Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΣΠ-ΠΑΠΕΙ ΠΑΕΙ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ-ΖΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/11!!!


Η ΠΑΣΠ ΠΑΠΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Προς αναβολή για το 2012 η εφαρμογή του νόμου για την υπεραξία στις μετοχές

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση του συντελεστή φόρου επί των συναλλαγών από 0,15% σε 0,20% με 0,25%Στην αναστολή για έναν ακόμη χρόνο του φόρου υπεραξίας στις μετοχές καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προετοιμάζει φορολογικό νομοσχέδιο-«σκούπα» που θα συνοδεύσει τον προϋπολογισμό του 2011 στη Βουλή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα.

Το υπουργείο εξετάζει την αύξηση του συντελεστή φόρου επί των συναλλαγών (που επιβάλλεται στις πωλήσεις μετοχών) από 0,15% σε 0,20% με 0,25%. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι τα έσοδα από 45 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση μπορεί να φθάσουν τα 60 εκατ. ευρώ το 2011. 

Η επιβολή φόρου υπεραξίας αναβάλλεται για τρίτη φορά από το 2009 και, όπως θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο, θα εφαρμοστεί στις αρχές του 2012. 

Παράλληλα το υπουργείο εξετάζει τρόπους και ρυθμίσεις ώστε τα διανεμόμενα κέρδη- δηλαδή τα μερίσματα- να μην αθροίζονται στα άλλα εισοδήματα του φορολογουμένου, γιατί σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνονται με φόρο ως και 45% που είναι ο ανώτερος συντελεστής της φορολογικής κλίμακας.

Η ρύθμιση αυτή επανεξετάζεται, καθώς επί της ουσίας οδηγεί σε φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα. 

Δαμανάκη: Φταίει και η γενιά του Πολυτεχνείου για την κατάσταση της χώρας



damanaki.jpg
H γενιά του Πολυτεχνείου δεν εξαιρείται από τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η επίτροπος αλιείας της Κομισιόν, Μαρία Δαμανάκη, η οποία, πάντως, υπερασπίζεται το Μνημόνιο, λέγοντας οτι “στην κατάσταση που βρέθηκε, η Ελλάδα ούτε μπορούσε ούτε θα έπρεπε να αποφύγει το μνημόνιο”.
Με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», η κ. Δαμανάκη χαρακτηρίζει το Μνημόνιο ως βραχύβια σανίδα σωτηρίας της χώρας και τόνισε πως το στοίχημα για την έξοδο από την κρίση παραμένει ανοιχτό.
Όπως είπε, το μνημόνιο δεν είναι παρά το “πιστοποιητικό ενοχής” της πολιτικής τάξης που διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια. Πρόσθεσε ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και εκείνοι που δεν είχαν κυβερνητικές θέσεις, όπως τα μικρότερα κόμματα, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
“Η απόδοση ευθυνών περιλαμβάνει και τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου”, σημείωσε.
Διευκρίνισε όμως ότι δεν συμφωνεί με τη γενική χρήση του όρου, λέγοντας ότι δεν συμμετείχαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου όλοι οι σημερινοί πενηντάρηδες και εξηντάρηδες και “πάντως συμμετείχαν πολλοί λιγότεροι από όσους σήμερα το διακηρύττουν”.
Η Κ. Δαμανάκη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, λέγοντας ότι η ανυπακοή στο μνημόνιο που ευαγγελίζεται η αντιπολίτευση θα οδηγήσει σε παύση πληρωμών. “Από τα κραχ δεν κινδύνευσαν ποτέ οι έχοντες”, τόνισε.

iPhone 5 | Με ενσωματωμένη κάρτα SIM;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple έχει στα σχέδια της με την άφιξη του νέου iPhone 5 να το κυκλοφορήσει με ένα νέο είδος SIM το οποίο θα επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο σε έναν πάροχο.
Επίσης μέσα σε όοοοοοολα αυτά που ακούγονται είναι και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η εταιρία με την Gemalto ώστε να επιτευχθούν τα προαναφερθέν λεγόμενα.
Έτσι λοιπόν το σχετικό ROM θα περιέχει όλα τα παραπάνω δεδομένα ώστε το iPhone 5 να έχει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι με αυτό τον λόγο η Apple θα έχει περισσότερο έλεγχο στη διανομή του νέου iPhone.
Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, πολλά θα δούμε

H θερινή ώρα «θα έπρεπε να διατηρείται όλο το χρόνο»


Χωρίς την αλλαγή ώρας, οι βόρειες χώρες θα απολάμβαναν περισσότερο απογευματινό φως
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το να γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω στις αρχές του χειμώνα όχι μόνο δεν μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αντίθετα σπαταλά ηλεκτρικό ρεύμα και επιπλέον επιβαρύνει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία, εκτιμούν Βρετανοί ερευνητές.

