καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.
·         10η Μαΐου 2011- «Προοπτικές και Ευκαιρίες του Φοιτητή Οικονομικού Πανεπιστημίου» . Το παρόν αφορά μια ημερίδα με 3 θεματικές ενότητες που αποτελεί πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Π Πα.Πει.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όλη την ακαδημαϊκή χρονιά μοιράστηκαν κάποιες σημειώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα συγγράμματα αλλά σίγουρα είναι μια σημαντική βοήθεια για όλους.
Α΄ ΕΤΟΣ :
Μικροοικονομική, Αστικό δίκαιο, Δίκαιο επιχειρήσεων Ι, Μαθηματικά, Βιομηχανική κοινωνιολογία,Εφαρμογές Η/Υ Ι, Λογιστική Ι, Εμπορικό δίκαιο, Δίκαιο επιχειρήσεων ΙΙ, Ανάλυση συστημάτων τεχνολογίας, Εφαρμογές Η/Υ ΙΙ, Στατιστική για διοίκηση επιχειρήσεων
Β΄ ΕΤΟΣ:
Λογιστική ΙΙ ,Δημόσια οικονομική, Διαχείριση περιβάλλοντος, Μάρκετινγκ, Διοίκηση ανθρώπινου παράγοντα, Συμπεριφορά καταναλωτή, Τεχνικές ανάλυσης διοικητικών αποφάσεων, Οικονομική για διοίκηση επιχειρήσεων

ODEPAPEILIVE
Φέτος πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα BLOG με σκοπό την εξυπηρέτηση των φοιτητών σε διαδικτυακό επίπεδο. Το odepapeilive κάλυψε ένα ευρύ φάσμα τόσο των πανεπιστημιακών θεμάτων όσο και θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα.
Επίσης στο blog υπάρχουν σημειώσεις για όλα τα έτη και για όλα τα μαθήματα καθώς και προτάσεις και δραστηριότητες όλης της χρονίας.
Υπήρξε μια πρωτοφανής αναγνώριση από την πλευρά όλων των φοιτητών και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.