Οι χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και ενός μέρους της Μέσης Ανατολής επιστρέφουν αυτή την περίοδο στην κανονική ώρα (στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου). Η μετάβαση σημαίνει ότι την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι άνθρωποι έχει ήδη ξημερώσει, και επομένως δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς τα φώτα.

Ωστόσο η επιστροφή στην κανονική ώρα σημαίνει επίσης ότι τα απογεύματα βραδιάζουν μια ώρα νωρίτερα.

Αν όμως η θερινή ώρα διατηρούνταν και τη χειμερινή περίοδο, οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερο χρόνο να λιάζονται και να παράγουν έτσι τη βιταμίνη D που χρειάζονται.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη πάσχει σήμερα από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται στο δέρμα έπειτα από έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακόμα, το απογευματινό φως θα τόνωνε την ανθρώπινη ψυχολογία και θα ενθάρρυνε τον κόσμο να ασκείται σε εξωτερικούς χώρους, επισημαίνει η μελέτη στο British Medical Journal.

Όπως επισημαίνει το Reuters, σε βόρειες χώρες όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο, όπως η Βρετανία και η Ρωσία, οι κυβερνήσεις ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο νομοθετικών αλλαγών για τη θερινή ώρα.

Το σχέδιο στηρίζουν και πολλοί βρετανικοί αθλητικοί σύλλογοι.

«Πρέπει να είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς ένα μέσο που θα βελτίωνε κατά πολύ την υγεία και την ευημερία σχεδόν όλου του πληθυσμού -και χωρίς κανένα κόστος» σχολίασε ο Μάγιερ Χίλμαν, επικεφαλής της μελέτης στο βρετανικό Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής.

Η μελέτη του Χίλμαν εστιάστηκε στη Σκωτία, τη βορειότερη περιοχή της Βρετανίας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν η Σκωτία πήγαινε το ρολόι μια ώρα μπροστά, υιοθετώντας την Ώρα Κεντρικής Ευρώπης, θα έδινε στον πληθυσμό 300 ώρες φωτός επιπλέον το χρόνο.

Οι ερευνητές επικαλούνται προηγούμενες μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι και είναι πιο υγιείς τις μακρές, λαμπρές μέρες του καλοκαιριού, ενώ η διάθεση και οι υγεία φθίνουν το χειμώνα.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος εκτιμούσε ότι η διατήρηση της θερινής ώρας το χειμώνα θα μείωνε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία κατά τουλάχιστον 0,3%.

Αυτό, με τη σειρά του, θα περιόριζε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 450.000 μετρικούς τόνους, επισήμανε η Ελίζαμπεθ Γκάρνσεϊ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, μέλος της ερευνητικής ομάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου


Ευρείας κλίμακας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αφορμή τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο
Αθήνα
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει τη Τροχαία την Κυριακή, λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου, ο οποίος φέτος θα έχει και ιστορική αξία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 07:00 έως τις 17:30 θα ισχύσει στην κεντρική διαδρομή Αθήνα-Μαραθώνας και στους δρόμους που είναι κοντά σε αυτή, αλλά και σε εκείνους από τους οποίους περνούν οι διαδρομές των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

Τροποποιημένα θα είναι τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, δεν θα λειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Χ95 για το αεροδρόμιο, ενώ θα ενισχυθούν τα δρομολόγια της γραμμής Χ97. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν οι λεωφορειακές γραμμές : 125, 303, 304, 305, 308, 310, 314, 315, 319, 324, 406, 407, 413, 416, 418 και Α5.

Επιπλέον, οι γραμμές τραμ Τ1 και Τ2, θα τερματίζουν στην στάση Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Δεκάδες άλλα δρομολόγια των λεωφορείων και του τρόλεϊ τροποποιούνται. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο δικτυακό τόπο του ΟΑΣΑ και στο τηλεφωνικό κέντρο 185.

Η διαδρομή του αγώνα

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο)- Βασιλίσσης Ολγας- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι Μαραθώνας- Λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- Λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08.00 έως 13.30, προς Παλλήνη από 08.00 έως 15.00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08.30 έως 15.10.

Εναλλακτικές διαδρομές

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές:

Από λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας)

-Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια:

-Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π.: κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λ.π.

-Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π.: δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

-Για νότια προάστια : Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου/Βάρης κ.λ.π.

Από Μαραθώνα για βόρεια προάστια – λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

Από Νέα Μάκρη προς βόρεια προάστια: 
Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να διασχίζουν το οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

Συμμετοχή προσωπικοτήτων

Στον Μαραθώνιο θα λάβουν μέρος προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής, καθώς επίσης και πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, μεταξύ αυτών μια μεγάλη κυρία των μεγάλων αποστάσεων, η Κάθριν Σουίτσερ που καθιέρωσε πρώτη τον γυναικείο μαραθώνιο δρόμο. Ακόμη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο πρίγκιπας της Σερβίας Φίλιππος, μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρτ, καθώς και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ

Στη διαδρομή των 10.000 μέτρων θα τρέξουν μεταξύ άλλων ο Στέφανο Μπαλντίνι, χρυσός μαραθωνοδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο Αμπέλ Αντόν που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας το 1997 και ο Βρετανός Ρον Χιλ που είχε κερδίσει το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1969.

Επίσης θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, ο πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, επικεφαλής της οργάνωσης Αction Αid. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη, ενώ δεν αποκλείεται το «παρων» να δώσει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου

Αιολικό πάρκο ισχύος 22MW κατασκευάστηκε στο Μεγαλοβούνι νομού Δράμας



jpg
Το πρώτο αιολικό πάρκο στο νομό Δράμας είναι πλέον γεγονός κι ήδη έχει μπει σε τροχιά λειτουργίας. Πρόκειται για μια επένδυση, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην περιοχή της Δράμας.
Το αιολικό πάρκο, ισχύος 22 MW στη θέση Μεγαλοβούνι στο Δήμο Νικηφόρου είναι μια από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές επενδύσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικού κόστους άνω των σαράντα εκατομμυρίων ευρώ.
Η προβλεπόμενη ετήσια απόδοση του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου ανέρχεται σε 44.000 MW και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 12.500 νοικοκυριών.
Πρόκειται για μία επενδυτική πρωτοβουλία του ομίλου εταιρειών «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ», που κάνει το «παρθενικό» της ξεκίνημα στον τομέα της αιολικής ενέργειας μέσω της θυγατρικής της «ΙΔΕΗ ΑΕ». Η αρχική λειτουργική ισχύς του είναι 19,8 MW, ενώ η τελική ισχύς είναι 22 MW, στην οποία θα προσαρμοσθεί άμεσα.
Αποτελείται συνολικά από έντεκα ανεμογεννήτριες, ισχύος 2 MW έκαστη, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι: ύψος πυλώνα 90μ., μήκος πτερυγίων 45μ., διάμετρος θεμελιώσεων 20 μ. και βάρος (μίας μονάδας) 260 τόνους.
Ο υποσταθμός διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι κατασκευασμένος σε ιδιόκτητη έκταση 13 στρεμμάτων, στη θέση «Πυξάρι», βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την τελευταία ανεμογεννήτρια.
Ο υποσταθμός, δυναμικότητας 40/50MVA, έχει κατασκευαστεί ώστε να δεχτεί την ηλεκτρική ενέργεια δύο ακόμη όμορων αιολικών πάρκων στις θέσεις Σύνορα και Λυκοφωλιά.
Όπως δήλωσε ο Χαράλαμπος Αμπανόπουλος, διευθυντής του έργου στη Δράμα, «η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ επέλεξε ν' ασχοληθεί με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς είναι μια προσοδοφόρα επένδυση, ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον, η οποία εξελίσσεται μελλοντικά».
Επισήμανε δε πως στο εξωτερικό έχουν ευαισθητοποιηθεί πολύ νωρίτερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι και στην Ελλάδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια στροφή σ' αυτό το αντικείμενο.
«Ήδη, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες για τα φωτοβολταϊκά, που ολοένα και αυξάνεται. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, ακόμη και οι αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές γύρω από τα αιολικά πάρκα είναι πολύ θετικές. Ο κόσμος τα αποδέχεται και τα υποστηρίζει. Αν εξαιρέσουμε την οπτική αλλοίωση του περιβάλλοντος κυρίως από τα έργα υποδομής, δεν θεωρώ ότι τα αιολικά πάρκα αποτελούν πρόβλημα για το περιβάλλον», σημειώνει ο κ. Αμπανόπουλος.
Η «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» προχώρησε ήδη στη διαδικασία υλοποίησης και άλλων αιολικών πάρκων, τα οποία βρίσκονται είτε στη φάση της αξιολόγησης είτε αδειοδότησης, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Γρεβενών, της Φθιώτιδας.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται μετρήσεις και στο νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Λυκοφωλιά», όπου κι έχουν εγκατασταθεί δύο ιστοί από το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης χρέους, ούτε ελεγχόμενης χρεωκοπία



trichet_eu.jpg
Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, ούτε ελεγχόμενης χρεωκοπίας λένε ευρωπαίοι ηγέτες και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο και μόνο η συμμετοχή των ιδιωτών στο συγκεκριμένο μηχανισμό σύμφωνα με τη γαλλογερμανική πρόταση στην οποία αντιδρά η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί ένας τέτοιος μηχανισμός να λειτουργήσει αν δεν συμπεριλαμβάνει και την έννοια του haircut (δηλαδή του κουρέματος στην αξία των ομολόγων από τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους).
Κυρίαρχο ερώτημα των αναλυτών είναι ποιες τράπεζες, ποια μεγάλα funds, ποια ασφαλιστικά ταμεία θα δεχθούν να αγοράσουν ομόλογα μιας χώρας που είναι στο χείλος της χρεωκοπίας, χωρίς να βάλουν ένα «καπέλο», είτε με τον τρόπο του haircut είτε με πολύ υψηλότερο επιτόκιο κατά την αποπληρωμή του χρέους.
Από την άλλη διεθνείς οίκοι με σημερινές τους εκθέσεις υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους για την Ελλάδα απομακρύνεται όσο προχωρά η δημοσιονομική προσαρμογή.
Εντωμεταξύ, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ υποστηρίζει ότι η υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών θα τρομάξει τις αγορές, κάτι με το οποίο διαφωνεί η Μέρκελ

Michael Jackson | Ταινία το «Thriller»;


Τη σκέψη να γίνει ταινία το διάσημο βιντεοκλίπ του Michael Jackson, «Thriller» εξετάζει ο πρώην χορογράφος του Kenny ortega, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις ήδη με την GK Films.
Το βιντεοκλίπ που άλλαξε για πάντα την έννοια του μουσικού βίντεο και είναι σίγουρα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία της μουσικής θα μπορούσε εύκολα να γίνει ταινία, με τη μικρή προϋπόθεση να δεχτεί η οικογένεια Jackson να δώσει τα δικαιώματα.
Με λίγη καλή…θέληση θα πειστούν!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Avatar | Έρχεται Avatar 2 και 3


Επιστρέφει το Avatar που όλοι είδαμε και μάλιστα σε 2 συνέχειες, μετά τη συμφωνία του σκηνοθέτηJames Cameron με την Twentieth Century Fox, η οποία ήταν στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια παρακαλώ!
Το 2014 αναμένεται το Avatar 2, ενώ το 2015 υπολογίζεται ότι θα δούμε το Avatar 3. Όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης, οι ιστορίες θα είναι αυτοτελείς, έτσι για να μην είμαστε σε αγωνία τόσα χρόνια.
Εννοείται και πολλοί ανυπομονούν, αλλά ακόμα θέλουμε κάποια χρόνια. Και σίγουρα θα σπάσει πάλι τα box office!

Το Balux υποδέχεται το χειμώνα!


Η πρωτοποριακή διαδραστική πρόταση διασκέδασης που έγινε…αγαπημένη συνήθεια! Εδώ και τρία χρόνια το BALUX CAFE The house project έχει ανατρέψει τα δεδομένα και έχει δημιουργήσει νέες συνήθειες!
Το Balux Café The House Project φέτος το χειμώνα σας ταξιδεύει σε καινούργια κύματα γεύσεων και μουσικών αναζητήσεων!
•Από Δευτέρα εώς Παρασκευή οι πιο «έξυπνες» ώρες της ημέρας είναι στο Balux Café The House Project!Με 9,99 ευρώ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε τα πιο ξεχωριστά Lunch breaks σε τιμή έκπληξη! Διατίθεται δωρεάν parking και δωρεάν Wi-Fi.
•Oι “Wine Passion Tuesdays”, θα αποτελέσουν το εβδομαδιαίο σας ραντεβού. Κάθε Τρίτη βράδυ θα μπορείτε να ανακαλύψετε τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα μικρά μυστικά του κρασιού με συνοδοιπόρο έναν διαφορετικό οινοπαραγωγό κάθε φορά με ένα ειδικό μενού στα 25 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει ορεκτικό , πρώτο, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο με άφθονη ποικιλία κρασιών από τους αγαπημένους σας οινοπαραγωγούς). Μην χάσετε το πιο «παθιασμένο» ραντεβού της εβδομάδας…
•Τις Τετάρτες τα πιο…ψαγμένα live της Γλυφάδας έρχονται φέτος για πρώτη φορά στο χώρο του Balux Café The House Project. Ξεκινώντας από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε μία βραδιά “Mamacita on Fire” με αγαπημένες Ελληνικές και ξένες διασκευές. Tη δική του νότα στη βραδιά θα δώσει ο dj JoJo. Ο Νοέμβριος θα είναι γεμάτος ξεχωριστά ακούσματα σε μουσικές διαδρομές που έχουμε αγαπήσει.
03/11 οι Cabin 54 σε γνωστές ξένες ροκ διασκευές.
10/11 Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με τους «Mamacita on Fire»
17/11 Οι Salata με ένα συνδυασμό μουσικής και σκετς θα μας ταξιδέψουν σε ένα ξεχωριστό και διαφορετικό πρόγραμμα.
24/11 η Σάννυ Χατζηαργύρη και η μπάντα της με ροκ διασκευές και επιτυχίες, η ηθοποιός που έκανε αίσθηση με την παρουσία της σε ένα από τα πιο πετυχημένα σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης τους «Singles» σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της.
Λίγα λόγια για το Concept του Balux Café The House Project
Το BALUX CAFE “the house project” στη παραλία του Αστέρα Γλυφάδας λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το βράδυ με εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Το αγαπημένο meeting point των νοτίων προαστίων αποτελεί ένα ξεχωριστό concept στο χώρο του leisure. Συνδυάζει την χωροταξική καινοτομία με την παροχή
πολλών έξυπνων και παράλληλων δραστηριοτήτων. Το BALUX CAFÉ “the house project” αποτελεί την προσομοίωση ενός μεγάλου διαδραστικού beach house, το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επισκέπτη και τον κινητοποιεί να δοκιμάσει νέες εμπειρίες.
Διαθέτει living room και dining room, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας καφέ, ποτό, φαγητό και γλυκά. Παράλληλα, στο playroom υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από μια πληθώρα ηλεκτρονικών (xbox, playstation3) και επιτραπέζιων παιχνιδιών καθώς και μπιλιάρδου, προκειμένου οι επισκέπτες να διασκεδάσουν με την παρέα τους.
Η πλούσια βιβλιοθήκη του χώρου προσφέρει άλλη μία παροχή στους επισκέπτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο.
Το living room αναμένεται να συγκινήσει τους πλέον απαιτητικούς καθώς προσφέρεται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, ταινιών, dvd, αλλά και διοργάνωση group projects κ.ά. Οι άνετοι καναπέδες και οι μεγάλες plasma οθόνες θα σας προδιαθέσουν ευχάριστα να περάσετε στιγμές
ξεγνοιασιάς μαζί με την παρέα σας.
Επιπρόσθετα, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ενδείκνυνται για επαγγελματικά meetings και business lunches, αλλά και για τη διοργάνωση special θεματικών βραδιών. O παιδότοπος, το «Μπαλουξάκι» 1000τμ που βρίσκεται στην αυλή είναι ιδανικός για οικογενειακές εξόδους με τα παιδιά (ηλικίας από 1 μέχρι 14 ετών) και για την διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων και parties.
Μια ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα εξατομικευμένη πρόταση διασκέδασης. Προτρέπει τoν επισκέπτη να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερό χρόνο του, επιλέγοντας τη δραστηριότητα που τον εκφράζει κάθε στιγμή της ημέρας.
Διατίθεται δωρεάν parking
Διατίθεται δωρεάν Wi-Fi
Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος Β58, Αστέρας Γλυφάδας

Ανεργία | Σπάει κάθε ρεκόρ στην Ευρώπη!


Στην Ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας έφτασε στο ιστορικά υψηλότερο 10,1% του ενεργού πληθυσμού το μήνα Σεπτέμβριο, οριακά πάνω από το 10% από τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα Παρασκευή, από την Eurostat.
Πιο συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι επί επτά μήνες, το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται γύρω στο 10%, το οποίο και είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την δημιουργία της Ευροζώνης το 1999.
Να πούμε ότι συνολικά 15.917.000 άνθρωποι ήταν χωρίς δουλειά το Σεπτέμβριο στις 16 χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή 67.000 περισσότεροι από τον Αύγουστο.
Στο τελικό σύνολο της Ευρωπαικής Ένωσης, η ανεργία παρέμεινε σταθερή το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο στο 9,6% του ενεργού πληθυσμού, ωστόσο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 71.000 άτομα, στα 23.109.000.
Τέλος, σύμφωνα με τη Εurostat, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Ολλανδία (4,4%) και Αυστρία (4,5%) ενώ τα υψηλότερα στην Ισπανία με ποσοστό 20,8%.
Επίσης το ποσοστό της ανεργίας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ανέρχεται σε 6,7% και 10% αντίστοιχα.΄
Όμορφα…

Ο ταχύτερος υπολογιστής στον Πλανήτη!


Το όνομα του είναι Tianhe-1A και βρίσκεται Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών στην Tianjin στην Κίνα, αφού το σκορ του είναι 2,507 petaflops, από τις μετρήσεις του εργαστηρίου Linpack. Έτσι με αυτό το «τέρας» η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ.
Να επισημάνουμε ότι ο Tianhe-1A σπάει μέχρι στιγμής κάθε ρεκόρ χάρη στους 7.168 NVIDIA Tesla, GPUs M2050 και 14.336 επεξεργαστές Intel Xeon που καταναλώνουν 4,04 MegaWatt.
Σε μερικές ημέρες ανακοινώνονται οι Top 500 υπερυπολογιστές του κόσμου. Ο Tianhe-1A θα καταφέρει να κρατήσει την πρωτιά; Για να δούμε λοιπόν

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Ενόψει οικονομικού εκτροχιασμού οι ΗΠΑ»


roubini.jpg
Ενόψει «οικονομικού εκτροχιασμού» βρίσκονται οι ΗΠΑ σύμφωνα με προβλέψεις του διακεκριμένου αμερικανού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.
Σε άρθρο του στους Financial Times, ο Ρουμπινί αναγνωρίζει ότι η παροχή δημοσιονομικών και νομισματικών κινήτρων απέτρεψε την παράταση της ύφεσης.
Όπως αναφέρει, οι ΗΠΑ παραμένουν σε «μη βιώσιμη δημοσιονομική τροχιά». «Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει πλήγμα στο δημοσιονομικό σκέλος. Αφορμή θα μπορούσε να είναι μια κρίση αναχρηματοδότησης χρέους σε κάποια αμερικανική πολιτεία», προειδοποιεί ο Ρουμπινί.
Σύμφωνα με τον Ρουμπινί τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινώσει η Fed την προσεχή Τετάρτη δεν θα
επηρεάσουν ουσιαστικά την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2011, οπότε, «το βάρος πέφτει στη δημοσιονομική πολιτική για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη διπλή ύφεση».

Τράπεζα της Ελλάδος | «Όχι στους αιώνιους φοιτητές»


Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά να αλλάξει το παρόν καθεστώς που οδηγεί στο φαινόμενο της μακροχρόνιας φοίτησης (αιώνιοι φοιτητές) λόγω του ότι το κόστος ευκαιρίας μικρό.
Πιο συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ προτίνει
Οι λειτουργικές δαπάνες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι εξαιρετικά υψηλές και θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για τη συγκράτησή τους. Υπάρχει κατ’ αρχάς πολύ μεγάλος αριθμός ιδρυμάτων, ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέα τμήματα για το αντικείμενο των οποίων δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά. Το Υπουργείο Παιδείας ήδη εξετάζει τα ζητήματα αυτά.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχουν σημαντικές “εξωτερικές οικονομίες” που να δικαιολογούν τη δωρεάν επ’ αόριστον φοίτηση. Ίσως θα έπρεπε να αυξηθούν οι υποτροφίες και τα φοιτητικά δάνεια και να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς, το οποίο οδηγεί στο φαινόμενο της μακροχρόνιας φοίτησης (φαινόμενο των “αιώνιων φοιτητών”) λόγω του ότι το κόστος ευκαιρίας είναι μικρό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου


Ευρείας κλίμακας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αφορμή τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο
Αθήνα
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει τη Τροχαία την Κυριακή, λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου, ο οποίος φέτος θα έχει και ιστορική αξία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στον φετινό μαραθώνιο ενδέχεται να λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 07:00 έως τις 17:30 θα ισχύσει στην κεντρική διαδρομή Αθήνα-Μαραθώνας και στους δρόμους που είναι κοντά σε αυτή, αλλά και σε εκείνους από τους οποίους περνούν οι διαδρομές των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο)- Βασιλίσσης Ολγας- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι Μαραθώνας- Λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- Λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08.00 έως 13.30, προς Παλλήνη από 08.00 έως 15.00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08.30 έως 15.10.

Εναλλακτικές διαδρομές

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές:

Από λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας)

-Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια:

-Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π.: κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λ.π.

-Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π.: δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

-Για νότια προάστια : Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου/Βάρης κ.λ.π.

Από Μαραθώνα για βόρεια προάστια – λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια: 
Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να διασχίζουν το οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων


Αθήνα
Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων, ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν σταδιακά άλλα επτά προγράμματα , που στόχο έχουν την ενίσχυση της απασχόλησης και την εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας.

To νέο πρόγραμμα, που είναι στα πρότυπα του παλαιού stage διαφοροποιείται, σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, ως προς τα εξής σημεία:

  • Απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
  • Παρέχει στους ωφελούμενους νέους μισθό και ασφάλιση
  • Η χρονική του διάρκεια είναι συγκεκριμένη (6-12 μήνες)
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών
  • Παρέχει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να μετατρέψουν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας

Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ως επιχορήγηση το ποσό που αντιστοιχεί στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων για τους κλάδους σύνταξης, ασθενείας και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ενώ οι εργοδότες καταβάλουν στους νέους με τους οποίους συνάπτουν σύμβαση εργασιακής εμπειρίας μισθό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου.

Το πρόγραμμα επιχορήγησης έχει διάρκεια 12 μήνες και παρέχει ισχυρά κίνητρα για επέκταση για 12 επιπλέον μήνες, ύστερα από την μετατροπή της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας. Έχει προϋπολογισμό 53.940.400 ευρώ για τα έτη 2010-2012.

Περιεχόμενο προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, με την απασχόλησή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργοδότες συνάπτουν με ανέργους ηλικίας 16 έως 24 ετών συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας οι οποίες δεν μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των έξι μηνών και μεγαλύτερης των 12 μηνών στη διάρκεια των οποίων καταβάλλουν στους προσλαμβανόμενους μισθό ίσο με το 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΓΣΣΕ και τους ασφαλίζουν υποχρεωτικά στους κλάδους σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Μετά τη λήξη της σύμβασης παρέχονται στους εργοδότες ισχυρά κίνητρα να μετατρέψουν σε σύμβαση εργασίας την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας των επιχορηγούμενων νέων, ύστερα από αίτηση τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ (εντός 30 ημερών), και να επιχορηγηθούν για επιπλέον 12 μήνες.

Παράλληλα, οι εργοδότες υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας (παλαιές και νέες) καθ' όλη τη διάρκεια του β' σταδίου του προγράμματος, που ανέρχεται συνολικά στους 18 μήνες (12 μήνες επιχορήγηση και 6 μήνες δέσμευση).

Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, το πρόγραμμα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό. Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης του προσωπικού σε επιχορηγούμενη θέση λόγω έλλειψης ειδικότητας (που θα διαπιστώνεται από την Υπηρεσία) διακόπτεται η επιχορήγηση μόνο για τη θέση αυτή, χωρίς άλλες επιπτώσεις για τον εργοδότη. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία σύμβαση εργασίας

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι:

- Δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας εκτός αν οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αποδεικνύεται με δικαιολογητικά (διαφορετικά θα πρέπει να έχει γίνει αντικατάσταση πριν την υποβολή της αίτησης).

- Δεν χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

- Δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:

-Να είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας ηλικίας 16 - 24 ετών και να μην έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από εκατόν πενήντα (150) ημέρες ασφάλισης.

-Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

-Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

-Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

-Οι άνεργοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα δεν πρέπει να έχουν εργαστεί στην ίδια επιχείρηση το τελευταίο 12μηνο πριν την ημερομηνία υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα.

Συνεχίζει ανοδικά το ελληνικό spread



plithorismosAnodos.jpg
Έως τις 821 μονάδες βάσης - το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου - αναρριχήθηκε σήμερα το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.
Στις 11:25, διαμορφωνόταν στις 817,5 μονάδες βάσης, αυξημένο περίπου κατά 10 μονάδες βάσης σε σχέση με την Τετάρτη.

Εξελίξεις στην οικονομία πριν από τις εκλογές



stock_market_megali.jpg
Πολύ δραματικές θα είναι οι εξελίξεις στην Οικονομία πριν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αναλυτές και παράγοντες της αγοράς που βλέπουν τα spread του δεκαετούς ομολόγου και σήμερα να κινούνται ξανά ανοδικά και εκφράζουν φόβους ότι τις επόμενες ημέρες, ενδεχόμενα να υπερβούν και τις 900 μονάδες.
Πέρα από τα πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει αυτή η εξέλιξη, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα αφού πηγαίνει πίσω το πρόγραμμα δανεισμού στις δημοπρασίες των εντόκων γραμματίων.
Με τέτοια spread δεν μπορείς να δανειστείς, αναφέρουν παράγοντες του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Απόψεις | Άνθιμε, Ντροπή και Ήμαρτον πια!

Δεν είναι ούτε τραγουδιστής, ούτε ηθοποιός ούτε κάποιος celebrity. Είναι ο Άνθιμος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο οποίος μάλλον πρέπει να το κλείσει πλέον το στόμα του.

Ώρες, ώρες αναλογίζομαι και σκέπτομαι γιατί τέτοιοι άνθρωποι έχουν λάβει το λόγο και τη δύναμη του λόγου σε τόσο μεγάλη μάζα. Είναι λυπηρό να ακούς τον Άνθιμο κάθε τρεις και λίγο να μιλάει λες και έχει κάποιο κόμμα. Άνθιμε, υποτίθεται είσαι άνθρωπος του θεού, μείνε εκεί που είσαι αλλιώς πέτα τα άμφια και κατέβασε δικό σου κόμμα με μπροστάρη τον Ψωμιάδη (ποιός τον ψηφίζει αυτόν επιτέλους; ).

Αντί η εκκλησία σήμερα να πάρει πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας αφήνει κάτι τύπους σαν τον Άνθιμο να βγαίνει και να λέει ότι γουστάρει. Είπε για τον Μπουτάρη ότι όσο ζει δεν πρόκειται η εκκλησία να αφήσει τον Μπουτάρη να γίνει δήμαρχος. Ήμαρτον! Φιμώστε τον. Ποιός είναι ο Άνθιμος και ποιός του δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας;

Άλλο η πίστη, άλλο η πολιτική. Αντί να διδάσκει αγάπη και να την κηρύττει αγάπη αυτός έχει κάνει εξαπτέρυγο του το ρατσισμό. Αυτή την εκκλησία θέλετε; Αποκαθηλώστε τον, το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί την προσωπική του φιλοδοξία για δημοσιότητα και να μεταδίδει στους πιστούς την αρρωστημένη του πεποίθηση για μίσος σε όσους δεν είναι Έλληνες γεννημένοι. Ντροπή!

Το μόνο ειλικρινά που με παρηγορεί είναι ότι στους μόνους που δεν προκαλεί αηδία αυτός ο τύπος, είναι άνθρωποι της ηλικίας των παππούδων μας, μάλλον από τους ιδίους παίρνει ψήφους και ο Ψωμιάδης. Πραγματικά δεν έχω δει πιο υποκριτή και εγωπαθή πολιτικό.Νεολαία της Θεσσαλονίκης ξύπνα. Κατέβα να ψηφίσεις όχι για να τεθείς υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά για να μην επιτρέψεις σε κάτι τύπους σαν και αυτούς να «νομίζει» οτι σου κάνει κουμάντο.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μετεγγραφές φοιτητών




Ενημέρωση φοιτητών για:

Μετεγγραφές φοιτητών μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, ακαδημαϊκού έτους
2010-2011


Καλούνται οι φοιτητές οι οποίοι μετεγγράφονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου
Πειραιώς, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μετεγγραφών, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-
2011, να προσέρχονται οι ίδιοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, στη Γραμματεία του
Τμήματός τους έως και 10 Νοεμβρίου 2010 καθημερινά και ώρα 9.00-11.00.
Για την μετεγγραφή τους οι επιτυχόντες πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα
δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα μετεγγραφών,
την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα
ονομαστικά τους στοιχεία και έξι (6) φωτογραφίες .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις Γραμματείες των
Τμημάτων υποδοχής.

Κλείνει με δικαστική απόφαση η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων LimeWire

To LimeWire είχε 50 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο

To LimeWire είχε 50 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο 

Νέα Υόρκη
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων LimeWire, δικαιώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέθεσαν αγωγή για «μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν υποχρεώνει την νεοϋορκέζικη εταιρεία Lime Wire LLC να απενεργοποιήσει άμεσα «τις λειτουργίες αναζήτησης, κατεβάσματος, ανεβάσματος, εμπορίας αρχείων ή/και διανομής αρχείων» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι ενάγουσες δισκογραφικές εταιρείες «υπέστησαν, και θα συνεχίσουν να υφίστανται, ανεπανόρθωτες ζημιές» από την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων μουσικής, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το λογισμικό LimeWire, βασισμένο στη λογική των ομότιμων δικτύων (p2p), επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν και να κατεβάζουν αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές άλλων χρηστών του δικτύου.

Μια δεκαετία μετά την εμφάνισή του, το LimeWire είχε μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας μετρήσεων NPD, οι χρήστες αυτοί αντιστοιχούσαν στο 58% των ανθρώπων που παραδέχτηκαν ότι κατέβαζαν πειρατική μουσική το 2009.

Την τελευταία δικαστική απόφαση χαιρέτισε η Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας Αμερικής (RIAA), η οποία εκπροσωπεί τους ενάγοντες -πρόκειται για τις δισκογραφικές εταιρείες που ανήκουν στη Universal του ομίλου Vivendi, τη Sony Music, τη Warner Music και την ΕΜΙ.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από την ομόφωνη ετυμηγορία που εξέδωσε το 2005 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κατά της Grokster Ltd.

Το δικαστήριο έκρινε τότε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να κριθούν ένοχες για παραβίαση του copyright αν προσφέρουν υπηρεσίες σχεδιασμένες για το κατέβασμα πειρατικών αρχείων, ακόμα κι αν οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για νόμιμα αρχεία.

Sony Playstation smartphone | Οι πρώτες εικόνες!


Τελικά είναι ακόμη μια φήμη η οποία βγήκε αληθινή (και με φωτογραφίες), καθώς σύμφωνα με το blog engadget το νέο gaming κινητό της Sony θα διαθέτει την νέα έκδοση 3.0 Android, γνωστή και ως «Gingerbread» . Επίσης θα υποστηρίζεται από ένα App Store ώστε οι χρήστες του να μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές και παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένες για αυτό.
Ο επεξεργαστής του αναμένετε να είναι της Qualcomm (MSM8655) στο 1GHz, με 512MB RAM, αλλά και μνήμη ROM στο 1GΒ. Τώρα όσον αφορά την οθόνη του θα έχει διαγώνιο 3,7 και 4,1” αλλά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία.
Μιλάμε για ένα slide κινητό με αποκαλυπτικά κουμπιά – πλήκτρα του Playstation καθώς και ένα ευρύ touchpad -ανάμεσα στα κουμπιά- για εύκολη χρήση στα παιχνίδια.
Οι τελικές φωτογραφίες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη γι’αυτό περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση. ;)